نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
۳. «کُنْتُمْ خَیْرَ أُمَّهٍ أُخْرِجَتْ لِلنّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ تَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ تُؤْمِنُونَ بِاللّه؛ شما بهترین امتی بودید که به سود انسانها آفریده شدهاند؛ (چه اینکه) امر به معروف و نهی از منکر میکنید و به خدا ایمان دارید.» (آلعمران: ۱۱۰)
۴. «یُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَ الْیَوْمِ اْلآخِرِ وَ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَر …؛ به خدا و روز دیگر ایمان میآورند؛ امر به معروف و نهی از منکر میکنند.» (آلعمران: ۱۱۴)
۵. «… یَأْمُرُهُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهاهُمْ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ یُحِلُّ لَهُمُ الطَّیِّباتِ …؛ آنها را به معروف دستور میدهد، و از منکر باز میدارد. اشیای پاکیزه را برای آنها حلال میشمرد.» (اعراف: ۱۵۷)
۶. «وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِناتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِیاءُ بَعْضٍ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ یُقیمُونَ الصَّلاهَ و …؛ مردان و زنان با ایمان، ولی (و یار و یاور) یکدیگرند؛ امر به معروف و نهی از منکر میکنند؛ نماز را بر پا میدارند و… .» (توبه: ۷۱)
۷. «… اْلآمِرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ النّاهُونَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ الْحافِظُونَ لِحُدُودِ اللّهِ وَ بَشِّرِ الْمُؤْمِنینَ؛ آمران به معروف نهیکنندگان از منکر، و حافظان حدود (و مرزهای) الهی، (مؤمنان حقیقیاند)؛ و بشارت ده به (اینچنین) مؤمنان.» (توبه: ۱۱۲)
۸. «الَّذینَ إِنْ مَکَّنّاهُمْ فِی اْلأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاهَ وَ آتَوُا الزَّکاهَ وَ أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنْکَر…؛ همان کسانی که در زمین به آنها قدرت بخشیدیم، نماز را بر پا میدارند، و زکات میدهند، و امر به معروف و نهی از منکر میکنند.» (حج: ۴۱)
امر به معروف و نهی از منکر از مهمترین دستورات اسلامی است؛ زیرا امر به معروف و نهی از منکر ضامن اجرای دستورات الهی است و اگر این وظیفهی مهم به درستی انجام شود، دیگر دستورات الهی نیز اجرا و جلوی قبحزدایی از گناهان گرفته خواهد شد. بنابراین، امر به معروف و نهی از منکر نقش مهمی در جلوگیری از قبحزدایی از گناهان دارد و مهمترین عامل خنثیسازی نقشهها و توطئههای دشمنان اسلام در جهت عادیسازی گناه در جامعه است. اگر همهی مؤمنان به این وظیفهی بسیار خطیر عمل نمایند و در برابر منکرات بایستند و مرتکبین گناهان را از ارتکاب اعمال زشت نهی کنند، دیگر کسی جرئت نخواهد کرد که بهصورت علنی گناه و معصیت را مرتکب شود. اما اگر این وظیفهی مهم مورد بیتوجهی واقع گردد، قبح گناه معصیت در جامعه ریخته خواهد شد و نقشههای رسانههای ضددینی برای عادیسازی گناه در جامعهی عملی خواهد شد و جامعه از مسیر منحرف میگردد و دچار محرومیت از رحمت الهی و گرفتارشدن در عذاب الهی خواهد شد.
یکی از مهمترین علتهای نابودی اقوام پیامبران پیشین ترک امر به معروف و نهی از منکر و در نتیجه ترویج گناه و معصیت در جامعه و قبحزدایی از گناهان بوده است.
۳. بزرگشمردن گناه؛ یکی دیگر از راهکارهای مصونیت از آسیبهای قبحزدایی از گناه این است که هیچ گناهی کوچک تلقی نشود، ولو اینکه آن گناه در ظاهر کوچک باشد و جزو گناهان صغیره محسوب گردد؛ زیرا کوچکانگاری گناه موجب میشود که افراد گناهان کوچک را بهصورت مکرر انجام دهند و به مرور این عمل در گناهان کبیره نیز صورت گیرد و انجام گناهان عادی تلقی گردد. همچنین کوچکانگاری گناه سبب میشود که گناهان صغیره بهصورت مکرر انجام شود و هیچ توبهای به دلیل ارتکاب آن صورت نگیرد و این امر موجب کدرشدن قلب میگردد و وقتی قلب کدر شد، گناهان کبیره را نیز به راحتی انجام خواهد داد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهها بسته است.