سوانح شهید مولوی نظیف‌الله “جندالله” -تقبله‌الله-

شهید مولوی جندالله، سال‌های زیادی را مصروف تحصیل بود و برای فراگیری علوم دینی از نزد علمای جید ولایت سرپل، به مدارس متعددی سفر نمود و از اساتید متبحر در هر بخش، علم آموخت که از آن جمله می‌توان از مدرسهٔ آسیاباد، مدرسهٔ مولوی صاحب عبدالعزیز و مدرسهٔ قریه انگشکهٔ ولسوالی صیاد نام برد.

شهید مولوی نظیف‌الله مشهور به جندالله، فرزند قاری محمدامین مشهور به طیار، در تاریخ ۱۳۶۱ ه‍.ش، در ولایت سرپل، ولسوالی صیاد قریهٔ پسته‌مزار، در یک حانوادهٔ متدین و اهل علم متولد گردید. وی دروس ابتدایی خود را نزد پدرش فرا گرفته و سپس در سن ۱۲ سالگی، جهت ادامهٔ تعلیمات دینی‌اش، نزد مولوی صاحب محمدحسن صیادی به منطقهٔ امام‌خورد مرکز ولایت سرپل سفر نمود و مدت دو سال را در آن‌جا سپری نمود.

 

شهید مولوی جندالله، سال‌های زیادی را مصروف تحصیل بود و برای فراگیری علوم دینی از نزد علمای جید ولایت سرپل، به مدارس متعددی سفر نمود و از اساتید متبحر در هر بخش، علم آموخت که از آن جمله می‌توان از مدرسهٔ آسیاباد، مدرسهٔ مولوی صاحب عبدالعزیز و مدرسهٔ قریه انگشکهٔ ولسوالی صیاد نام برد.

 

شهید مولوی جندالله، در تاریخ ۱۳۸۲ ه‍.ش، زمانی که در مدرسهٔ قریهٔ انگشکه طلبه بود، توسط نیروهای اشغال‌گر آمریکایی و با همکاری غلامان حلقه‌به‌گوش‌شان دستگیر و بازداشت شد، که در نتیجهٔ تلاش‌های سران قوم، علما و متنفذین منطقه، پس از گذشت ۶ روز آزاد گردید.

 

شهید جندالله، پس از اینکه از قید اسارت رها گردید، به ولایت مزار‌شریف سفر نمود، و به مدت ۶ سال را در مدرسهٔ شهاب، نزد شیخ صاحب نیک‌محمد “نیازی” که یکی از علمای زبده و مشهور سمت شمال است، سپری نمود و به دروسش ادامه داد.

 

وی پس از اینکه دروسش را به پایان رساند، چون شوق و علاقه‌ی زیادی به جهاد و مبارزه داشت، عازم سنگر جهاد گردیده و در قریهٔ پسته‌مزار ولسوالی صیاد ولایت سرپل، در مقابل آمریکا و هم‌پیمانانش مشغول جهاد و مبارزه شد.

 

شهید جندالله در این مدت، فرصت را غنیمت شمرده و نزد شیخ‌الحدیث مولانا هبه‌الله آخندزاده -حفظه‌الله- که در آن زمان قاضی‌القضات امارت‌ اسلامی افغانستان بود، دورهٔ تخصص فقه و قضا را آغاز کرده و به اتمام رساند، و پس از آن بنابر صلاح دید رهبری امارت‌ اسلامی، در ولایت سرپل به‌عنوان قاضی مقرر شد، و بعد از آن مدتی را به‌عنوان ولسوال نیز ایفای وظیفه نمود.

 

شهید پس از فراغت از دورهٔ تخصص، علاوه بر اینکه مسئولیت سنگین قضاء به دوش او بود، به‌عنوان یک دلگی‌مشر، رهبری مجاهدین را نیز به عهده داشت و در جنگ‌ها نیز حضور می‌یافت. او در ولسوالی «الجهاد» ولایت سرپل با سایر مجاهدین مشغول مبارزه بود و سپس به منطقهٔ لغمان آن ولایت رفت.

 

شهید مولوی نظیف‌الله صاحب یک عالم با تقوا، متواضع، حلیم، شجاع و دل‌سوز بود، و با همسنگران خود مهربان بوده و عاشق خدمت به دین و شریعت بود. او همیشه به صفت یک جنگجوی قهرمان در سنگر ثابت‌قدم بوده و با شجاعت، قهرمانی و فداکاری‌اش، لرزه بر اندام دشمن می‌انداخت. پس از شهادت ایشان، اکثر مجاهدین سرپل، به‌خاطر محبتی که با وی داشته و از اخلاق و تقوایش متأثر بودند، نام‌های فرزندان‌شان را نظیف‌الله گذاشتند.

 

سرانجام شهید جندالله پس از پنج‌سال حضور و خدمت در صفوف جهاد امارت اسلامی، در تاریخ ۱۳۹۳ ه‍.ش، در قریهٔ آقسوِ ولسوالی صیاد، در جریان جنگ رودررو با غلامان حلقه‌به‌گوشِ اشغال‌گران، در سن ۳۲ سالگی به شهادت رسیده و به رفیق اعلی پیوست.

 

روحش شاد و یادش گرامی باد!