نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
پایبندی به اصول و قواعد در هر بخش و در هر کارکتری، از لوازم برقراری نظم و دسپلین در جامعه و زندگی فردی و اجتماعی بشر است خصوصاً برای کارمندانی که در حکومت اسلامی کارمند بوده و همیشه موظف به اجرای وظایف خود هستند آنهم با منشی نیکو، اخلاق اسلامی و رفتار حکیمانه.
۳. ظرفیت اخلاق مداری؛
همه میدانیم که اخلاق در زندگی انسان، لازمه شخصیت و هویت او است و بهعنوان یک اصل و قانون در زندگی شناخته میشود که نبود آن نظم جامعه را در مخاطره میاندازد.
در مسیر راه، یکی دیگر از ویژگیهایی که امروزه مشاهده میشد، پتانسیل اخلاق در سربازانی بود که شاید روزها، هفتهها و ماهها از خانواده و فرزندان خود دور بودند/هستند، اما این فراق باعث نشده بود در اخلاق و منش و رفتارشان تغییری بهوجود آید و بر روانشان فشاری ایجاد کند، بلکه مردم را چون خانواده و دوستان و اقارب خود میدیدند و هرگاه برای تلاشی و بازرسی وارد ماشین میشدند، بسیار محترمانه و با اخلاق حسنه از مسافران از خستگی راه و مشکلات مسیر میپرسیدند و دلجویی میکردند، تو گویی سالها است با آنان دوست و شناس هستیم.
حالا شاید کسی بگوید چون امارت اسلامی یک حکومت نوپا است و این نوع رفتار در اوایل هر حکومتی عادی است و در گذر زمان شاید تغییر کند و…، اما نباید فراموش کرد که اسلام برای سربازان و خادمان راستین اسلام ضوابط و مقرراتی وضع نموده که باید در سایه آن قواعد و در ساحه صلاحیتهای خود منصفانه و براساس قواعد موضوعه ایفای وظیفه کنند و این شبهه تغییر در مرور زمان، گرچه یک احتمال است اما باید دانست که این تغییر برای کسانیکه سالها برای برقراری نظام اسلامی و تحکیم شریعت محمدی رزمیده و قربانی دادهاند و از جاندهی، فقر و فاقه، دوری از نزدیکان و بیآرامی و ناامنی نهراسیده و دریغ نکردهاند، تا حدودی بعید به نظر میرسد.
اگر موضوع اخلاق در سربازی را دقیقتر مورد بررسی قرار بدهیم و ابعاد آنرا واضحتر بکاویم و در قالب تقسیمبندی بررسی کنیم، به شرح ذیل است:
۱. اخلاق خدمت به نیازمندان؛
ارشادات نبوی و رهنمودهای حاکمان اسلامی در طول تاریخ حکومتهای اسلامی برای قشر کارمند و سرباز، بر اخلاق و برخورد نیک و منش مصلحانه تأکید داشته است و سرباز حکومت اسلامی در جامعه اسلامی برای همه ملت باید به سبک و روش سفارششده اسلام باشد و درک درستی از نیازمندان وجود داشته و برای رفع نیازمندیهایشان تا حد لازم خدمترسانی گردد.
۲. اخلاق بخشش و کرم؛
وظیفه سربازی با اینکه شغل شریف و مقدسی است، اما چالشهای اجتماعی به اندازه تفاوتهای فرهنگی و اجتماعی و اخلاقی افراد جامعه است که با وجود اخلاق بخشش و کرم، میشود ملت را یکسان دید و از کوتاهیها و درشتیها چشم پوشید و چهبسا کوتاه آمد.
۳. اخلاق خدمت به همکاران؛
سرباز حکومت اسلامی نمیتواند همرهان و همکارانش را نادیده بگیرد یا در نوع رفتارش با آنان، خشن و تندخو و به اصطلاح عامیانه، بداخلاق باشد؛ چراکه اخلاق با همرکابان و همرهان یک اصل برای اجرای وظایف در محیط کاری است.
بنابراین، با این کش و قوس، در مسیر راههای مواصلاتی، دو نوع نخست اخلاق سربازی را بهوضوح میشود دید و لمس کرد که قطعاً این قاطعیت اخلاقی در اجرای وظایف و در حیطه کاری، نتیجه فرامینی است که از سوی رهبری امارت اسلامی بر اخلاق مداری تمامی کارمندان حکومت و برگرفته از آموزههای ناب اسلام
ی بارها توصیه شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهها بسته است.