نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
بدون تردید کشورها زمانی میتوانند با یکدیگر تعامل نیکو و همهجانبه داشته باشند که از امنیت و استقلال ویژهای برخوردار بوده و در مسیر راههای مواصلاتی و ارتباطی بین خود به مشکل برنخورند، و اینکه تضمین امنیتی وجود داشته باشد و حاکمیت موجود وابسته به دولتی نباشد؛ زیرا در صورت نبود امنیت و استقلال کُلی، تعاملات و روابط تداوم پیدا نمیکند.
افغانستان، از آنجا که پس از چندین دهه، از زیر بار اشغالگران و استعمارگران بیرون شده و سه سال است که تحت پرچم آزادی و عدالت نفس میکشد و به صورت کامل، از وابستگی به سایر دولتها خارج شده است، از امنیت کامل برخوردار بوده و استقلال و آزادی خود را حفظ نموده، و همین است که کشورهای منطقه برای تعامل با امارت اسلامی، تمایل نشان دادهاند.
کشورهای منطقه و جهان، به دلیل امنیت، اقتصاد و تجارت بهتر با افغانستان در حال تعامل هستند و این روند در حال افزونشدن است.
ششمین نشست فارمت مسکو که از اهمیت بسزایی برخوردار است، در روند تعامل افغانستان با کشورهای منطقه و جهان نقش مهمی را ایفا کرده است. وزیر خارجه امارت اسلامی با یادآوری پیشرفتها و دستآوردهای سهساله، پیام و موقف امارت اسلامی را برای جهانیان پیشکش کرد و بر ابعاد مختلف روشنایی انداختند.
ایشان در مورد امنیت افغانستان، برای تمام کسانی که خواهان تعامل با امارت اسلامی هستند، اطمینان کامل دادند و سخنان ایشان نمایانگر این بود که افغانستان بار دیگر زیر بار هیچ کشوری نرفته و هرکسی که در صدد ایجاد اختلال در امنیت و روند بازسازی افغانستان برآید، در این سرزمین جایی پا نخواهد داشت.
مولوی امیرخان متقی -حفظهاللّٰه- با صراحت تمام بیان داشت که پدیدهٔ شوم داعش در افغانستان جای پا ندارد و هیچوقت نمیتوانند از داخل افغانستان تهدیدی برای کشورهای منطقه و جهان باشد، بلکه برعکس، پس از اینکه بساط آنها در داخل برچیده شد، بیرون از مرزهای افغانستان، مراکز داشته و از آنجا همواره افغانستان را مورد تهدید قرار میدهند و هرازگاهی اتباع سایر کشورها، در افغانستان به جرم همکاری با داعش و فعّالان این پدیده گرفتار میشوند.
پدیدهٔ اعتیاد به مواد مخدر که میلیونها نفر دچار آن بودند، و به دلیل وجود کتلههای مافیایی در افغانستان، کشورهای منطقه نیز در امن نبودند، از بین برده شده و علاوه بر نجاتدادن جان میلیونها فرد در افغانستان، کشورهای منطقه و جهان، احساس امنیت دارند و این خود یکی از عواملی است که سایر کشورها به تجارت، اقتصاد و تعامل با امارت اسلامی تمایل پیدا کردهاند.
سهسالگی امارت اسلامی به تمام جهان نشان داده که آنان بر موقفی که برای خود انتخاب کردهاند، مستحکم ایستاد و متعهد به ملت خود میباشند، و در راستای توسعه و پیشرفت کشور، از بینبردن چالشهای فراروی این سرزمین، توسعهٔ امنیت سرتاسری، راهاندازی پروژههای عمرانی و اقتصادی، بندهای آبی مختلف در کشور، تلاش برای بازیابی راههای مواصلاتی با کشورهای منطقه و جهان و… دست از تلاش برنخواهد داشت.
بازشدن سفارتخانهها، پذیرش تعهدنامههای سفیران افغانستان از سوی برخی کشورها، و همچنین بازشدن سفارتخانه در برخی از کشورهای دیگر که به صورت غیر مستقیم پذیرای این موضوع هستند، و همچنین تعامل کشورهای منطقه و جهان با امارت اسلامی و…، به وضوح دلالت بر این دارد که جهان به سوی افغانستان تمایل دارد و امارت اسلامی بهسوی رسمیتشناسی قدم برمیدارد.
فرجام سخن اینکه، ششمین نشست فارمت مسکو، پیام واضحی برای جهانیان دارد و آن اینکه امارت اسلامی افغانستان خواهان تعامل با تمام جهان میباشد، و از دیگران نیز میخواهد که در این زمینه با افغانستان همکاری کنند، و در جهت مخالف قدم برندارند و از فرستادن و پشتیبانی گروههایی که افغانستان را مورد تهدید قرار میدهند، خودداری نمایند. و دیگر اینکه آغوش این سرزمین برای خیرخواهان باز میباشد و تهدیدگرایان در آن جای پا ندارند و در این شکی نیست که جهان، بدون افغانستان فراغ بزرگی را حس خواهد کرد، که در نهایت بدون تعامل با این کشور، کشورهای منطقه و جهان در روابط خود با مشکلات زیادی روبهرو خواهند شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهها بسته است.