نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
شرکت نمایندگان، وزیران و مسئولان بلندپایهی امارت اسلامی در جلسات و کنفرانسهای منطقهای و بینالمللی نشانگر این است که کشورهای منطقه و جهان، روزبهروز دارند بهرغم تبلیغات فراوان علیه امارت اسلامی به مسئولین فعلی اعتماد میکنند و برای گسترش روابط با آنان هر از گاه کنفرانسها و نشستهایی برگزار میکنند. یکی از مهمترین نشستها، نشست فارمت مسکو است. این نشست ششمین نشست مشورتی و رایریزنی در مورد وضعیت افغانستان بهمیزبانی کشور روسیه است.
نمایندگان امارت اسلامی نیز در این کنفرانس دعوتشده بودند. وزیر خارجهی افغانستان، مولوی امیرخان متقی با هیئت همراهشان در این نشست شرکت کرده و به ایراد سخن پرداختند که در این یادداشت میخواهیم بر مهمترین نکاتِ سخنان وزیر خارجه، درنگ و تأملی داشته باشیم.
سخنان اخیر وزیر خارجهی امارت اسلامی افغانستان، در کنفرانس فارمت مسکو نشان داد که نمایندگان، دیپلوماتها و سفیران امارت اسلامی در بسیاری از کشورهای پذیرفتهشده و فعالیتهایشان را شروع کردهاند و همانگونه که در میادین جهاد درخشیدند، میدانهای سیاست نیز کمکم در اختیارشان قرار میگیرد. چنانچه ایشان در بخشی از سخنان خود در این نشست گفت: «خوشبختانه با گذشت سهسال از حاکمیت دوباره امارت اسلامی افغانستان، همکاریها میان افغانستان و کشورهای منطقه، شاهد پیشرفتهای قابل ملاحظه بوده است. پس از آنکه جمهوری مردم چین بهعنوان نخستین کشور، سفیر امارت اسلامی افغانستان را در آغاز سال جاری پذیرفت و بهتعقیب آن، پس از توافقهای دوجانبه، موفق شدیم که دیپلوماتهایمان به سطح سفیر از سوی کشورهای امارات متحده عربی و جمهوری ازبکستان نیز پذیرفته شوند. خوشبختانه این سلسله ادامه دارد و ما در حال گفتوگوهای سازنده در این مورد با دیگر کشورها نیز هستیم و با گذشت هر روز سطح و ساحهی دیپلوماسی ما گسترش مییابد. امیدواریم با کشورهای دیگر نیز پیشرفتهای خوبی داشته باشیم.»
این پیشرفتها امروزه برای بسیاری، مشهود و ملموس است تا جایی که فعلا ۳۹ نمایندگی در کشورهای مختلف، در اختیار امارت اسلامی افغانستان است و این روند همچنان ادامه دارد.
مولوی امیرخان متقی در بخش دیگری از سخنان خود در بارهٔ کشورهای صحبت کرد که جنبش طالبان را از فهرست گروههای ممنوعه بیرون کردهاند و آن را یک اقدام مثبت و نیک خواند:
«قابل ذکر است که کشورهای قزاقستان و قرغیزستان، نام جنبش طالبان که در گذشته، امارت اسلامی به آن مسمی بود را از فهرست گروههای ممنوعه حذف نمودهاند. این اقدامات نشانگر شکلگیری درک خوب سیاسی و از میان برداشتن مانع فراراه توسعهی بیشتر روابط دو جانبه است.»
گزارشها حاکی از آن است که کشور روسیه نیز در این نشست، تصمیم گرفته است تا امارت اسلامی را از فهرست گروههای ممنوعه حذف کند و این اقدام میتواند تحول شگرفی در روابط امارت اسلامی با جهان داشته باشد؛ با برداشتن چنین گامهای، راه برای کشورهای دیگر نیز همواره شده و آنان نیز با خیال راحت به این قافله ملحق میشوند.
ایشان در بخشهای دیگری از سخنان خود به گروههای فتنهگر پرداخته و به همسایگان توصیه کرد که در حفظ امنیت منطقه و جهان، نقش مؤثری ایفا نمایند و نگذارند گروههای تروریستی رشد کرده منطقه و جهان را به آشوب بکشند.«با استفاده از این فرصت از تمام کشورهای منطقه، خواهان همکاری در قسمت جلوگیری از سربازگیری اتباعشان توسط داعش و بعد فرستادنشان به افغانستان و دیگر کشورها جهت انجام عملیات تخریبکارانه میباشیم.»
مولوی امیرخان متقی در ادامهٔ سخنرانی خود در مورد مسائل مختلف از قبیل شروع پروژههای بزرگ همانند تاپی، توسعهی تجارت، اقتصاد، زراعت، سرمایهگذاری در بخش معادن صحبت نموده و بیان داشتند که فعلا در افغانستان زمینههای سرمایهگذاری در بخشهای متعددی فراهمشده است.
ناگفته نماند که امارت اسلامی با رویکرد اقتصادمحور همواره در تلاش است تا اقتصاد افغانستان را شکوفا ساخته و با کشورهای منطقه و جهان روابط اقتصادی و تجاری خوبی داشته باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهها بسته است.