پروژه تاپی و امید به آینده‌ی روشن

حالا بعد از نیم قرنِ پر از کشمکش و درگیری و اشغال و فساد، افغانستان به یک ثبات بی‌نظیر دست پیدا کرده است. امری که در سایه آن، قطار حرکت کشور به حرکت درآمده است و با وجود مشکلات عدیده بجا مانده از گذشته...

از سه‌سال پیش تا کنون، که امارت اسلامی زمام امور را بدست گرفته و امنیت سراسری را برقرار نموده، امید به زندگی در دل مردم افغانستان دوباره جوانه زده و هرچه جلوتر رفتیم این امید بیشتر و بیشتر شده و ملت افغانستان چشم به آیندهٔ روشن دوخته‌اند.

 

حالا بعد از نیم قرنِ پر از کشمکش و درگیری و اشغال و فساد، افغانستان به یک ثبات بی‌نظیر دست پیدا کرده است. امری که در سایه آن، قطار حرکت کشور به حرکت درآمده است و با وجود مشکلات عدیده بجا مانده از گذشته، هر روز خبرهای خوش به هموطنان می‌رسد و علی‌رغم تمام تبلیغات و پروپاگاندای دشمنان داخلی و خارجی، پروژه‌های بزرگ اقتصادی کشور یکی پس از دیگری در حال تنفیذ و اجرا است.

 

یکی از این پروژه‌ها، پروژهٔ بزرگ تاپی است که به باور کارشناسان اقتصادی، با اجرای آن تحول بزرگ در اقتصاد کشور بوجود خواهد آمد و علاوه از درآمد سرشاری که برای کشور خواهد داشت، امید به زندگی در کشور را افزایش خواهد داد و از نرخ بیکاری در کشور خواهد کاست.

 

این پروژه‌های بزرگ، درحالی به اجرا درمی‌آیند که کشور از سرمایه‌های میلیارد‌ دلاری بلوک شده خود محروم است و در بسیاری بخش‌ها از جمله در بخش اقتصادی مورد تحریم ظالمانه و غیر منصفانه است. اگر این تحریم‌های ظالمانه نبود؛ قطعا پیشرفت‌های بیشتری داشتیم، اما با این وجود و با تلاش مسئولان مسئولیت‌پذیر امارت اسلامی، رشد اقتصادی کشور رو به‌بهبود و مثبت ارزیابی می‌شود.

 

با بهره‌برداری از پروژه تاپی، سالانه افغانستان گذشته از گرفتن گاز کافی از این پروژه، بیش از چهار‌صد میلیون دالر حق ترانزیت گاز بدست خواهند آورد.

 

این لوله از ولایت‌های هرات، فراه، نیمروز، هلمند و قندهار می‌گذرد و می تواند چهره‌های این ولایت‌ها را بگونه اساسی تغییر دهد.

افغانستان در ده سال اول سالانه تا پنج‌صدمیلیون متر مکعب گاز از این پروژه به دست خواهد آورد. سهم افغانستان از گاز این پروژه، در ده سال دوم به یک میلیارد متر مکعب و در ده سال سوم پس از تکمیل پروژه، به یک اعشاریه پنج میلیارد متر مکعب گاز خواهد رسید.

اکنون پروژه تاپی یک پروژه واحد نبوده، بلکه چندین پروژه دیگر نیز در امتداد این لوله‌گاز عملی خواهند شد. در همین حال، خط آهن بندر تورغندی افغانستان به درازای ۱۳ کیلومتر با هزینه بیش از ده‌میلیون دالر توسط کشور ترکمنستان بازسازی خواهد شد.

 

به اضافه انتقال برق، کیبل فایبرنوری نیز در منطقه کشیده خواهد شد و کشورهای همسایه را با هم وصل خواهد کرد.

 

امارت اسلامی به‌عنوان یک حکومت مسئول با تلاش‌هایی که انجام داده و می‌دهد، ضمن سوق دادن کشور به‌سوی توسعه و پیشرفت پایگاه خود را درمیان مردم افغانستان مستحکم‌تر از قبل خواهد نمود و پروژه تاپی می‌تواند این امر را تسریع ببخشد و در دراز مدت می‌تواند کشورهای دیگر را برای سرمایه‌گذاری در افغانستان ترغیب کند و مطمئنا تا چند سال دیگر چهره کشور در بخش‌های مختلف تغییر خواهد کرد.

 

امید است که مردم با درک این موضوع، پشتیبان نظام اسلامی خود باشند و همانطور که تا کنون از آن حمایت کرده‌اند بازهم از آن حمایت کرده و نقش خود را به عنوان ملت مسئول ایفا نمایند، و با هم آیندهٔ روشن را را برای کشور عزیزمان رقم بزنیم،باشد که در آینده نه چندان دور افغانستانی آباد و توسعه یافته داشته باشیم.