برنامه تشریح دستاوردهای ادارات امارتی؛ گامی بسوی تأمین شفافیت و حکومت‌داری خوب

برنامه تشریح دستاوردهای ادارات امارتی، فرصت را مساعد می‌سازد تا اجراات یک ساله هر اداره به‌گونه مشرح با رسانه‌ها و از طریق رسانه‌ها با مردم شریک ساخته شود.

برنامه تشریح دستاوردهای ادارات امارتی، ابتکاری برای بازتاب حقایق، انعکاس دستاوردها، تسهیل دسترسی خبرنگاران به معلومات واقعی، و تقویت سطح تعامل، هماهنگی و همکاری میان دولت و ملت بوده و این برنامه همه ساله در مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت برگزار می‌شود که در آن مسئولان ادارات امارتی مسئولانه حضور یافته و گزارش اجراات یک سال گذشته و اولویت‌های مبرم سال پیشرو را ارائه می‌نمایند.

برنامه تشریح دستاوردهای ادارات امارتی، فرصت را مساعد می‌سازد تا اجراات یک ساله هر اداره به‌گونه مشرح با رسانه‌ها و از طریق رسانه‌ها با مردم شریک ساخته شود. تدویر این برنامه در تنویر اذهان عامه و انعکاس واقعیت‌ها، ممد بوده و نیز در رفع موثر خلای نشراتی رسانه‌ها و ترتیب گزارش‌های مبتنی بر واقعیت‌ها کمک می‌کند.

امارت اسلامی در چارچوب اصول اسلامی متعهد به آزادی بیان و فعالیت‌های رسانه‌یی در کشور بوده و طی سه سال اخیر برای تحقق این امر سعی لازم بخرچ داده است. برگزاری برنامه تشریح دستاوردهای ادارات امارتی یکی از این ابتکارات بوده و همه سالانه تلاش صورت می‌گیرد تا با تدویر این برنامه، در اقناع معلوماتی خبرنگاران و غنامندی فعالیت‌های رسانه‌یی گام‌های موثر، مستمر و عملی برداشته شود.

امارت اسلامی به منظور انعکاس واقعیت‌ها و تقویت فعالیت‌های رسانه‌یی در کشور، امسال نیز برنامه تشریح دستاوردهای یک ساله ادارات امارتی را تدویر نمود که در این برنامه مسئولان ادارات امارتی با علاقه‌مندی تام شرکت ورزیدند و گزارش اجراأت سال ۱۴۴۵ هجری قمری را ارائه کردند.

این برنامه که به تاریخ ۱۰ اسد سال ۱۴۰۳ هجری شمسی آغاز شد و تا اول میزان سال روان ادامه یافت، از سوی رسانه‌های دولتی و خصوصی و کاربران شبکه‌های اجتماعی به گونه عالی بدرقه شد؛ تعداد از رسانه‌ها با نشر مستقیم و عده‌ای هم با ترتیب و نشر گزارش‌های مسلسل و راه اندازی بحث‌های اختصاصی، و همچنان کاربران شبکه‌های اجتماعی با نشر تویت‌ها و هشتگ‌ها، در تنویر اذهان عامه، بازتاب حقایق، و انتقال پیام‌ میان مسئولان و مردم صادقانه کوشیدند.

اجراأت یک سال گذشته ادارات امارتی، بیانگر پیشرفت‌های چشمگیری عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، نظامی، قضایی، اجتماعی و فرهنگی بوده و نیز نشان می‌دهد که تلاش‌های پیگیر برای افغانستان خودکفا، مرفه و عاری از هر نوع وابستگی هم‌چنان ادامه دارد.

تدویر برنامه تشریح دستاوردهای ادارات امارتی، در رفع ابهامات شماری از رسانه‌های خارجی که همواره با نشر معلومات غیرواقعی در پی تخریب اذهان عامه و تبلیغات منفی علیه افغانستان و حکومت کنونی بوده، نیز نقش سازنده بازی کرد. چنانچه هویداست، در اکثر موارد، رسانه‌های خارجی معلومات مورد نیاز را از منابع غیر موثق دریافت نموده و در بسا موارد معلومات غیرواقعی را به‌گونه غیر مسئولانه و بدون در نظرداشت عواقب و تاثیرات سوء آن به نشر می‌رساند. برگزاری برنامه تشریح دستاوردهای ادارات امارتی فرصت را مهیا کرد تا معلومات موثق از منابع معتبر به دسترس رسانه‌ها، قرار داده شود.

