رهبر ممتاز امت؛ اسماعیل هنیه شهید شد!

نمونهٔ بارز آن، جهاد و مبارزه بیست‌سالهٔ امارت اسلامی افغانستان در برابر اشغال‌گران آمریکا و متحدانش است که مجاهدین با شهادت‌ها و قربانی‌ها، هرگز روحیهٔ خود را از دست نداده و بلکه بیش‌ازپیش قوی شده و به‌مبارزهٔ خود ادامه دادند.

صفحات زرین تاریخ اسلام، با نام‌های شهدای این امت زیبا شده و با کارنامه‌های‌شان درخشان گردیده است. شکی نیست که این سلسله تا روز قیامت ادامه خواهد یافت. دشمنان اسلام چنین فکر می‌کنند که با ظلم‌های وحشیانه و بربریت‌آمیز خود روحیه مسلمانان را تضعیف کرده و پیروزی را به دست خواهند آورد؛ اما باید بدانند که هرگز با این نیت‌های شوم خود موفق نشده و به اهداف خود نخواهند رسید و همیشه در حال ذلت و شکست به دریای هلاکت سقوط خواهند کرد.

 

اگر به زندگی پیامبران (علیهم‌السلام) -قبل از نبوت پیامبر کریم -صلی‌الله‌علیه‌وسلم- نگاهی بندازیم، برای ما روشن خواهد شد که پیروان دعوت حقیقی به‌رغم قلّت‌شان همیشه پیروز، و لشکر باطل با وجود کثرت خود همیشه با شکست مواجه شده‌اند.

 

– حضرت نوح -علیه‌السلام- با هشتادتن از یارانش نجات پیدا کرد و سایر قومش در وادی هلاکت غرق گردید بود.

 

– ابراهیم -علیه‌السلام- تنها در حالی پیروز شد و به بت‌شکن معروف گردید که تمامی قوم و حتی پدرش مخالفش بود.

 

– موسی -علیه‌السلام- با چندتن از اصحابش، از چنگال فرعون نجات یافته و با عبور از دریای نیل به آزادی دست یافتند؛ اما فرعون، کسی که مدعی الوهیت بود، با تمام قدرت و داروندار خود در همین دریا غرق شد.

 

– حضرت عیسی -علیه السلام- از گیر دشمنان نجات یافته و به‌سوی آسمان‌ها پرواز کرد؛ اما آن‌ها تاهنوز در گودال بدبختی و گمراهی سرگردان می‌گَردند.

 

– زمانی که رسول‌الله -صلی‌الله‌علیه‌وسلم- مبعوث گردید، تمام جهان مملو از جهل و شرک بود و کسی دیده نمی‌شد که به اوامر الهی گردن نهد و همچنان نادانی، تعصب و نفرت از یک‌تاپرستی بر عقل‌های مردم پرده انداخته بود و با وجود اینکه رسول‌الله -صلی‌الله‌علیه‌وسلم- را قبل از بعثت به عنوان صادق‌الامین می‌شناختند، پس از مشرف‌شدن به نبوت، او را ساحر، کاهن و دیوانه می‌خواندند و درعوض اینکه خویشاوندانش از او حمایت کنند، مخالفت را شروع کرده و او را آزار می‌دادند.

 

اما الله تعالی از ابتدا وعدهٔ نصرت دین خود را داده بود و همین بود که به تدریج برخی افراد به اسلام مشرف می‌شدند و این کاری بود که مشرکان را بیشتر وادار کرد تا به رسول‌الله -صلى‌الله‌علیه‌وسلم- و صحابهٔ کرام بیشتر آزار برسانند و سرانجام یاسر و همسرش سمیه -رضی‌الله‌عنهما- را با بی‌رحمی زیادی به شهادت رساندند که آنان نیز به عنوان اولین شهدا در تاریخ اسلام ثبت گردیدند و تا امروز پیروان ایشان وجود دارند.

 

هدف مشرکان از انجام‌دادن چنین ستم‌های هول‌ناک این بود که مردم را از پذیرش اسلام در هراس اندازند و سدّی در برابر دعوت قرار گیرند، اما برعکس، خون شهدا و جان‌بازان صحابه و تکالیف آنان رنگ آورده و اسلام تا حد زیادی گسترش پیدا کرد. به هرحال، هدف بنده از تفصیل فوق این است که شهادت، مجاهدین و مسلمانان را تضعیف نمی‌کند و نقطهٔ ضعف ایشان این نیست، بلکه شهادت بذری است که با کشت‌نمودن آن، در وجود تمامی مسلمانان و مجاهدین، اعتقاد به پروردگار بیشتر شده و به‌ خاطر به‌دست‌آوردن رضای الهی، هرگونه تکالیف و مشقات را بر خود می‌پذیرند.

 

نمونهٔ بارز آن، جهاد و مبارزه بیست‌سالهٔ امارت اسلامی افغانستان در برابر اشغال‌گران آمریکا و متحدانش است که مجاهدین با شهادت‌ها و قربانی‌ها، هرگز روحیهٔ خود را از دست نداده و بلکه بیش‌ازپیش قوی شده و به‌مبارزهٔ خود ادامه دادند.

 

نمونهٔ دیگر آن، نهضت حرکت حماس در برابر رژیم صهیونسیتی اشغال‌گر است که باوجود قربانی‌های بی‌شمار و شهادت‌ها هیچ‌وقت سر تسلیم خم نکردند و هرازگاهی بیش از قبل، به‌خاطر آزادی قدس و فلسطین آمادگی نشان داده‌اند، تا اینکه در ردیف همین قربانی‌ها رئیس دفتر سیاسی حماس، شهید شیخ اسماعیل هنیه نیز قرار گرفت.

