لیست های سیاه باید دیگر مانع صلح نشود

تبصره هفته: یک مانع عمده در مقابل حل مسئله افغانستان و موفقیت مذاکرات، لیست سیاه و لیست های جوائز است که هنوز هم اسامی شماری از بزرگان امارت اسلامی در آن جای داده شده اند و مانع بزرگی در مقابل پروسه مذاکرات و باورمندی دوجانبه دانسته می شود. عجیب اینست که وضع کنندگان این جوائز […]

تبصره هفته:

یک مانع عمده در مقابل حل مسئله افغانستان و موفقیت مذاکرات، لیست سیاه و لیست های جوائز است که هنوز هم اسامی شماری از بزرگان امارت اسلامی در آن جای داده شده اند و مانع بزرگی در مقابل پروسه مذاکرات و باورمندی دوجانبه دانسته می شود. عجیب اینست که وضع کنندگان این جوائز از یکسو ظاهراً فریادهای صلح و گفتگو سر می دهند و از سوی دیگر اسامی شماری از بزرگان امارت اسلامی را در لیست سیاه و لیست های جوائز نگه داشته اند.

وقتیکه که نام کسی در لیست سیاه شامل شده، ممنوعیت های مختلف النوع بر او تحمیل شده باشد و یا بر سر او جائزه اعلام کرده باشند. در چنین صورتی گفتگوهای صلح با آن شخص یا گروه نه اینکه غیر منطقی است، بلکه امید کدام نتیجه و دستاورد نیز از آن نمی رود. زیرا نخستین شرط تفاهم و گفتگو، اعتماد دوجانبه است که در صورت موجودیت لیست های سیاه هیچگاهی این اعتماد و باورمندی بدست نمی آید.

چند روز پیش بتاریخ سی ام آپریل نمایندگان سیاسی امارت اسلامی در نشست پنج جانبه با نمایندگان آمریکا، روسیه، چین و پاکستان جلسه نمودند، در این نشست در کنار موضوعات دیگر،  موضوع لیست سیاه و لیست جوائز با جدیت مطرح شد و هیئت امارت اسلامی با استدلال قوی ثابت کرد که این لیست ها باید ختم شوند.

نمایندگان کشورهای مذکور که بنام فورم (ترویکا پلس) یاد می شود، نیز با صدور اعلامیه یی مشترک گفتند که کشورهای مذکور از بیرون نمودن اسامی منسوبین امارت اسلامی از لیست سیاه حمایت می کنند و آن را گام مفید در بخش مذاکرات و گفتگو می دانند.

برای اعتماد دوجانبه لازم است که اسامی اعضای امارت اسلامی از لیست سیاه و لیست جائزه نه به شکل معلق و مشروط بلکه به شکل مطلق بیرون شود. این لیست های سیاه در بیست سال گذشته هیچ سودی برایشان نداشته است، بلکه علاوتاً به اعتماد دوجانبه زیان رسانده است و در مقابل موفقیت پروسه مذاکرات بحیث یک مانع باقی مانده است، حال از بین بردن این لیست ها یک ضرورت مهم است.

امارت اسلامی افغانستان از سازمان ملل متحد و دیگر جهت ها می خواهد که اگر واقعا به حل موضوع افغانستان و موفقیت پروسه مذاکرات علاقه دارند، باید دیگر بر موجودیت این لیست ها پافشاری نکنند. آنها بجای اینکه به امارت اسلامی سپارش های گوناگون داشته باشند، اولتر از همه باید مسئولیت های خود را بشناسند و با انجام آن ثابت کنند که واقعاً با حل موضوع افغانستان و صلح و ثبات در کشور ما علاقه دارند.