خبر

سخنگوی وزارت داخله افغانستان:  نگرانی کشورها در خصوص رونق دوباره مواد مخدر در افغانستان بیجا است

سخنگوی وزارت داخله در واکنش به گزارش اخیر (سیگار) در مورد ادامه کشت مواد مخدر در افغانستان، در صفحه ایکس نوشته است که «از جمله کارهای عمده و اقداماتی اساسی که امارت اسلامی افغانستان بعد از پیروزی خویش انجام داد، یکی آن مبارزه جدی و قاطعانه با مواد مخدر است».

 

 

پس از نشر گزارش اداره بازرس ویژه امریکا در امور افغانستان (سیگار در پیوند به ادامه کشت و ذخیره مواد مخدر در افغانستان، سخنگوی وزارت داخله می گوید که گفته ها و نگرانی های برخی نهادها و کشورهای خارجی در خصوص رونق گرفتن مواد مخدر در افغانستان بیجا است؛ به گفته وی «امارت اسلامی همان‌طوری‌که توانست با تنهایی و امکانات محدود پدیده مواد مخدر را از افغانستان ریشه کن نماید، در آینده نیز اجازه نخواهد داد که دوباره افغانستان مانند سال‌های گذشته به مرکز تجارت و ترافیک مواد مخدر مبدل گردد».

 

سخنگوی وزارت داخله در واکنش به گزارش اخیر (سیگار) در مورد ادامه کشت مواد مخدر در افغانستان، در صفحه ایکس نوشته است که «از جمله کارهای عمده و اقداماتی اساسی که امارت اسلامی افغانستان بعد از پیروزی خویش انجام داد، یکی آن مبارزه جدی و قاطعانه با مواد مخدر است».

 

وی همچنین افزوده که بعد فرمان رهبر امارت اسلامی مبنی بر ریشه کن سازی مواد مخدر از افغانستان، وزارت امور داخله این امر را در اولویت‌های کاری خویش قرارداد و اقدامات عملی را برای ریشه‌کن نمودن آن آغاز نمود.

 

به گفته سخنگوی وزارت داخله، هیچ استثنای در امر مبارزه با کشت، ترافیک، تولید، تورید، احتکار و ذخیره سازی مواد مخدر در افغانستان وجود ندارد و برای از بین بردن این پدیده شوم، پولیس قاطعانه مبارزه خواهد کرد.

 

آقای قانع در ادامه افزوده است: به مردم افغانستان و جهان هویدا گردید که پدیده مواد مخدر از افغانستان پس گذشت چندین دهه متواتر، برای اولین بار است که ریشه‌کن گردیده و معتادین نیز از همه شهرهای کشور جمع آوری و درمان گردیده اند.

 

وی اضافه کرده: در دو دهه گذشته با وجود اختصاص دادن مصارف پول های هنگفت روی پروژه های زیر نام مبارزه با مواد مخدر و حضور ده ها کشور خارجی، بازهم مواد مخدر در افغانستان رونق داشت و این کشور به مرکز تجارتی و تولیدی مواد مخدر مبدل گردیده بود.

 

به نوشته سخنگوی وزارت داخله؛ گفته ها و نگرانی های برخی نهادها و کشورهای خارجی در خصوص رونق گرفتن مواد مخدر در افغانستان بیجا است و امارت اسلامی افغانستان همانطوری که توانست با تنهایی و امکانات محدود پدیده مواد مخدر را از افغانستان ریشه کن نماید،

وی در ادامه اطمینان داده که «در آینده نیز اجازه نخواهد داد که دوباره افغانستان مانند سالهای گذشته به مرکز تجارت و ترافیک مواد مخدر مبدل گردد».

 

گفتنی است که اداره‌ی بازرس ویژه‌ی امریکا در امور بازسازی افغانستان در تازه‌ترین گزارش خود گفته است با وجود این‌که ممنوعیت وضع‌شده از سوی امارت اسلامی باعث کاهش قابل توجه کشت خشخاش در افغانستان شده است، اما حکومت هیچ اقدامی علیه ذخایر تریاک انجام نداده است.

 

در گزارش سیگار آمده است که تصاویر سازمان «آلیسس» و تجزیه و تحلیل معیشت نشان می‌دهد که مقدار تریاک ذخیره‌شده در افغانستان همچنان قابل توجه است و به ۱۶ هزار و ۵۶۷ متریک تُن می‌رسد.

 

این نهاد گفته است که کشاورزان خشخاش پیش از اجرایی شدن فرمان ممنوعیت کشت و خریدوفروش تریاک از سوی امارت اسلامی، توانستند مقادیر قابل توجهی را ذخیره کنند و احتکار تریاک از سوی آنان باعث افزایش قیمت آن شد.

 

این نهاد امریکایی با استناد به یک نظرسنجی سازمان ملل متحد گفته است که قیمت تریاک از زمان صدور فرمان ممنوعیت از سوی رهبر امارت اسلامی، تقریبا دو برابر شد و ‌از ۴۱۷ دالر در هر کیلوگرام در آگست سال ۲۰۲۳، به ۸۰۲ دالر در دسامبر همان سال رسید.