شهید منصور چرا شهید کرده شد؟

بازنشر به مناسبت پنجمین سالروز شهادت شهید امیرالمؤمنین ملا اختر محمد منصور تقبله الله احمد مختار // ترجمه: حبیب زاده شاید عنوان فوق برای خوانندگان گرامی تعجب‌آور باشد، اما اگر مقاله تا اخیر خوانده شود سوال (یا استفهامی) که در عنوان ذکر شده، بی‌جا معلوم نخواهد شد. شهید ملا اختر محمد منصور رحمه‌الله در زمان […]

بازنشر به مناسبت پنجمین سالروز شهادت شهید امیرالمؤمنین ملا اختر محمد منصور تقبله الله

احمد مختار // ترجمه: حبیب زاده

شاید عنوان فوق برای خوانندگان گرامی تعجب‌آور باشد، اما اگر مقاله تا اخیر خوانده شود سوال (یا استفهامی) که در عنوان ذکر شده، بی‌جا معلوم نخواهد شد.

شهید ملا اختر محمد منصور رحمه‌الله در زمان حیات رهبر و بنیان‌گذار نهضت طالبان، از لحاظ فعالیت‌های جهادی، شخصیت مؤثر و مبتکر بود.

این هم ابتکار شهید منصور رحمه الله بود که وفات امیرالمؤمنین رحمه الله را به مشوره‌ی علمای مطرح و بانفوذِ مقاومت از روی مصالح جهادی تا یکزمانی مخفی نگه‌داشت و جهاد و مقاومت در برابر امریکایی‌ها و دیگر اشغالگران را موفقانه دوام داد.

پس از اعلان وفات امیرالمؤمنین ملا محمد عمر مجاهد رحمه‌الله، هرگاه دسیسه‌های خطرناک دشمن برای از بین بردن وحدت صف امارت اسلامی آغاز گردید، شهید منصور رحمه‌الله با برداشتن گام‌های جدی توانست آن حربه‌ی خطرناک دشمن را در مدت بسیار کم بی‌اثر و خنثی سازد.

شهید منصور رحمه‌الله توانست با جلب اعتماد اعضای تاسیسی امارت اسلامی مقاومت جهادی را به همان مسیر رهبری بکند که سلف و پیشوای جهادی وی ملا محمد عمر مجاهد رحمه الله ترسیم کرده بود.

ثبات و استقامت رمز اساسی برای پیروزی جهاد و مبارزه است، شهید منصور رحمه الله با توجه و اهتمام به این اصل، استراتژی جهادی و سیاسی مقاومت را بدون کم‌وکاستی موافق با استراتژی رهبر فقید خود عیار کرد.

رمز دیگری موفقیت شهید منصور رحمه الله آفاقی ساختن مقاومت بود، آفاقی به این معنی که برای کامیابی مقاومت، گام‌های بسیار مؤثر در عرصه‌های سیاسی و دیپلوماتیک برداشت.

شهید منصور رحمه الله با بصیرت جهادی‌اش این واقعیت را درک کرده بود که امریکایی‌ها برای تداوم اشغال و سلطه‌ی نامشروع شان، چنان پلان‌های تخریبی را در افغانستان و منطقه روی دست دارند که می‌تواند حساسیت‌های کشورهای منطقه و جهان را بر ضد امریکا برانگیخته سازد. استفاده ازان حساسیت‌ها، یک مصلحت جهادی و فرصت خوبی برای افغان‌ها بود.

شهید منصور رحمه الله با وصف اینکه به حیث فرمانده طالبان تحت مراقبت شدید امنیتی قرار داشت، توانست شخصاً به کشورهای مختلف سفر بکند و همسایه‌های مهم افغانستان را در مورد مشروعیت مقاومت افغان‌ها در برابر  امریکایی‌های اشغالگر قانع بسازد.

شهید ملا اختر محمد منصور رحمه الله به حیث فرمانده مقاومت و دیپلوماتِ جسور، توانست شماری از کشورهای منطقه را که مستقیما شامل ائتلاف امریکا بودند و از اشغال افغانستان پشتیبانی می‌کردند قناعت بدهد که حمایت آن‌ها از حضور امریکا در افغانستان به خود آن‌ها و برای ثبات کل منطقه خطرناک است.

همان بود شهید منصور رحمه الله اجماعی را که امریکایی‌ها و هم‌پیمانان شان به بهانه‌ی «فیصله شورای امنیت» در مورد اشغال افغانستان به وجود آورده بودند در اثر دیپلوماسی خلاقانه‌ی خود از بین برد. اعضای دائمی و دارای حق ویتوی شورای امنیت در نتیجه‌ی تلاش‌های پردستاورد وی، در تلاش برقراری تماس و تفاهم با طالبان شدند.

این گام مبتکرانه‌ی شهید منصور رحمه الله امریکایی‌ها، ناتو و ائتلافیان آن‌ها را در پهلوی مقابله نظامی با یک جنگ دیپلوماتیک نیز دچار ساخت.

زیرا در اثر این تلاش‌ها، نمایندگان طالبان توانستند در سیمینارها و کنفرانس‌های بین‌المللی در کشورهای مختلف سهم بگیرند و حقایق و واقعیت‌ها را به تایید موقف خود برای جهانیان بیان و تشریح بکنند. حتی بعضی از کشورها آماده شدند برای طالبان در کشورهای خود نمایندگی سیاسی بدهند.

از بین بردن اجماع جهانی در قبال اشغال افغانستان، آن گام خطرناکی شهید منصور رحمه الله بود که به قیمت شهادت وی تمام شد.

امریکایی‌ها و ناتو دانستند که اگر شهید منصور رحمه الله در راس طالبان باقی می‌ماند، یقیناً گام‌های مبتکرانه‌ی را برای مشروعیت مقاومت و پیشروی‌های نظامی و سیاسی طالبان خواهد برداشت که ما را با رسوایی جهانی دچار می سازد. همان بود که امریکایی‌ها برای از بین بردن شهید منصور رحمه الله رسماً دست به‌کار شدند.

دوره‌ی رهبری شهید منصور رحمه الله با اینکه بسیار کوتاه بود، اما دستاوردهای نظامی و سیاسی وی به حدی زیاد و مؤثر بود که وجود چنین شخصیت محرک، فعال، مسلط و مبتکر دیگر یک لحظه‌ای هم برای دشمن قابل تحمل نبود.

شهید منصور رحمه الله نیز خطرات تحرکات سیاسی و نظامی خود را درک کرده بود، اما جانفشانی و فداکاری در راه جهاد، توکل، اخلاص و اعتماد به نصرت خداوندی عواملی بود که وی را از همه خطراتِ پیش رو بی پروا ساخته بود.

شهید منصور رحمه الله با استقلال کشور و تقویت حاکمیت اسلامی در میهن، عشق فراوان و بی پایان داشت. از همین بود درین راستا چنان گام های جدی برداشت که کشور را تا حدی زیادی از اشغال خارجی ها پاک ساخت  و جهاد و مقاومت را به آستانهء پیروزی رسانید. اما…… پیکر خستهء خود را درین راستا در آتش دشمن کباب ساخت.

روحش شاد باد، خدواند تعالی آرمان ناتمام وی را با استقلال کامل کشور برآورده سازد.

در مسلخ عشق جز نکو را نکشند
روباه صفتان زشت خو را نکشند

گر عاشق صادقی ز کشتن مگریز
مردار شد هر آنکه او را نکشند