قوش‌تپه؛ نماد همت و خدمت مسؤلان امارت

نویسنده: محمد داوود اسحاقزهی «یوسفی» هیئتی متشکل از مقام‌های ارشد امارت اسلامی روز چهارشنبه ۱۹ میزان (۱۱ اکتبر)، در مراسمِ بهره‌برداری فاز اولِ «کانال قوش‌تپه» در شهر مزارشریف در شمالِ افغانستان شرکت کردند. ساخت فاز اول این کانال تحت‌نظر و مدیریت معاونت اقتصادی دفتر رئیس‌الوازرا امارت اسلامی آغاز شد‌‌ و سرانجام با تلاش‌های بی‌وقفهٔ مسؤلانِ […]

نویسنده: محمد داوود اسحاقزهی «یوسفی»

هیئتی متشکل از مقام‌های ارشد امارت اسلامی روز چهارشنبه ۱۹ میزان (۱۱ اکتبر)، در مراسمِ بهره‌برداری فاز اولِ «کانال قوش‌تپه» در شهر مزارشریف در شمالِ افغانستان شرکت کردند.
ساخت فاز اول این کانال تحت‌نظر و مدیریت معاونت اقتصادی دفتر رئیس‌الوازرا امارت اسلامی آغاز شد‌‌ و سرانجام با تلاش‌های بی‌وقفهٔ مسؤلانِ به پایان رسید و ساخت فاز دوم آن آغاز شد.
در این مراسم ملا عبدالغنی برادر (معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا)، مولوی عبدالسلام حنفی (معاون اداری ریاست‌الوزرا)، شیخ سراج‌الدین حقانی (وزیر امور داخله)، مولوی محمد‌یعقوب مجاهد (وزیر دفاع) و شماری از اعضای ارشد امارت اسلامی افغانستان شرکت داشتند.
با نگاهی به نقشهٔ پروژهٔ کانال قوش‌تپه به این نکته پیِ می‌بریم که از ولایت کندز آغاز می‌گردد و آب این کانال از ولسوالی‌های خلم، نهرشاهی، دولت‌آبادِ ولایت بلخ عبور نموده به ولسوالی‌های آق‌چه، مردیان و خواجه دوکوه واقعِ در ولایت جوزجان وصل و بعداً به ولسوالی اندخوی ولایت فاریاب می‌ریزد.
کانال قوش‌تپه اندخوی در حدود (۲۷۰) کیلو متر طول دارد، چندین آب‌گَردان و ساختمان‌های آب‌یاری در صورت امکان ایجاد بند برق را نیز در بر می‌گیرد.
با تطبیق این کانال، در یک سال ۹ بیلیون متر مکعب آب را تهیه کرده و موازی بیش از (۵۰۰۰۰۰) پنج‌صد هزار هکتار زمین للمی به زمین زراعتی آبیتبدیل می‌گردد.
این کانال پروژۀ ملّی است که با تکمیل‌سازی آن افغانستان از واردات گندم و بسیاری از اقلام کشاورزی خودکفا گردیده و می‌تواند، صادرکنندهٔ به کشورهای دیگر گردد.
از این‌رو، این کانال از دستاوردهای ویژه‌ای برخوردار است؛ به‌غیراز فواید اقتصادی و ایجاد اشتغال‌زایی به هزاران نفر، نقطهٔ وحدت بینِ اقوامِ مختلف افغانستان می‌گردد. از بابی می‌توان این پروژه را تیرخلاصی به تبلیغات رسانه‌‌ای بدخواهانِ دولت فعلی افغانستان دانست. دولتی که کارکردش را تَک‌قومی و تک‌قشری می‌خوانند. طرح‌ِ کانالی که دامنه‌های آن مناطق تاجیک‌نشین، هزاره‌نشین و اقوام مختلف به‌غیراز پشتون‌ها را دربرمی‌گیرید. این نمادی‌ست که عملکردِ فراقومی و ملّی مسؤلان امارت اسلامی را به‌خیرخواهان و بدخواهان آن می‌نمایاند.

ساخت این‌گونه پروژه‌ها می‌رساند که هزینهٔ کارهای زیربنایی سالیان درازی را دربر می‌گرفت و فواید آن به کام متولیان بی‌کفایت گذشته می‌رفت؛ حالا بزرگانِ امارت اسلامی با وجود تحریم‌های همه‌جانبه دلسوزانه با اتکا به الله متعال و مردم خود نشان دادند که زیر بناهای اقتصادی کشور را ساخته و می‌سازند و ثمرهٔ آن به کام ملت است. کاری‌ که شاید در حکومت أجیر گذشته در طول ده سال هم انجام نمی‌گرفت؛ حالا فازِ اولش با طول ۱۰۸ کیلومتر در یک‌سال و شش ماه به بهره‌برداری سپرده شد.
این عزم ملّی مسؤلان امارت اسلامی برای خدمت‌رسانی به مردم ستم‌دیدهٔ ما ستودنی است و باید قدرشان را بیش از پیش دانست و حمایتشان کرد.