برنامه تشریح دستاوردهای ادارات امارتی سال ۱۴۴۵ هجری قمری طور اخص روی موارد آتی متمرکز بود:

در بخش توسعه اقتصادی: علی‌الرغم تحریم‌ها و محدودیت‌های وضع شده جامعه جهانی، طی یک سال اخیر، فعالیت‌های چشمگیری برای رشد و تقویت سکتور زراعت و صنعت و جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی که منتج به احیای مجدد اقتصاد افغانستان می‌شود، صورت گرفته است.

در بخش توسعه زیرساخت‌ها: توجه خاص به ساخت، توسعه و احیای مجدد زیرساخت‌های کشور از قبیل احداث شاهراه‌ها و سرک‌ها، تطبیق پروژه‌های انکشافی و زیربنایی، اتصال مناطق روستایی با شهرها، اتصال ولایات به ولایات، تامین انرژی، و نیز انکشاف انرژی پایدار به مناطق روستایی، مبذول گردیده است.

در بخش خدمات اجتماعی: میزان عرضه خدمات اجتماعی به هموطنان افزایش یافته و در خصوص بهبود کیفیت خدمات گام‌های مهم برداشته شده است. همچنان مراکز صحی سیار و ثابت در مناطق روستایی ایجاد و تجهیز و حدود یک و نیم میلیون شاگرد در مکاتب دولتی و خصوصی هم‌چنان جذب گردیده است.

در بخش امنیت و ثبات: تامین امنیت سرتاسری، حفاظت و حراست از سرحدات کشور، کاهش بی‌پیشینه رویدادهای امنیتی و جنایی، جلوگیری از کشت، تولید، قاچاق و استعمال مواد مخدر، تقویت نیروی‌های امنیتی و دفاعی، و ایجاد شرایط بهتر برای جلب سرمایه‌گذاری و تطبیق پروژه‌های ملی و زیربنایی تلاش‌های ملموس و مشهود صورت گرفته است.

در بخش حکومت‌داری و تنفیذ قانون: تقویت حکومت‌داری خوب و سیستم قضایی کشور، تنفیذ قانون، طی مراحل و رسیده‌گی به قضایا در محاکم، انسجام بهتر ساختارهای تشکیلاتی ادارات دولتی، محو فساد اداری، و جمع آوری عواید به‌گونه شفاف را از دستاوردهای قابل ملاحظه می‌توان عنوان کرد.

در بخش سیاسی و روابط دیپلوماتیک: حضور معنی‌دار امارت اسلامی در نشست‌های بین المللی و روابط دیپلوماتیک حکومت با کشورهای همسایه، منطقه و جهان بیشتر از پیش تامین، زمینه جلب کمک‌های بشردوستانه و تفاهم با تمویل کننده‌گان و کشورهای همسایه، منطقه و فرا منطقه فراهم و نیز شرایط بهتر برای تحقق پروژه‌های ملی و فرا ملی چنانچه، تاپی، تاپ، خط آهن، فایبر نوری و برخی از پروژه‌های زیربنایی دیگر مساعد گردیده است.

اشتراک پر رنگ مسئولان ادارات امارتی و همکاری بی‌دریغ رسانه‌های دولتی و خصوصی را بدون شک از عوامل عمده موفقیت این برنامه می‌توان عنوان کرد. تدویر این برنامه نه تنها در انعکاس اجراأت ادارات امارتی ممد بوده بل در تقویت سطح همکاری و هماهنگی میان ادارات امارتی و رسانه‌ها، و دست‌یابی به منابع بیشتر نیز مفید واقع شد.

به‌گونه فشرده باید گفت، برنامه تشریح دستاوردهای ادارات امارتی در بلند بردن سطح آگاهی عامه و افزایش میزان اعتماد و باور مردم نسبت به حکومت و همچنان بازتاب حقایق، و جلوگیری از پخش و نشر تبلیغات منفی و دروغین شماری از رسانه‌ها و افراد و گروه‌های متخاصم نیز نقش محوری بازی کرد. تدویر این برنامه نشان‌دهنده حمایت قاطع امارت اسلامی از فعالیت‌های رسانه‌یی در کشور بوده و حکومت همواره سعی می‌ورزد با اتخاذ تدابیر لازم و برگزاری چنین برنامه‌ها در خصوص تسهیل دسترسی خبرنګاران به معلومات موثق و غنامندی فعالیت‌های رسانه‌یی در کشور گام‌های مفید بردارد.#