تحلیل

تعهد در قبال ملت

اما با سر کار آمدن امارت اسلامی این خلأ بزرگ احساس گردید و اینک امارت اسلامی سعی دارد از تمام گزینه‌های ممکن کار گرفته و بر این زخم عمیق مرهم بگذارد و از فرصت‌های ممکن در کشور نهایت استفاده را برده و بسترهای مناسبی را برای اشتغال‌زایی ایجاد بکند.

یکی از بزرگترین معضل‌هایی‌که سالیان زیادی است در افغانستان جا خوش کرده و از افغانستان خانه‌ای نامطلوب ساخته است، معضل بی‌کاری است و چه‌بسا بخاطر همین معضل دردناک می‌بینیم خانواده‌های شرافتمند، از سر ناچاری راه هجرت را در پیش گرفته و در کشورهای بیگانه منت‌کش این و آن می‌شوند. همچنین جوانان عزیزی را می‌بینیم که برای سروسامان بخشیدن به زندگی خویش، بخاطر همین معضل به کشورهای همسایه یا دور‌تر از آن هجرت می‌کنند که در نتیجه یا صحیح و سالم به مقصد نمی‌رسند و تیر مرزداران، قفسۀ سینۀ‌شان را سوراخ می‌کند و یا هم در تصادفات جاده‌ای جان را به جان آفرین تسلیم می‌کنند.

در دوران تاریک‌وسیاه اشغال هیچ‌کسی برای این معضل فکر اساسی‌ای نمی‌کرد و حتی همین معضل منبع سوء‌استفاده گشته بود و جوانان زیادی بخاطر نبود کار و شغل مناسب به صف اشغال‌گران می‌پیوستند و اگر مؤسسه‌های خارجی کمکی را ارائه می‌دادند آن کمک‌ها را در راستای اهداف خویش توزیع می‌کردند و به مردم ماهی می‌دادند ولی ماهی گرفتن یاد نمی‌دادند.

اما با سر کار آمدن امارت اسلامی این خلأ بزرگ احساس گردید و اینک امارت اسلامی سعی دارد از تمام گزینه‌های ممکن کار گرفته و بر این زخم عمیق مرهم بگذارد و از فرصت‌های ممکن در کشور نهایت استفاده را برده و بسترهای مناسبی را برای اشتغال‌زایی ایجاد بکند.

با مرور و بررسی موارد ذیل درمی‌یابیم که در آینده‌ای نه چندان دور،بنابر این دلایل، فرصت‌های شغلی زیادی در کشور ایجاد خواهد شد:

۱. یکی بزرگترین فرصت‌های اشتغال‌زایی در کشورمان، وجود معادن با ارزش افغانستان هست که هرکشوری تمایل دارد تا در این بخش سرمایه‌گذاری بکند و در حالی‌که حکومت فعلی با تحریم‌های مختلف دست‌و‌پنجه نرم می‌کند باز هم شرطش برای واگذاری معادن همین است که تمام مراحل پروسس مواد معدنی باید داخل کشور انجام بگیرد تا برای فرزندان همین کشور فرصت‌های شغلی ایجاد بشود.

۲. فابریکه‌هایی را که در گذشته فعال بوده و بنابر علت‌هایی تعطیل شده‌اند دولت سعی دارد تا با دادن امتیازات مختلف چرخۀ‌ فعالیت آن‌ها را به حرکت دربیاورد و با این کار چندین نفر و چندین خانواده به نوایی برسند.

۳. یکی دیگر از فعالیت‌های دولت در این زمینه همین است که می‌خواهد کمک‌های خارجی را ساماندهی بکند. هر چند که این کمک‌ها توسط خود مؤسسه‌ها توزیع می‌شوند؛ اما دولت کوشش می‌کند با نظارت و کارشناسی دقیق این کمک‌ها را هدفمند بگرداند و اسباب اشتغال‌زایی مهیا بشوند.

۴. دولت جدید برای فراهم کردن کار شرافتمندانه برای افغان‌ها از طریق دیپلماسی وارد عمل شده و در حال کار روی گزینه‌ای است که با سران کشورهای عربی به نتیجه برسد و کارجویان حرفه‌ای و نیمه‌حرفه‌ای افغان را از مجراهای قانونی و حساب‌شده به آن کشورها بفرستند تا زمانی‌که فرصت‌های مناسب در افغانستان فراهم گشته و دوباره به وطن برگردند.

۵. اگر کدام پروژۀ انکشافی در کشور شروع می‌شود دولت این پروژه‌ها را به جای واگذار کردن به شرکت‌های خارجی به شرکت‌ها و انجینران داخلی واگذار می‌کند تا هم کشور از این لحاظ به خودکفایی برسد و هم برای مردم این کشور اشتغال‌زایی صورت گرفته باشد.

۶. اقدام دیگری که دولت برای اشتغال‌زایی کرده این‌است که مالیات طبقات پایین را به صفر رسانده و مالیات طبقات دیگر را هم کاهش داده است.

۷. از دیگر دستاوردهای دولت در این زمینه می‌توان به برگزاری کنفرانس ملی کار اشاره کرد که یکی دیگر از ابتکارات دولت بود که توسط (وزارت کار و امور و اجتماعی) برگزار شد و در این کنفرانس مسئولین بالا رتبۀ کشور و اقتصاددانان حضور داشتند تا صاحب‌نظران و کارشناسان نظرات خویش را ارائه داده و راه‌های معقول و پسندیده‌ای برای اشتغال‌زایی ایجاد گردد و خلأ بزرگ بیکاری که دامن‌گیر کشور است برطرف گردد.

پس با این حساب دولت با تمام توان خود سعی دارد معضلات بزرگ کشور را یکی پس از دیگری حل بکند و افغان‌ها را بر قلۀ سکون و آرامش برساند.