سفر اخیر ملا عبدالغنی‌برادر و دستاورد‌های آن!

گشایش مرکز بازرگانی بین‌المللی ترمذ، که توسط ملا عبدالغنی برادر به عنوان فصل جدیدی از دوستی میان کابل و تاشکند توصیف شد، نقطه عطفی در روابط بازرگانی و همکاری‌های منطقه‌ای محسوب می‌شود.

امارت اسلامی، عملاً نشان داده است که در عرصه اقتصادی و تجاری به طور جدی در حال ایجاد ارتباطات و همکاری‌های قوی منطقه‌ای است. سفر اخیر محترم ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا، و دیدارهای وی با مقامات کشورهای مختلف در همین راستا قابل توجه است.

گشایش مرکز بازرگانی بین‌المللی ترمذ، که توسط ملا عبدالغنی برادر به عنوان فصل جدیدی از دوستی میان کابل و تاشکند توصیف شد، نقطه عطفی در روابط بازرگانی و همکاری‌های منطقه‌ای محسوب می‌شود. این مرکز با ایجاد فرصت‌های جدید برای سرمایه‌گذاری و تسهیل در تجارت، به عنوان دروازه‌ای میان کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی عمل خواهد کرد. این اقدام نه تنها باعث تقویت روابط بین افغانستان و ازبکستان می‌شود، بلکه بستر مناسبی را برای افزایش همکاری‌ها در زمینه تکنولوژی و نوآوری فراهم می‌کند.

از سوی ‌دیگر، دیدار و گفتگوی ملا عبدالغنی برادر با معاون نخست وزیر آذربایجان نیز نشان‌دهنده تعمیق روابط اقتصادی میان دو کشور است. ابراز آمادگی آذربایجان برای سرمایه‌گذاری در افغانستان، به ویژه در بخش‌های صنعتی و استخراج معادن، نشانه‌ای از اعتماد کشور‌ها به ثبات و امنیت اقتصادی در افغانستان است. این نتایج مثبت، که به اثر تلاش‌ و کوشش‌های بزرگان امارت اسلامی به ارمغان آمده است، می‌تواند به توسعه زیرساخت‌های صنعتی و افزایش تولیدات داخلی و تشویق تجار در سطح جهان، برای سرمایه‌گزاری در افغانستان شود.

آمادگی ازبکستان برای فراهم آوردن زمینه ترانزیت میوه‌های تازه افغانستان به کشورهای آسیای میانه، یکی دیگر از دستاورد‌های اقتصادی امارت اسلامی است. این اقدام نه تنها به افزایش صادرات افغانستان کمک می‌کند، بلکه باعث ایجاد فرصت‌های شغلی جدید و تقویت اقتصاد در افغانستان و علاوه بر این، توسعه شبکه راه‌آهن از حیرتان تا هرات که توسط تیم‌های تخنیکی ازبکستان پیگیری می‌شود، گامی مؤثر در بهبود زیرساخت‌های حمل و نقل و تسهیل تجارت در منطقه است همچنان این حرکت می‌تواند پیامد‌ها و گوشزد سیاسی به آن عده کشور‌ها داشته باشد که با لجاجت و نفرت با استفاده سو از بندر‌ها همواره باعث اختلال و ضربه به تجار می‌گردد.

یکی از مهم‌ترین مفاد این رویکرد اقتصادی و سفر اخیر معاون اقتصادی ریاست الوزرا،‌ تقویت تجارت منطقه‌ای و افزایش تسهیلات برای تجار است. گشایش مرکز بین‌المللی ترمذ و تسهیل ترانزیت میوه‌های تازه افغانستان به کشورهای آسیای میانه، فرصتی بزرگ برای صادرکنندگان فراهم می‌کند تا محصولات خود را به بازارهای بین‌المللی عرضه کنند. این افزایش در صادرات منجر به تشویق و تقویت زراعت‌کاران و صنعت‌کاران خواهد شد که در نهایت به تقویت اقتصاد افغانستان و کاهش وابستگی این کشور به دیگران خواهد شد.

امارت اسلامی با اتخاذ سیاست اقتصاد محور، با تکیه بر همکاری‌های منطقه‌ای، جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی، و توسعه زیرساخت‌های کشور، نویدبخش آینده‌ای روشن برای اقتصاد افغانستان است. این سیاست‌ها نه تنها به توسعه داخلی و بهبود شرایط اقتصادی ملت افغان کمک می‌کنند، بلکه به تثبیت جایگاه اقتصادی افغانستان در سطح منطقه‌ای و بین المللی منجر شده است. با ادامه این مسیر و داشتن چنین سفر پردستارود، امارت اسلامی می‌تواند افغانستان را به عنوان یک مرکز تجاری و اقتصادی مهم در منطقه مطرح کند و به بهبود زندگی مردم و افزایش رفاه عمومی کمک نماید.