فلج شدن اداره سیگار پس از یک دهه فعالیت ناکام و بدنام

توجه: مقالات وب‌سایت الاماره دری تنها نظر نویسندگان است و لزوماً دیدگاه این وب‌سایت نیست.

خبر:

دفتر اداره سرمفتش خاص آمریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) در گزارشی تازه به کنگره آمریکا پیشنهاد داده است که در سپتامبر آینده به فعالیت خود پایان می‌دهد. در این راپور سه‌ماهه که به رسانه‌های بین‌المللی ارسال شده است، سیگار دلیل پیشنهاد پایان فعالیت خود را کاهش کمک‌های آمریکا به افغانستان ذکر کرده است.

در این گزارش به نقل از جان‌سوپکو، رئیس این اداره، گفته شده است: «پیشنهاد من برای بستن اداره، واقعیت‌های ژئوپلیتیکی را منعکس می‌کند، اینکه طالبان قدرت را به دست گرفته‌اند و کمک آمریکا به افغانستان کاهش یافته است.»

تبصره:
دفتر سرمفتش خاص آمریکا برای بازسازی افغانستان یا اداره آمریکایی سیگار، همزمان با تهاجم اشغالگرانه‌ی آمریکا به افغانستان فعالیت خود را آغاز کرد؛ در دوره نزدیک به دو و نیم دهه‌ی تاریک، ناکام و بدنام خود، گزارش‌های متعددی درباره افغانستان منتشر کرد.

این اداره علاوه بر سایر اهداف، برای راه‌اندازی جنگ تبلیغاتی علیه افغانستان، افغان‌ها و به‌ویژه علیه افراد و حرکت‌های ضد آمریکایی در افغانستان ایجاد شده بود که در این راستا معلومات نادرست، اتهامات، فریب و معرفی چهره‌های سیاه و متجاوز به عنوان افراد بی‌گناه را در دستور کار خود قرار داده است.

هرچند نام این اداره نشان می‌دهد که گویا بر کمک‌های آمریکایی در افغانستان نظارت دارد، اما وظیفه اصلی این اداره تغییر جهت افکار عمومی علیه اشغالگران بود. همچنین سعی داشت به جهانیان نشان دهد که گویا آمریکایی‌ها و سایر نیروهای متجاوز به جای جنگ و ویرانی در افغانستان، مشغول بازسازی و آبادانی این کشور اند.

هرچند همه می‌دانند آمریکا با تهاجم به افغانستان، علاوه بر سایر بخش‌ها، ده‌ها میلیارد دالر خسارت به این کشور وارد کرد، زیرساخت‌ها و تاسیسات عظیم افغانستان را ویران ساخت و زیان‌های اقتصادی بی‌شماری به این ملت وارد کرد؛ اما این اداره‌ی تبلیغاتی و استخباراتی همواره تلاش داشت ذهن مردم و جهان را از این ویرانی‌ها منحرف کرده و آن‌ها را بر پروژه‌های ناکارآمد و شکست‌خورده آمریکایی متمرکز سازد؛ پروژه‌هایی که از یک‌سو با رشوه و فساد آمیخته بودند و از سوی دیگر، کیفیت آن‌ها به قدری پایین بود که چند ماه بیشتر دوام نمی‌آورد.

این اداره علاوه بر سایر فعالیت‌های شوم خود، درباره افراد مخالف آمریکا در افغانستان نیز گزارش‌های متناقض منتشر می‌کرد؛ گاهی آنان را میلیاردر معرفی می‌کرد، گاهی اتهام قاچاق به آنان وارد می‌کرد و گاهی هم پیمان‌کاران فاسد آمریکایی را به عنوان افراد بی‌گناه نشان می‌داد. به‌همین دلیل، سیگار از حمایت قوی سی‌آی‌ای، کنگره آمریکا و دیگر شبکه‌ها و نهادهای جرم‌آلود برخوردار بود و به عنوان مهره مهمی در جنگ تبلیغاتی به کار گرفته شد.

در سه سال گذشته، این اداره علیه افغانستان، افغان‌ها و نظام کنونی افغانستان تبلیغات گسترده‌ای به راه انداخته است؛ این اداره و مسئولان آن که پس از پایان اشغال آمریکا از سوژه تبلیغاتی محروم شده بودند، به نشر معلومات نادرست و پروپاگند خود علیه افغانستان شدت بخشیدند. با انتشار اعداد و ارقام خیالی، گاهی این کشور را به عنوان مرکز مواد مخدر معرفی می‌کردند، گاهی ادعا می‌کردند که مردم افغانستان از گرسنگی در حال مرگ هستند و گاهی نیز اتهام دیگری وارد می‌ساختند.

اما این‌بار اتهامات آنان آن‌قدر بی‌اثر بود که هیچ‌کس باور نداشت و این اداره به یک نهاد فلج و ناکارآمد تبدیل شد. از این‌رو، سازمان‌های استخباراتی آمریکا، کنگره و دیگر نهادها از آن دست کشیدند و اکنون تصمیم به تعطیلی آن گرفته‌اند.

تعطیلی این اداره از یک‌سو هرچند پایان یک پروژه ناکام و بدنام است اما از سوی دیگر، پیامی بزرگ به افراد، موسسات و اداراتی است که هنوز خود را برای اهداف آمریکایی تابع ساخته‌اند و آگاهانه یا نا آگاهانه در صف تبلیغات ایستاده‌اند.

آمریکا تنها از این افراد برای منافع و اهداف شوم خود بهره می‌گیرد و هر زمان که دیگر به دردشان نخورد، به راحتی آن‌ها را کنار می‌گذارد.