نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
پروژهای که نام آن، سالیان سال سر زبانها بود و جوانههای امید به اقتصاد پیشرفته و سرمایهگذاری خوب را در دل مردم افغانستان زنده میکرد. پروژهای که به بازسازی، آبادانی و اعمار وطن کمک شایانی خواهد کرد. پروژهای که میتواند بهمرور زمان، برای هزاران نفر بهطور مستقیم و غیرمستقیم زمینهٔ کار و مشغله را فراهم کند. بله، پروژهٔ بزرگ استخراج معدن مس عینک لوگر را میگویم. این ذخیره که دومین ذخیرهٔ بزرگ معدن مس جهان است میتواند در شکوفایی اقتصادی کشور سهم بسزایی داشته باشد. بر بنیاد آمارهای وزارت معادن و پترولیم، ذخایر مس در معدن عینک لوگر، ۱۱ میلیون تُن تخمین زده شده است.
قرارداد استخراج این معدن بزرگ در سال ۲۰۰۸ میلادی در دورهٔ ریاست جمهوری حامد کرزی با میزان سرمایهگذاری نخستین ۲.۹ میلیارد دالر با یکی از شرکتهای چینایی بهنام (امسیسی) امضاء شد. اما از آنجاییکه ادارهٔ درست، همت بلند و انگیزهٔ قوی برای خدمت به مردم در میان مسئولین وقت دیده نمیشد و کسی خود را در قبال چنین مسائلی متعهد و پایبند نمیدانست توجه آنچنانی به این مهم نمیشد. با کارشکنیهای گوناگون از سوی حکومت و شرکت نامبرده، کار این پروژه تا سالها به تأخیر افتاد تا اینکه در زمان امارت اسلامی و با تلاشهای مسئولین پرتلاش و زحمتکش آن، بالأخره بعد از رأیریزنیهای فراوانی این شرکت حاضر شد تا روند استخراج این معدن بزرگ را آغاز نماید. معدن مس عینک در ۴۰ کیلومتری جنوب شرق و ۳۰ کیلومتری جنوب غرب کابل، در ساحهٔ بیثمر ولایتِ لوگر، ولسوالی محمد آغه موقعیت دارد. منطقهٔ مذکور در کنار ذخایر مسی فراوان، آثار باستانی بیشماری نیز دربر دارد که ارزش آن به میلیونها دالر میرسد.
استخراج این معدن بزرگ مس واقعا یک رؤیا بود که بالأخره بهتحقق پیوست و کار آن دوباره با جدیت تمام آغاز شد. عواید و دستآوردهای این معدن میتواند درکشور تحول خوبی ایجاد نماید و میلیاردها افغانی را روانهی خرانهٔ حکومت گرداند.
به امید خدا و با پشتکار مسئولین زحمتکش و با استخراج معادن و ثروتهای زیرزمینی و سرمایهگذاری در بخشهای متعدد، میتوان افغانستان مترقی، پیشرفته و دارای اقتصاد پویا را شاهد بود. انشاءالله.
دیدگاهها بسته است.