نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
موضوع مهم و اساسی دیگری که بخش عمدهای از سخنان عالیقدر امیرالمومنین -حفظهالله- را به خود اختصاص داده بود، موضوع حمایت و حفاظت از سرمایههای دولتی و از داراییها و چراگاههای ملی بود، که ایشان با صراحت تمام از همهٔ والیان و صاحبمنصبان، خواستار این شد که از دستدرازی و تملک نامشروع آن به شدت […]
موضوع مهم و اساسی دیگری که بخش عمدهای از سخنان عالیقدر امیرالمومنین -حفظهالله- را به خود اختصاص داده بود، موضوع حمایت و حفاظت از سرمایههای دولتی و از داراییها و چراگاههای ملی بود، که ایشان با صراحت تمام از همهٔ والیان و صاحبمنصبان، خواستار این شد که از دستدرازی و تملک نامشروع آن به شدت پرهیز نموده و با جدیت و تلاش فراوان، از آن حمایت و حفاظت نمایند.
ایشان با دقت و ظرافت بسیاری به عمق این مسئله پیبردهاند که در گذشته همواره صاحبمنصبان و افراد وابسته به آنان، با توجیه نادرست و تاویلهای جاهلانهٔ خود، از اموال ملی و خزانهٔ دولتی و داراییهای موجود در بیتالمال سوءاستفاده کرده و به صورت نامشروع آن را در ملک خود در آورده و از آن به ناحق استفاده میکردهاند.
ساختمانهای قصرآسا، ماشینهای گرانقیمت، کیفهای پر از پول، مراتع سرسبز غصبشده، استخرهای مدرن و سوناهای شیک و اسبهای اصیلِ بهجایمانده از والیان، آمران و صاحبمنصبان دولتهای پیشین پس از فرار آنها بزرگترین دلیل بر این مطلب است، که انسان پس از رسیدن به اریکهٔ قدرت و تکیهزدن بر منصب دولتی و حکومتی، دچار آز و طمع شدید میگردد، تا جایی که چشم و شکم وی را علاجی جزء تملک نامشروع داراییهای عمومی و سرمایهٔ ملی، نیست. به همین دلیل کمتر دولتی پیدا میشود که بزرگان و اراکین آن مبتلا به فساد اداری و اقتصادی نباشند.
امیرالمؤمنین -حفظهالله- با درک درست از این پدیدهٔ زشت، در دیدار با والیان و آمران امنیتی، به صورت حکیمانه و حاکمانه آنان را نصیحت نموده که تلاش کنند تا گرفتار و آلوده نشده، و طمع و حرص و آزمندی آنان را به تعرض و دستدرازی به اموال دولتی و ملی سوق ندهد.
همچنین ایشان با صراحت و قدرت اعلام نمودند که هرکس -در هر جایگاه و منصب و هر پست و مقامی- چنین اموالی را به ناحق تصاحب کرده و به صورت نامشروع از آن استفاده کند، شناسایی شده و ضمن استرداد متملکات غصبشده، طبق قوانین شرعی، به صورت عادلانه، مجازات خواهد شد.
جالبترین نکته آن است که علاج این واقعه را، قبل از وقوع نموده و دستور به تشکیل کمیسیونی دادند که افراد غارتگر، اختلاسگر، مفسدان اقتصادی و غاصبان اموال عمومی را شناسایی نموده و اموال عمومی را از آنان پس گرفته و به بیتالمال بازگردانند، و متخلفین را نیز، به صورت قاطعانه و عادلانه مجازات کنند.
قطعاً تشکیل چنین کمیسیون مهمی و زیر نظرگرفتن صاحبمنصبان و وابستگان آنان، بررسینمودن مقدار دارایی آنان پیش از به عهدهگرفتن مسئولیت و در هنگام ادای مسئولیت و پس از عزل یا استعفای آنان، میتواند نقش مهمی در کنترل صاحبمنصبان داشته باشد.
این حساسیت فوقالعادهٔ مقام رهبری، نشأتگرفته از سیرهٔ نبوی و عملکرد خلفای راشدین، بهویژه فاروقاعظم -رضیاللهعنه- میباشد. آن بزرگواران نیز همواره در تلاش این بودند، که نه خود اموال عمومی را ضایع کنند، و نههم به دیگران چنین اجازهای دهند، نه خود از بیتالمال سوءاستفاده کنند و نه به دیگران چنین فرصتی بدهند.
آری، کشور عزیزمان افغانستان و مردم زجرکشیده و مظلوم آن شدیداً نیازمند چنین رهبری فرهیخته، سادهزیست، قوی و توانا، و چنین فرماندهان امانتدارد و والیان صادق و زاهد است، که وجودشان سبب آرامش، و موجب امنیت پایدار و حفاظت از اموال عمومی و خصوصی باشد. ملت داغدیده و مجاهدپرور ما، شدیدا به مسئولانی دلسوز، زحمتکش، مخلص و متعهد نیاز دارد، که خدمت به مردم را نهایت آرزو و بالاترین آرمان و انگیزهٔ خود بدانند، و با جان خود از امنیت ملی، سرمایههای عمومی و اموال بیتالمال دفاع نموده و خود دستدرازی و تعرض نکنند و دست معترضان و چپاولگران را نیز کوتاه کنند.
آری ملت ما به والیانی نیاز دارد که متعهد شدند تا در طول ایام مسئولیت خود دنبال زراندوزی و چپاولگری و شکمپروی نباشند.
ادامه دارد…
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهها بسته است.