به اوامر شرعی باید احترام گذاشت!

دشمن برای به‌دست آوردن این هدف خود، افراد و گروه‌های زیادی را تحت مذهب و ... . تعیین کرده بودند و علاوه‌بر آن، پول‌های هنگفت و وقت زیاد و تمامی رسانه‌ها و مطبوعات و موارد اطلاع‌رسانی را در اختیار آنها قرار داده بودند، که...

متأسفانه، جنگ‌ها و استعمارهای دشمنان اسلام، و یورش‌های آنها بر ملت افغانستان چنان تأثیر بدی گذاشته است که آنان را حتی از اولویات دینی و اصول و اساس شرعی بیگانه ساخته که یک دلیل از دلایل آن نیز همین است که دشمن در طول چندین دهه، نه‌تنها اشغال نظامی، بلکه از هر طریق دیگری برای منحرف‌سازی مردم مسلمان این ملت فعالیت داشتند و در اذهان و افکار آنان، یا مسائل شرعی را خلاف جلوه می‌داد و یا کاری می‌کردند که آنان از اصول ناآگاه باشند و هیچ ضرورتی برای آموزش مسائل شرعی نبینند.

دشمن برای به‌دست آوردن این هدف خود، افراد و گروه‌های زیادی را تحت مذهب و … . تعیین کرده بودند و علاوه‌بر آن، پول‌های هنگفت و وقت زیاد و تمامی رسانه‌ها و مطبوعات و موارد اطلاع‌رسانی را در اختیار آنها قرار داده بودند، که در نتیجه چنان اثری گذاشته که امروزه فرمان‌های شرعی و امورات دینیِ که از سوی رهبری إمارت اسلامی و یا وزارت «امر بالمعروف والنهی عن المنکر» صادر می‌شود را صبغهٔ ملی و قومی می‌دهند و بعضی‌ها آن را سبک شمرده و از اولویت‌های مردم نمی‌شمارند؛ البته تمامی افراد منظور من نیست.

جریده‌ای که از سوی وزارت «امر بالمعروف والنهی عن المنکر» صادر شده است، از اول تا آخر مبتنی بر نصوص قرآن و سنت و یا اقوال مفتی‌به علما می‌باشد که عمل کردن و پیاده‌سازی آن در تمامی ابعاد زندگی لازم است و سرپیچی از آن، سرپیچی از اوامر الهی است که انسان مسلمان را زیبنده نیست.

صفت یک مسلمان این است که؛ زمانی که حکم خداوند متعال و رسول‌الله صلى‌الله‌علیه‌وسلم و حکم شرعی بیان گردید، باید از خود اختیاری نشان ندهد و بدون چون‌وچرا از آن پذیرایی کند.

الله تعالی می‌فرماید: «وَمَا کَانَ لِمُؤۡمِنࣲ وَلَا مُؤۡمِنَهٍ إِذَا قَضَى ٱللَّهُ وَرَسُولُهُۥٓ أَمۡرًا أَن یَکُونَ لَهُمُ ٱلۡخِیَرَهُ مِنۡ أَمۡرِهِمۡۗ وَمَن یَعۡصِ ٱللَّهَ وَرَسُولَهُۥ فَقَدۡ ضَلَّ ضَلَٰلࣰا مُّبِینࣰا.»؛ یعنی: هیچ مرد و زن مؤمنى، در کارى که خدا و پیغمبرش داورى کرده باشند (و آن را مقرّر نموده باشند) اختیارى از خود در آن ندارند (و ارادۀ ایشان باید تابع ارادۀ خدا و رسول باشد). هرکس هم از دستور خدا و پیغمبرش سرپیچى کند، گرفتار گمراهى کاملا آشکارى مى‌گردد.

و در جای دیگر می‌فرماید که از فرمان‌های خدا و رسول و علما و فقها پیروی کنید که این دستور و امر وجوبی است و پیاده‌سازی واجبات دینی از مهم‌ترین وظایف و مسئولیت‌های مسلمانان می‌باشد؛ الله تعالی می‌فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَطِیعُوا اللَّهَ وَأَطِیعُوا الرَّسُولَ وَأُولِی الْأَمْرِ مِنکُمْ…»؛ یعنی: ای مؤمنان، از فرمان‌های خداوند متعال و رسول‌الله صلى‌الله‌علیه‌وسلم و اولو الامر (علما و فقها) اطاعت کنید!

بنابراین، هر فرمانی که از جانب خداوند متعال و رسول‌الله صلى‌الله‌علیه‌وسلم و اولو الامر باشد، بر تمامی مسلمانان فرض بوده و نباید آنان اختیاری از خود نشان دهند و اجتهادات شخصی و عقل‌گرایی‌های فردی خود را به رخ احکامات شرعی بکشانند که این منحرف شدن از راه دین اسلام است و قطعاً شایستهٔ مسلمان این نیست که از فرمان اسلامی حتّٰی چشم‌پوشی کند.

بله، تطبیق احکامات دینی زمان و مکان خاصی ندارند و این چنین هم نیست که قشر و یا قبیله‌ای از آن مستثنی باشند و یا فرق در میان رعیت و دولت شده باشد؛ بلکه بر تمامی مسلمانان و کلمه‌گویان علی السویه لازم بوده و معیار برتری نزد خدا جز تقوا نیست و نزد مخلوقات فقط تطبیق آن و عیارساختن آن در زندگی مهم است.

فرجام سخن اینکه، دستوراتی که از سوی رهبری إمارت اسلامی افغانستان و یا وزارت «امر بالمعروف والنهی عن المنکر» صادر می‌شود، باید بدون هیچ‌گونه دریغی، در تمامی ابعاد دولتی و رعیتی تطبیق کرده شود و مسئولان در این راستا مکلف هستند و مسلمانان نیز نباید کوچکترین واکنشی از خود نشان دهند، تا مبادا رضایت الله تعالی و رسول‌الله صلى‌الله‌علیه‌وسلم از دست داده و به‌سوی انحراف قدم گذاشته شوند.