نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
امروز جهان غرب از طریق رسانهها، سکولاریسم را به شیوههای خاصّی تبلیغ میکند و از این طریق نسل حاضر را که با رسانهها سروکار دارند، تحت تأثیر قرار میدهد. حتّی اتحادیهی اروپا که از بطن یک جامعهی مسیحی برخاسته، خود را سکولار معرّفی کرده و از این طریق میخواهد سیطرهی خود را بر جهان گسترش دهد. گسترش سیطرهی غربِ لائیک بر کشورهای اسلامی، پیوسته با مخالفت دینداران که حامیان فرهنگ اسلامی و بومی میباشند، روبهرو بوده است؛ عقاید مردم سدّی بود که نمیگذاشت آنان همهی خواستههای خود را در این سرزمینها پیاده کنند. لذا با تمهیدات خاص، جامعه را آمادهی پذیرش اهداف خود میکردند. اکنون که چنین رسانههایی در اختیار آنان قرار گرفته است، به گونهای آسانتر و وسیعتر میتوانند افکار خود را ترویج کنند و این مانع را به تدریج از میان بردارند.
برای اینکه این گروه به افکار و اندیشههای خود رنگ فلسفی و مکتبی بدهند، افکار و اندیشهها را بهصورت «نواندیشی دینی» مطرح میکنند و بیشترین حملات و انتقادهای خود را متوجّه مبانی و اصول دین میسازند، و مسئلهای را به نام «زبان دین» و «هرمنوتیک» و «تجربهی دینی» و… مطرح کرده و آشکارا شریعت اسلامی را برخاسته از فرهنگ زمانیِ پیامبراکرم صلیاللهعلیهوسلم میدانند و جاودانگی احکام اسلام را مورد تردید قرار میدهند.
ادغام فرهنگها در فرهنگ غربی و نابودکردن تمام باورهای دینی و ذوب آن در یک فرهنگ «سکولار» که به سیطرهی فرهنگی غرب میانجامد، راه را برای تسلط غرب بر منابع ثروت هموار میسازد. کسانی که با مطبوعات کشور در این چند سال اخیر سروکار دارند، این مطلب را لمس کردهاند که برخی از مطبوعات، سیاست دین ستیزی و باورسوزی و انکار وحی و اصالت احکام اسلامی را سرلوحهی کار خود قرار دادهاند. بهخصوص این گروه در مراکز علمی و سیاسی نفوذ کرده و از قدرت خود برای تبلیغ چنین اندیشههایی مدد میگیرند؛ لذا روش دیگری که برای قبحزدایی از گناه استفاده میکنند به شرح ذیل است:
۴. توجیهگری
روش دیگری که رسانههای غربی از آن برای ریختن قبح گناه بهره میگیرند، توجیهگری است.
منحرفان و معاندان برای اینکه قبح گناهان ریخته شود و ارتکاب اعمال زشت عادی جلوه داده شود، توجیهگری را از طریق رسانهها ترویج میکنند تا مردم با آسودگی خاطر و بدون عذاب وجدان گناهان را مرتکب شوند.
قرآن کریم توجیهگری را نکوهش نموده و نسبت به آن هشدار داده است. خداوند متعال توجیهگری را از ویژگیهای منافقان دانسته و آن را به شدت مورد نکوهش قرار داده است. قرآن کریم منافقان را که آیات الهی را مورد استهزا قرار میدهند و مسخره و سپس این گناه بزرگ خویش را توجیه میکنند و میگویند شوخی کردیم، توبیخ نموده و میفرماید: «لَئِن سَأَلْتَهُمْ لَیَقُولُنَّ إِنَّما کُنَّا نَخُوضُ وَنَلْعَبُ قُلْ أ بالله و آیاته و رسوله کنتم تستهرُون؛ اگر از منافقان بپرسی چرا مسخره کردید؟ قطعاً میگویند ما فقط شوخی و بازی میکردیم و غرضی نداشتیم. بگو آیا خداوند و آیات او و پیامبرش را مسخره میکردید؟» (توبه: ۶۵)
خداوند در آیهی دیگر نیز منافقان را که با کفار و دشمنان هم پیمان شده بودند و سپس این عمل زشت خویش را توجیه مینمودند، نکوهش کرده و میفرماید: «فکَیْفَ إِذا أَصابَتْهُمْ مُصِیبَهٌ بِمَا قَدَّمَتْ أَیْدِیهِمْ ثُمَّ جَاؤُکَ یَحْلِفُونَ بِاللَّهِ إِنْ أَرَدْنَا إِلَّا إحساناً و توفیقاً. أولئکَ الَّذِینَ یَعْلَمُ اللهُ ما فِی قُلُوبِهِم؛ پس چگونه موقعی که بر اثر اعمالشان گرفتار مصیبتی میشوند، به سراغ تو میآیند و سوگند یاد میکنند که منظور ما از بردن داوری به نزد (دیگران) جز نیکیکردن و توافق میان طرفین نزاع نبوده است؟ آنان کسانی هستند که خدا آنچه را در دل دارند، میداند.» (نساء: ۶۲ـ۶۳)
پس توجیهگری از روشهای منافقان است و آنان هم خودشان اهل توجیهگری هستند هم این عمل را در بین جامعه ترویج مینمایند تا قبح گناه ریخته شود؛ بهطور مثال: به جوانان تلقین میکنند که مهم این است که دل پاک باشد و اگر دل پاک بود و به نامحرمان و محرمات الهی نگاه کرده شد و با نامحرمان رابطه برقرار شد، هیچ اشکالی ندارد. یا در جامعه این فکر را ترویج میکنند که خداوند أرحمالراحمین است و هر گناهی را میبخشد، پس با خیال راحت گناه کنید و بعد سر فرصت یک بار توبه کنید و همهچیز درست میشود. یا گناهانی بزرگ مثل دروغ را در مواردی که هیچ مصلحتی در کار نیست، مصلحتی تلقی میکنند.
موارد ذکرشده مهمترین روشهای رسانههای غربی و ارزشگریز هستند برای قبحزدایی از گناهان و عادیشدن گناهان در جامعه که پیامدهای بسیار خطرناکی دارد و موجب انحراف آحاد جامعه از مسیر حق و دورشدن آنان از رحمت واسعهی الهی میگردد.
ادامه دارد… .
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهها بسته است.