نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
خبرگزاری آنادولوی ترکیه بر اساس اطلاعات یک مرکز فکری بینالمللی نوشته است که سیاست مبارزه ا.ا.ا علیه مواد مخدر فرصتی برای ثبات اقتصادی افغانستان است.
این خبرگزاری بر اساس منبع مذکور میافزاید که برخورد قاطعانه ا.ا.ا یکی از موفقترین تلاشها در تاریخ معاصر جهان علیه نابودی خشخاش است.
این اندیشکده که به عنوان مشاور در عرصه سیاستگذاری شناخته میشود، گفته است که برای پایدار و موثر ساختن پالیسی مبارزه حکومت سپرست افغانستان علیه مواد مخدر، نیازمند تلاشهای چند جانبه بین افغانستان و جهان خارج است.
این بنیاد مینویسد که طرح مبارزه علیه مواد مخدر به نفع بسیاری از بازیگران خارجی است و فرصت هایی را برای کمککنندگان فراهم میکند تا از ثبات اقتصادی افغانستان حمایت کنند.
از سوی دیگر رسانه فرانس ۲۴ مینویسد که پس از ممنوعیت کشت خشخاش، کشاورزان افغان با مشکلات مواجه شدهاند. کانال تلویزیونی فرانس ۲۴ در وبسایت خود مصاحبههای خبرگزاری آسوشیتدپرس با کشاورزان افغانستان را منتشر کرده است.
اسدالله، دهقان افغان، باشنده ولسوالی سنگین ولایت هلمند است؛ او به مدت ۲۰ سال در جنوب افغانستان خشخاش کشت میکرد تا اینکه ا.ا.ا به طور ناگهانی این کشت را ممنوع اعلان کرد. اسدالله ۶۵ ساله میگوید، از زمانی که طالبان ممنوعیت شدید بر کشت خشخاش را وضع کردهاند، درآمد او کاهش یافته است.
ولایت هلمند که مدتزمان طولانی به عنوان مرکز تولید کوکنار بوده است، به گفته اسدالله محاسنسفید، در آن زمان از چهار جریب زمین بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار افغانی عاید در هر فصل به دست میآورد.
وی به آسوشیتدپرس گفته است که توسط مقامات مجبور شده است به محصولات دیگر روی آورد؛ او اکنون در تلاش است تا زندگی خود را از راههای دیگر تأمین کند. او میافزاید که اکنون به سختی میتواند ۲۵۰۰۰ افغانی به دست آورد.
اسدالله در گفتگو با این رسانه گفته است که پولی برای کود شیمیایی ندارد و اکثر افرادی که به کشت ماش روی میآورند گرچه از لحاظ کار نسبتاً آسودهتر هستند اما در مقایسه با فواید تاریاک سود آن بسیار کمتر است.
فرانس ۲۴ مینویسد که در اپریل سال ۲۰۲۲ میلادی بر اساس فرمان رهبری طالبان راجع به ممنوعیت کشت خشخاش در این کشور به عنوان بزرگترین تولیدکننده تریاک در جهان، در حاصلات آن ۹۵ درصد کاهش آمده است.
اما این کار کشاورزان را با انواع مشکلات و معضلات مواجه نموده است؛ بر اساس اطلاعات دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، این امر باعث شده است که کشاورزان افغان در یک سال گذشته به سبب ممنوعیت کشت خشخاش بیش از یک میلیارد دالر خسارت ببینند.
یکتن دیگر از باشندگان ولایت هلمند به نام لالا خان ۴۰ ساله میگوید، وقتی برای آنها مشخص شد که مقامات برای اجرای این ممنوعیت مصمم هستند، آنها به جای مواد مخدر شروع به کاشت پنبه کردند، اما او میگوید که در مقایسه با گذشته، درآمد سالانه آنها کاهش یافته و در ازای توقف تولید خشخاش کمک قابل توجهی به آنها نشده است.
یک باشنده دیگر از همین ولایت و امام قریه خود بسم الله میگوید که قبلاً ۸۰ درصد زمینهای این منطقه برای خشخاش و ۲۰ درصد برای گندم، ذرت، حبوبات و پنبه استفاده میشد. او با نگاهی به هزینههای زندگی میگوید که کشتهای مروج کنونی مشکلات را برطرف نمیکنند.
فرانس ۲۴ مینویسد که بازار قدیمی تاریاک در ولسوالی میوند قندهار در کنار هلمند ویران شده و هم اکنون دکانداران مشغول خرید و فروش اجناس سنتی در بازار مذکور هستند. هنر ۴۰ ساله که اکنون به جای مواد مخدر به فروش شکر، روغن، چای و سایر اجناس مصروف شده است، راجع به ممنوعیت مواد مخدر میگوید: “اطاعت از حکم امیر به ما فرض است”.
فرانس ۲۴ میافزاید که ولایت هلمند در زمینه عدم کاشت تریاک در سراسر افغانستان پیشتاز است. بر اساس گزارش گروه بینالمللی بحران، در حالیکه سرمایهگذاری هنگفتی برای کمک به کشاورزان برای تولید محصولات سودآور مانند انار، انجیر، بادام و پسته مورد نیاز بود، اما این نیز یک راهحل موقت بود.
در این گزارش آمده است که همه مردم نمیتوانند به کشاورزی مشغول شوند، باید برای کاهش نرخ بیکاری روی صنایع غیرکشاورزی تمرکز کرد. یکتن از محققین گروه مذکور میگوید: علاوه بر ممنوعیت مواد مخدر، مشکلات اقتصادی و تغییرات اقلیمی نیز مشکلاتی را در معیشت قریهجات ایجاد کرده است، اگر در این مورد به کشاورزان، بدیل لازم عرضه نشود امکان دارد که با مشکلات بیشتری مواجه شوند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهها بسته است.