سفر اخیر ملا برادر حفظه‌الله به ازبکستان و دستاورد‌های آن

در کنار این تلاش‌های اقتصادی درون کشوری، امارت اسلامی توجه خود را برای اینکه دامنهٔ این پروژهای اقتصادی را گسترش بدهد‌ و محصولات کشور را با قیمت بهتر به فروش برساند، پا به‌عرصهٔ تجارت و صادرات برون مرزی گذاشته است.

افغانستان کم‌کم تبدیل به‌ کشور صنعتی و تولید‌گر می‌شود، با تلاش‌های بی‌وقفهٔ مسئولین بلند‌پایهٔ امارتی، چرخهٔ اقتصادی در درون کشور باسرعت بی‌سابقه‌ای به حرکت افتاده است. ایجاد شرکت‌های صنعتی و بستر‌سازی‌ برای کشاورزان میهن بوسیله ساختن بندهای حیاتی کشور و سوق‌دادن آب ضایع‌شده به‌سوی زمین‌هایی که سال‌ها بدون استفاده مانده بود.

 

در کنار این تلاش‌های اقتصادی درون کشوری، امارت اسلامی توجه خود را برای اینکه دامنهٔ این پروژهای اقتصادی را گسترش بدهد‌ و محصولات کشور را با قیمت بهتر به فروش برساند، پا به‌عرصهٔ تجارت و صادرات برون مرزی گذاشته است.

 

در سال‌های گذشته و در دوران جمهوریت با توجه به کم‌تر بودن میزان تولیدات کشور نسبت به تولیدات امروزه، بازهم بخاطر نبود برنامه‌ای برای صادرات این محصولات به برون مرز، چه بسا بخاطر تنش‌های سیاسی که هرازگاهی به وقوع می‌پیوست، بعضی از کشورها مرزها را بر روی بازرگانان می‌بستند و محصولات زراعتی دهقان‌های‌مان، قربانی سیاست‌های فاسد آنها شده و ضرر بزرگی بر اقتصاد کشور وارد می‌گردید.

 

 

امارت اسلامی افغانستان با سیاست اقتصاد‌محوری و با پشت پا زدن به تمام چالش‌های سیاسی دیگر، با همهٔ کشورهای منطقه دست دوستانه پیش کرده و برای روابط تجارتی و اقتصادی پیش‌قدم شده است.

 

این بار برای گسترش روابط تجارتی ملا عبدالغنی برادر به ترمذ ازبکستان سفر می‌کند، بر خلاف آنچه ظاهراً از تنش‌ها که برای پس‌گیری طیاره‌های غصب‌شده افغانستان معلوم می‌شد که امارت اسلامی شاید بخاطر آن برخورد مغایری داشته باشد، اما سیاست مدبرانه امارت اسلامی این مسائل را بدون خلط کردن به پیش می‌برد، از طرفی وزارت دفاع با قاطعیت تمام طیاره‌ها را مطالبه می‌کند و از طرفی دیگر برای بهتر‌شدن روابط تجارتی و دیپلماتیک ملا عبدالغنی برادر در گشایش مرکز بین‌المللی ترمذ شرکت کرده و دروازه جدید تجارتی را بر روی تاجران افغان می‌گشاید.

 

 

سیاست اقتصاد‌محوری افغانستان را می‌توان در چند مسئله متمرکز دانست:

۱. ایجاد سهولت برای تاجران و سرمایه‌گذاران ملی و خارجی در کشور بخاطر ایجاد زیربناهای اقتصادی؛

۲. زمینه‌سازی برای دهقان‌ها جهت به‌دست آوردن محصولات بیشتر؛

۲. راوبط اقتصادی با تمام کشورهای منطقه بدون در نظر گرفتن اختلافات سیاسی.

 

در نتیجه‌ی ایجاد سهولت درون کشوری تولیدات زیاد شده و در پرتوی آن نیاز به صادرات برون مرزی نیز افزایش می‌یابد. امارت اسلامی با سیاست اقتصاد‌محوری برون مرزی این احتیاج مبرم را بر طرف کرده، هم باعث سهولت تجارتی شده و هم بر اقتصاد کشور تأثیر به‌سزایی خواهد داشت.

 

سفر اخیر ملا برادر (حفظه الله) یکی از سلسله کوشش‌های اقتصادی این ابرمرد کشور محسوب می‌شود که یکی‌ از بزرگ‌ترین دستاوردهای آن وصل شدن تجارت افغانستان به کشورهای منطقه و فروش محصولات دهقان‌ها و تولیدات شرکت‌های صنعتی به قیمت‌های بهتر می‌باشد.

در ضمن فراهم شدن سهولت تجارتی، در آینده نزدیک این روابط حسنه می‌تواند باعث پیشرفت‌های چشمگیری در زمینه‌های مختلف بین این دو کشور برادر و دوست شود.