نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
در هفتههای اخیر اظهار نظرها در مورد نشست سوم دوحه بسیار پررنگ و پرشمار بود و هر کس از هر کجا سخنی و تحلیلی دراینباره در صفحات رسانهای ارائه کرد؛ از همسایگان افغانستان گرفته تا کشورهای اروپایی در این نظردهی و تحلیلهای گوناگون سهیم بودند و از قافله عقب نماندند.
نشست دوحه هرچه باشد و هر طور جلو برود و به پایان برسد، برای ملت و دولت افغانستان مفید و سودمند تمام خواهد شد و نتایجش خوشبینانه قلمداد میشود.
در این میان، مخالفان دولت افغانستان بیکار ننشستند و برای اینکه توجه جامعهی جهانی را جذب کنند و نظری از آنان را به سمت خودشان بچرخانند، نشستهای مختلف برگزار و گردهمای مشابهی دایر کردند تا مانع اثربخشی مثبت نشست سوم دوحه شوند.
نمونهی بارز آن، نشست برگزارشده به تاریخ چهارم و پنجم سرطان در وین، پایتخت اتریش بود.
بسیاری از کشورها و شخصیتهایی که به این نشست دعوت شده بودند، برای حضور و شرکت جواب مثبت دادند، اما در این میان، جنگ اوکراین و غزه بر سر این نشست سایه انداخت و آن را به حاشیه و انزوا راند.
از یک طرف، غرب بهویژه آمریکا تلاش دارد تا از سیاست چماق و هویج کار بگیرد و از طرف دیگر، قدرتهای شرقی تلاش دارند با نشاندادن چراغ سرخ و سبز، افغانستان را بهسوی خود بکشانند و در جبههی خودشان جا بدهند. آنچه درد دولت و ملت را دوا میکند، سیاست متوزان با بهرهگیری از مزایای دوطرفه است. گیرافتادن در دام و دامن یک طرف قضیه، به زیان ملت و دولت افغانستان خواهد بود.
ناگفته نماند که اسکنداران وزارت خارجهی افغانستان با وجود تمام و تراکم تحریمها، تا اینجا کار خوب و فوقالعاده درخشیدند و فلش نظرها را به سمت اقدامات نیک و مثبت خودشان چرخاندند، اما نباید فراموش کرد که دنیای سیاست دنیای دوسربرد و کسب منافع است.
امارت اسلامی افغانستان بهخوبی نشان داد که اهل تعامل است، اما تعامل براساس احترام متقابل نه براساس پندار ارباب و رعیت و مالک و مملوک.
اظهارات اخیر رئیس یوناما دربارهی مقامات حکومت افغانستان، درک نادرستشان از هیئت حاکمهی افغانستان را نشان میدهد.
رزا اوتونبایوا اخیراً در یک نشست خبری گفته بود: مقامات فعلی افغانستان همانند ما و شما نیستند، بلکه آنان از دل کوهها و از اعماق جنگها بیرون آمدهاند و تبدیلکردن آنان به کسانی که دور میز گفتوگو بنشینند و اصول ما را بپذیرند، آسان نیست.
اگر منظورشان پذیرفتن قوانین دیکتهشدهی غرب باشد، درست است که نمیپذیرند؛ زیرا بیست سال برای جلوگیری از همین تلخکامیها خون دادند، و اگر منظورشان از اصول، فرهنگ و عنعنات غرب باشد که خلاف فرهنگ مردم است، بازهم پذیرفتنی نیست.
دنیا باید به این مسئله پی برده باشد که سیاستگزاریهای حکومت افغانستان بسیار هوشمندانه و هدفگذاری شده است. هیئت اعزامی حکومت افغانستان به دوحه مؤید این گفته است.
به هر حال، نشست سوم دوحه فرصتی خواهد بود تا مشکلات مردم افغانستان به گوش دنیا برسد تا بلکه گشایشی در حل و رفع مشکلات به وجود بیاید.
دیدگاهها بسته است.