دیپلماسی فعال افغانستان؛ نشست با سفرای روسیه و آسیای مرکزی در مالزیا

این دیدار که با پذیرایی سفارت همراه بود، به بحث و بررسی پیرامون روابط افغانستان با این کشورها و تعاملات منطقه‌ای بر اساس سیاست خارجی اقتصادمحور افغانستان اختصاص یافت.

سفارت افغانستان در مالزیا خبر داده است که در دیداری مهم در مقر سفارت افغانستان در کوالالامپور، نقیب‌الله احمدی، سرپرست سفارت افغانستان در مالزیا، با سفرای روسیه و کشورهای آسیای مرکزی شامل ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان، تاجیکستان، آذربایجان و قرقیزستان دیدار و گفتگو کرد.

این دیدار که با پذیرایی سفارت همراه بود، به بحث و بررسی پیرامون روابط افغانستان با این کشورها و تعاملات منطقه‌ای بر اساس سیاست خارجی اقتصادمحور افغانستان اختصاص یافت.

هدف اصلی این نشست، تقویت روابط دوستانه و پایدار با کشورهای منطقه و به‌ویژه همسایگان افغانستان عنوان شده است.

آقای احمدی در این دیدار وضعیت امنیتی کنونی افغانستان را مطلوب و بسترهای سرمایه‌گذاری را آماده دانست و تاکید کرد که دولت مرکزی افغانستان در حال حاضر شرایطی مناسب‌تر از گذشته برای همکاری‌های اقتصادی فراهم کرده است.

در جریان این نشست، سفرای روسیه و آسیای مرکزی بر اهمیت روابط خود با افغانستان تاکید کردند و اعلام داشتند که نشست‌هایی از این دست، فرصتی برای تبادل نظر، بررسی همکاری‌ها و ارتقاء روابط در همه زمینه‌ها فراهم می‌کند.

ایشان از تداوم روابط دوستانه با افغانستان استقبال کرده و بر تمایل خود به همکاری در پروژه‌های مشترک و تعاملات بیشتر در آینده تأکید نمودند.

در این دیدار، بر موضوعات مختلف از جمله تقویت روابط اقتصادی با ترکمنستان و اهمیت پروژه‌هایی چون پروژه تاپی و پروژه‌های بزرگ برقی گفتگو شد.

در بحث‌های مربوط به ازبکستان، بر گسترش روابط سیاسی و آغاز ماموریت سفیر جدید افغانستان در این کشور و همچنین همکاری‌های تجاری از طریق پروژه ریل ترانس افغان تاکید شد.

با تاجیکستان نیز در خصوص تقویت روابط تجاری و آغاز ماموریت سفیر جدید این کشور در کابل گفتگو شد و پذیرش دیپلمات‌های افغان در قزاقستان به عنوان نقطه آغازی برای بهبود روابط سیاسی تلقی گردید.

در همین حال، برگزاری سه نمایشگاه مشترک تجاری در سال گذشته به عنوان دستاوردی در زمینه تجاری مورد اشاره قرار گرفت. همچنین حذف نام امارت اسلامی افغانستان از فهرست گروه‌های ممنوعه توسط قرقیزستان و همکاری در پروژه بزرگ برقی کاسا ۱۰۰۰ از دیگر موارد مهم مطرح شده بود.

آذربایجان که نخستین کشور با سفارت جدید در کابل پس از روی کار آمدن امارت اسلامی بود، در این دیدار به عنوان نمونه‌ای از تعاملات مثبت سیاسی یاد شد.

سفرای حاضر در پایان ضمن قدردانی از این نشست و پذیرایی، تاکید کردند که دولت‌های‌شان به بهبود روابط و همکاری‌های گسترده‌تر با افغانستان متعهد هستند و برگزاری چنین جلساتی را برای پیشبرد روابط دو‌جانبه بسیار مفید و ضروری خواندند.