نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
برای مصونیت از آسیبهای قبحزدایی از گناه در فضای رسانهای، علاوه بر تقویت باورهای دینی، برخورداری از تقوا، بهویژه تقوای رسانهای، علم افزایی و دشمنشناسی، سه راهکار دیگر نیز وجود دارند:
۱. برخورد روشمند حکومت اسلامی با هنجارشکنی؛ یکی از راهکارهای مصونیت در برابر قبحزدایی رسانهای این است که حکومت اسلامی با هنجارشکنان و افرادی که گناهان را بهصورت علنی در فضای حقیقی و مجازی مرتکب میشوند یا منکرات را در فضای رسانهای نشر میدهند و… روشمند و قاطعانه برخورد نماید و جلوی هنجارشکنی را در فضای حقیقی و مجازی بگیرد و با هنجارشکنان و نشردهندگان محتویات ضددینی و معصیتآلود در فضای رسانهای قاطعانه برخورد نماید تا از ریختهشدن قبح گناه جلوگیری به عمل آید. در واقع یکی از مهمترین وظایف حکومت اسلامی تأمین امنیت جامعه است، و یکی از ابعاد امنیت، امنیت فرهنگی و امنیت اخلاقی است. حکومت اسلامی باید با کسانی که مخل امنیت فرهنگی و اخلاقی جامعه هستند و از طریق فضاهای رسانهای و حقیقی در صدد قبحزدایی از هنجارهای اجتماعی میباشند، قاطعانه برخورد نماید تا جلوی قبحزدایی از گناهان و هنجارشکنی گرفته شود و امنیت فرهنگی و اخلاقی آحاد جامعه تأمین گردد. همچنین حکومت اسلامی برای حفظ امنیت اخلاقی و فرهنگی جامعه کنترل جدی و قوی بر فضای رسانهای و مجازی داشته باشد و دسترسی به فضاهای سمی و معصیتآلود در فضای رسانهای و مجازی را حتیالامکان محدود نمایند تا افراد بهراحتی به آنها دسترسی نداشته باشند. اگر مسئولان حکومت اسلامی وظایف خویش را در این راستا به خوبی انجام دهند و با جدیت و قاطعیت با گناهان علنی و آشکار در فضای حقیقی و مجازی مبارزه نمایند، قبح بسیاری از گناهان بزرگ همچون بیحجابی، شرابخواری، روابط نامشروع و… در فضای حقیقی و مجازی ریخته نمیشود.
۲. امر به معروف و نهی از منکر؛ یکی از مؤثرترین راهکار برای مبارزه با قبحزدایی از گناه امر به معروف و نهی از منکر است. اگر آحاد مؤمنان و حکومت اسلامی به این وظیفه مهم عمل کنند، قطعاً جلوی قبحزدایی از گناهان گرفته خواهد شد و تلاشهای رسانههای معاند و ارزشگریز برای قبحزدایی از گناهان خنثی میگردد. در متون دینی اسلام بر امر به معروف و نهی از منکر تأکید فراوان شده است. آیات قرآن که دلالت بر امر به معروف و نهی از منکر میکنند، فراوان است که ما به بعضی از آنها اشاره میکنیم:
۱. «وَ لْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّهٌ یَدْعُونَ إِلَی الْخَیْرِ وَ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَر …؛ باید از میان شما جمعی دعوت به نیکی و امر به معروف و نهی از منکر کنند.» (آلعمران: ۱۰۴)
۲. «یا بُنَیَّ أَقِمِ الصَّلاهَ وَ أْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَ انْهَ عَنِ الْمُنْکَرِ …؛ پسرم، نماز را بر پا دار، و امر به معروف و نهی از منکر کن.» (لقمان: ۱۷).
ادامه دارد. … .
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهها بسته است.