راهکارهای مصونیت از آسیب‌های قبح‌زدایی از گناه/بخش پنجم

توجه: مقالات وب‌سایت الاماره دری تنها نظر نویسندگان است و لزوماً دیدگاه این وب‌سایت نیست.

برای مصونیت از آسیب‌های قبح‌زدایی از گناه در فضای رسانه‌ای، علاوه بر تقویت باورهای دینی، برخورداری از تقوا، به‌ویژه تقوای رسانه‌ای، علم افزایی و دشمن‌شناسی، سه راهکار دیگر نیز وجود دارند:

۱. برخورد روشمند حکومت اسلامی با هنجارشکنی؛ یکی از راهکارهای مصونیت در برابر قبح‌زدایی رسانه‌ای این است که حکومت اسلامی با هنجارشکنان و افرادی که گناهان را به‌صورت علنی در فضای حقیقی و مجازی مرتکب می‌شوند یا منکرات را در فضای رسانه‌ای نشر می‌دهند و… روشمند و قاطعانه برخورد نماید و جلوی هنجارشکنی را در فضای حقیقی و مجازی بگیرد و با هنجارشکنان و نشردهندگان محتویات ضددینی و معصیت‌آلود در فضای رسانه‌ای قاطعانه برخورد نماید تا از ریخته‌شدن قبح گناه جلوگیری به عمل آید. در واقع یکی از مهم‌ترین وظایف حکومت اسلامی تأمین امنیت جامعه است، و یکی از ابعاد امنیت، امنیت فرهنگی و امنیت اخلاقی است. حکومت اسلامی باید با کسانی که مخل امنیت فرهنگی و اخلاقی جامعه هستند و از طریق فضاهای رسانه‌ای و حقیقی در صدد قبح‌زدایی از هنجارهای اجتماعی می‌باشند، قاطعانه برخورد نماید تا جلوی قبح‌زدایی از گناهان و هنجارشکنی گرفته شود و امنیت فرهنگی و اخلاقی آحاد جامعه تأمین گردد. همچنین حکومت اسلامی برای حفظ امنیت اخلاقی و فرهنگی جامعه کنترل جدی و قوی بر فضای رسانه‌ای و مجازی داشته باشد و دسترسی به فضاهای سمی و معصیت‌آلود در فضای رسانه‌ای و مجازی را حتی‌الامکان محدود نمایند تا افراد به‌راحتی به آنها دسترسی نداشته باشند. اگر مسئولان حکومت اسلامی وظایف خویش را در این راستا به خوبی انجام دهند و با جدیت و قاطعیت با گناهان علنی و آشکار در فضای حقیقی و مجازی مبارزه نمایند، قبح بسیاری از گناهان بزرگ همچون بی‌حجابی، شرابخواری، روابط نامشروع و… در فضای حقیقی و مجازی ریخته نمی‌شود.

۲. امر به معروف و نهی از منکر؛ یکی از مؤثرترین راهکار برای مبارزه با قبح‌زدایی از گناه امر به معروف و نهی از منکر است. اگر آحاد مؤمنان و حکومت اسلامی به این وظیفه مهم عمل کنند، قطعاً جلوی قبح‌زدایی از گناهان گرفته خواهد شد و تلاش‌های رسانه‌های معاند و ارزش‌گریز برای قبح‌زدایی از گناهان خنثی می‌گردد. در متون دینی اسلام بر امر به معروف و نهی از منکر تأکید فراوان شده است. آیات قرآن که دلالت بر امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند، فراوان است که ما به بعضی از آنها اشاره می‌کنیم:

۱. «وَ لْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّهٌ یَدْعُونَ إِلَی الْخَیْرِ وَ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَر …؛ باید از میان شما جمعی دعوت به نیکی و امر به معروف و نهی از منکر کنند.» (آل‌عمران: ۱۰۴)

۲. «یا بُنَیَّ أَقِمِ الصَّلاهَ وَ أْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَ انْهَ عَنِ الْمُنْکَرِ …؛ پسرم، نماز را بر پا دار، و امر به معروف و نهی از منکر کن.» (لقمان: ۱۷).

ادامه دارد. … .