نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
امروزه با ورود ابزارهای مدرن و بسیار قدرتمند رسانهای به زندگی انسانها، تنها با تبلیغ سنتی نمیتوان موفقیتهای چشمگیر و قابلملاحظهای در جهت نشر معارف و ارزشهای دینی و… کسب نمود؛ لذا اهتمام و توجه بسیار جدی به امر تبلیغ در فضای رسانههای مجازی امر ضروری و اجتنابناپذیر است و تبلیغ در این فضا از اهمیت فوقالعاده و مضاعفی برخوردار است.
یکی از مسائل مهمی که امروزه متأسفانه در رسانههای غرب و سکولارمشرب تبلیغ میشود، قبحزدایی از گناه است؛ این یکی از آسیبهای اجتماعی رسانههاست. بسیاری از مردم گناهان را به دلیل قبحداشتن و زشت تلقیشدن گناهان ترک میکنند یا آن را بهصورت پنهانی و در خفا انجام میدهند و قبح گناه حالت بازدارندگی از گناه را ایجاد میکند؛ حتی آنانی که از باورهای سست برخوردارند، حاضر نیستند بهصورت علنی و آشکارا گناه انجام دهند. اما قبحزدایی از گناه سبب میشود که قبح گناه ریخته شود و گناه امر عادی جلوه داده شود؛ ازهمینرو، ارتکاب گناه به راحتی و بدون دغدغه و حتی بدون عذاب وجدان صورت میپذیرد.
قبحزدایی از گناه بهشدت در اسلام نکوهش شده است. متون دینی اسلام کوچکانگاری گناه را که موجب ریختن قبح گناه و عادیشدن گناه میشود، مورد نکوهش قرار داده است؛ ازهمینرو، رسانه نقش مهمی در قبحزدایی از گناه دارد؛ زیرا رسانه فرهنگساز است و مخاطبین فراوان دارد و تأثیر بهسزایی بر افکار و اعمال مخاطبان دارد. همچنین القائات رسانهها و محتویات رسانهای نقش بیبدیلی در قبحزدایی از گناه خواهد داشت.
شیوههای قبحزدایی از گناه توسط رسانه
رسانهها از شیوههای مختلفی برای قبحزدایی از گناه بهره میگیرند که
مهمترین آنها عبارتند از:
۱. کوچکانگاری گناه
رسانههای ضددین تلاش میکنند از طریق محتویات رسانهای مثل فیلمها، سریالها و پیامهای فضای مجازی گناه و معصیت را کوچک و ناچیز و کماهمیت جلوه دهند تا قبح گناه ریخته شود و مردم بدون دغدغه و بهراحتی گناهان بزرگ را انجام دهند.
کوچکانگاری گناه سبب میگردد که زشتی گناه ریخته شود و معصیت
امر معمولی تلقی گردد و انجامدهندهی آن مورد نکوهش و حتی مورد بدبینی مردم قرار نگیرد؛ به همین جهت است که در متون دینی اسلام کوچکانگاری گناه ولو اینکه آن گناه کوچک باشد، بهشدت مورد نکوهش قرار گرفته است.
ادامه دارد… .
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهها بسته است.