قبح‌زدایی از گناه در رسانه‌های اسلام ستیز/بخش چهارم

توجه: مقالات وب‌سایت الاماره دری تنها نظر نویسندگان است و لزوماً دیدگاه این وب‌سایت نیست.

امروز جهان غرب از طریق رسانه‏ها، سکولاریسم را به شیوه‏های خاصّی تبلیغ می‏کند و از این طریق نسل حاضر را که با رسانه‏ها سروکار دارند، تحت تأثیر قرار می‏دهد. حتّی اتحادیه‏ی اروپا که از بطن یک جامعه‏ی مسیحی برخاسته، خود را سکولار معرّفی کرده و از این طریق می‏خواهد سیطره‏ی خود را بر جهان گسترش دهد. گسترش سیطره‏ی غرب‌ِ لائیک بر کشورهای اسلامی، پیوسته با مخالفت دینداران که حامیان فرهنگ اسلامی و بومی می‏باشند، روبه‏رو بوده است؛ عقاید مردم سدّی بود که نمی‏گذاشت آنان همه‏ی خواسته‏های خود را در این سرزمین‏ها پیاده کنند. لذا با تمهیدات خاص، جامعه را آماده‏ی پذیرش اهداف خود می‏کردند. اکنون که چنین رسانه‏هایی در اختیار آنان قرار گرفته است، به گونه‏ای آسان‏تر و وسیع‏تر می‏توانند افکار خود را ترویج کنند و این مانع را به تدریج از میان بردارند.

برای اینکه این گروه به افکار و اندیشه‏های خود رنگ فلسفی و مکتبی بدهند، افکار و اندیشه‏ها را به‌صورت «نواندیشی دینی» مطرح می‏کنند و بیشترین حملات و انتقادهای خود را متوجّه مبانی و اصول دین می‏سازند، و مسئله‏ای را به نام «زبان دین» و «هرمنوتیک» و «تجربه‌ی دینی» و… مطرح کرده و آشکارا شریعت اسلامی را برخاسته از فرهنگ زمانیِ پیامبراکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم می‏دانند و جاودانگی احکام اسلام را مورد تردید قرار می‏دهند.

ادغام فرهنگ‌ها در فرهنگ غربی و نابودکردن تمام باورهای دینی و ذوب آن در یک فرهنگ «سکولار» که به سیطره‏ی فرهنگی غرب می‏انجامد، راه را برای تسلط غرب بر منابع ثروت هموار می‏سازد. کسانی که با مطبوعات کشور در این چند سال اخیر سروکار دارند، این مطلب را لمس کرده‏اند که برخی از مطبوعات، سیاست دین ستیزی و باورسوزی و انکار وحی و اصالت احکام اسلامی را سرلوحه‏ی کار خود قرار داده‏اند. به‌خصوص این گروه در مراکز علمی و سیاسی نفوذ کرده و از قدرت خود برای تبلیغ چنین اندیشه‏هایی مدد می‏گیرند؛ لذا روش دیگری که برای قبح‌زدایی از گناه استفاده می‌کنند به شرح ذیل است:

۴. توجیه‌گری

روش دیگری که رسانه‌های غربی از آن برای ریختن قبح گناه بهره می‌گیرند، توجیه‌گری است.

منحرفان و معاندان برای اینکه قبح گناهان ریخته شود و ارتکاب اعمال زشت عادی جلوه داده شود، توجیه‌گری را از طریق رسانه‌ها ترویج می‌کنند تا مردم با آسودگی خاطر و بدون عذاب وجدان گناهان را مرتکب شوند.

قرآن کریم توجیه‌گری را نکوهش نموده و نسبت به آن هشدار داده است. خداوند متعال توجیه‌گری را از ویژگی‌های منافقان دانسته و آن را به شدت مورد نکوهش قرار داده است. قرآن کریم منافقان را که آیات الهی را مورد استهزا قرار می‌دهند و مسخره و سپس این گناه بزرگ خویش را توجیه می‌کنند و می‌گویند شوخی کردیم، توبیخ نموده و می‌فرماید: «لَئِن سَأَلْتَهُمْ لَیَقُولُنَّ إِنَّما کُنَّا نَخُوضُ وَنَلْعَبُ قُلْ أ بالله و آیاته و رسوله کنتم تستهرُون؛ اگر از منافقان بپرسی چرا مسخره کردید؟ قطعاً می‌گویند ما فقط شوخی و بازی می‌کردیم و غرضی نداشتیم. بگو آیا خداوند و آیات او و پیامبرش را مسخره می‌کردید؟» (توبه: ۶۵)

خداوند در آیه‌ی دیگر نیز منافقان را که با کفار و دشمنان هم پیمان شده بودند و سپس این عمل زشت خویش را توجیه می‌نمودند، نکوهش کرده و می‌فرماید: «فکَیْفَ إِذا أَصابَتْهُمْ مُصِیبَهٌ بِمَا قَدَّمَتْ أَیْدِیهِمْ ثُمَّ جَاؤُکَ یَحْلِفُونَ بِاللَّهِ إِنْ أَرَدْنَا إِلَّا إحساناً و توفیقاً. أولئکَ الَّذِینَ یَعْلَمُ اللهُ ما فِی قُلُوبِهِم؛ پس چگونه موقعی که بر اثر اعمالشان گرفتار مصیبتی می‌شوند، به سراغ تو می‌آیند و سوگند یاد می‌کنند که منظور ما از بردن داوری به نزد (دیگران) جز نیکی‌کردن و توافق میان طرفین نزاع نبوده است؟ آنان کسانی هستند که خدا آنچه را در دل دارند، می‌داند.» (نساء: ۶۲ـ۶۳)

پس توجیه‌گری از روش‌های منافقان است و آنان هم خودشان اهل توجیه‌گری هستند هم این عمل را در بین جامعه ترویج می‌نمایند تا قبح گناه ریخته شود؛ به‌طور مثال: به جوانان تلقین می‌کنند که مهم این است که دل پاک باشد و اگر دل پاک بود و به نامحرمان و محرمات الهی نگاه کرده شد و با نامحرمان رابطه برقرار شد، هیچ اشکالی ندارد. یا در جامعه این فکر را ترویج می‌کنند که خداوند أرحم‌الراحمین است و هر گناهی را می‌بخشد، پس با خیال راحت گناه کنید و بعد سر فرصت یک بار توبه کنید و همه‌چیز درست می‌شود. یا گناهانی بزرگ مثل دروغ را در مواردی که هیچ مصلحتی در کار نیست، مصلحتی تلقی می‌کنند.

موارد ذکرشده مهم‌ترین روش‌های رسانه‌های غربی و ارزش‌گریز هستند برای قبح‌زدایی از گناهان و عادی‌شدن گناهان در جامعه که پیامدهای بسیار خطرناکی دارد و موجب انحراف آحاد جامعه از مسیر حق و دورشدن آنان از رحمت واسعه‌ی الهی می‌گردد.

ادامه دارد… .