 

شهید اسماعیل هنیه، بیش از ۲۲ تن از اعضای خانوادهٔ خود را در این راه فدا کرد و بالآخره خود او نیز در ۲۵ محرم‌الحرام سال۱۴۴۶ ه‍.ق، در بامداد روز چهارشنبه، در شهر تهران، کشور ایران، در یک حملهٔ ناجوانمردانه به‌شهادت رسید.

 

شهید، همچون کوهی در برابر مشکلات صبر و استقامت داشت و با رهبری بی‌نظیر خود به حرکت حماس و ملت مظلوم فلسطین چنان روحیه‌ای می‌داد، انگار -علی‌رغم هزاران‌تن شهید، زخمی و آوارخ- هیچ دردی ندیده‌اند. و ملت خود را در ردیف «الصابرون» قرار می‌داد.

 

نگاهی گذرا به زندگی شهید اسماعیل هنیه -تقبله‌الله-:

 

تولد:

 

اسماعیل عبدالسلام احمد هنیه، به تاریخ ۸ مه سال ۱۹۶۳م، در کمپ مخیم‌الشاطئ، چشم به جهان گشود. سال‌های پیش، خانوادهٔ ایشان بر اثر جنگ‌ها و ویرانی‌ها از شهر عسقلان (اشکلون) به‌سوی این شهر هجرت کردند که در آن زمان مخیم‌الشاطئ تحت سیطرهٔ مصر قرار داشت.

 

تعلیم:

 

شهید شیخ اسماعیل هنیه، تعلیمات ابتدایی خود را در مکاتب محلی خود فرا گرفته و پس از آن، جهت فراگیری تحصیلات عالی به دانشگاه اسلامی غزه راه یافت و در سال ۱۹۸۷ م، دیپلوم ادبیات زبان عربی را به دست آورد.

 

انتفاضهٔ (قیام) نخست:

 

نام‌برده پس از فارغ‌شدن از تحصیلات عالی خود، با روی کارآمدن حرکت و نهضت حماس، در نخستین قیام علیه رژیم صهیونسیتی اسرائیل شرکت کرده و فرد فعالی به‌ حساب می‌رفت، و در این راستا سه‌بار به‌ مدت کوتاهی زندان را تحمل کرد، و پس از آزادی در سال ۱۹۹۲م، به لبنان تبعید شد که بعد از یک‌سال دوباره برگشته و به‌ حیث رئیس دانشگاه اسلامی غزه تعیین گردید.

 

حماس:

 

شهید شیخ اسماعیل هنیه -تقبله‌الله- در سال ۱۹۹۷م، با نهضت حماس یک‌جا شده و پس از مدت‌زمانی جایگاه شامخی را از آن خود گردانید.

 

نخست‌وزیر فلسطین:

 

در سال ۲۰۰۶م، در انتخابات فلسطین شرکت کرده و کامیاب شد و در میان ده‌تن از وزرا، مقام اول را أخذ کرد. این‌جا بود که از سوی محمودعباس برای اسماعیل هنیه -تقبله‌الله- مشکلاتی پیش آمد، تا اینکه از وظیفه برکنار گردید، اما ایشان باز هم خدمت خود را ادامه داده و بار دیگر از غزه اعلام فعالیت نمودند.

 

شیخ احمد یاسین:

 

شهید اسماعیل هنیه، با بنیان‌گذار حرکت حماس؛ شیخ احمد یاسین در ارتباط بودند، تا اینکه سرانجام، شیخ احمد یاسین پس از آزادشدن‌شان از بند اسارت، اسماعیل هنیه را رئیس دفتر سیاسی انتخاب نموده و با اوضاع جاری آن زمان، محبوبیت و شهرت اسماعیل هنیه در میان حرکت حماس و ملت فلسطین افزون‌تر شد.

 

انتفاضهٔ (قیام) دوم:

 

زمانی که انتفاضهٔ دوم در برابر رژیم صهیونسیتی اشغال‌گر اسرائیل، در ماه سپتامبر سال ۲۰۰۰م. آغاز گردید، و تا ماه‌ فبروری سال ۲۰۰۵م، ادامه پیدا کرد. اسماعیل هنیه در این خصوص نقش بسزایی را بازی کرده و مهم‌ترین کارها را بر دوش خود حمل کرده بود.

 

خالد مشعل:

 

بالآخره در سال ۲۰۱۶م، در دفتر سیاسی حماس، جانشین خالد مشعل تعین گردید.

 

در لیست سیاه آمریکا:

 

شهید اسماعیل هنیه، پس از بروز مشکلات، به‌سوی کشور قطر سفر کرد و بعد از گذشت دوسال در آن‌جا، در لیست سیاه آمریکا قرار گرفت.

 

طوفان‌الأقصی:

 

از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی در برابر اشغال‌گران صهیونیستی -که در تاریخ ۷ مه سال ۲۰۲۳م. شروع شد- تا روز شهادتش؛ ۲۵ محرم‌الحرام سال ۱۴۴۶ ه‍.ق، فعالیت‌های مهمی را انجام داده و همواره روح‌وروان مجاهدین حماس را زنده نگه می‌داشت و در برابر دشمن خون‌خوار، آنان را آماده می‌ساخت.

 

شهادت:

 

شهید اسماعیل هنیه، از سوی رهبری جمهوری اسلامی ایران، در مراسم تحلیف رییس‌جمهور منتخب این کشور دعوت شده بود که پس از ختم مراسم مذکور، به محل اقامتگاه خود برگشت و سرانجام در ۲۵ محرم‌الحرام سال ۱۴۴۶ ه‍.ق، روز چهارشنبه، از سوی اسرائیل، در یک حملهٔ ناجوانمردانه جام شهادت را نوشیده و به لقای پروردگار پیوست.

 

انا لله وانا الیه راجعون.