نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ میلادی تا ششم ماه مه ۲۰۲۴م. (زمان نوشتن این مطلب) بیش از هفت ماه از جنگ «طوفان الاقصی» می گذرد و طولانی شدن این جنگ، دگرگونیهای مثبت و منفی را بهبار آورده که برخی از این تغییرات بهنفع ملت فلسطین و برخی بهضرر آنها تمام شده است.
اما تغییراتی را که این رویداد بهبار آورد و درازای بیسابقهای داشت، بیش از چندین قرن است که امت اسلامی آن را به باد فراموشی سپرده بود.
طولانی بودن این جنگ، محاصرۀ نوار غزه، ناتوانی مجاهدین حماس نسبت به رژیم صهیونسیتی، اسرائیل از لحاظ اسباب دنیوی و کمبودی مواد اولیه غذایی، ممکن است تأثیر منفی عمده و تهدیدی بر جمعیت داشته باشد؛ اما مهم این است که بدانیم: آیا طولانی شدن جنگ بهنفع ملت فلسطین و هدف جهاد آنان تمام خواهد شد یا بهنفع اشغالگر و حامیان جهانی آن؟!
این همان چیزی است که در سطور زیر تلاش خواهیم کرد، با ذکر مزایا و معایب جنگ کنونی، قضیه را بررسی کرده و نتیجهی را بهدست آوریم.
معایب و مفاسد دراز شدن مدتزمان جنگ در غزه:
طولانی بودن جنگ نوار غزه، بدون شک که آثار منفی و حتی فاجعهای بیسابقه را بهجا گذاشته و بهویژه در بعد انسانی؛ در حالی که شرع به ما دستور داده تا مفاسد را زدوده و تا حد امکان آنها را کاهش دهیم.
بنابراین، در ذیل، ما ضررها و مصلحت ها را بررسی میکنیم و سپس اگر مفاسد بیشتر بود، حکم بر اجتناب از جنگ و اگر مصالح و منافع بیشتر بود حکم بر پیشبرد مقاومت مینماییم.
۱- افزایش بیش از حد شهدا در سرزمین فلسطین و بهویژه شهادت و پارچهپارچه شدن اطفال و زنان و ریشسفیدان بیگناهی که تأثیر منفیای بر خانوادهها (و بلکه جهان اسلام) گذاشته است؛
۲- افزایش تخریب زیرساختها بهدلیل حملات وحشیانهای رژیم صهیونسیتی اسرائیل، که بر هیچیک از مؤسسات، مساجد، عبادتگاهها و خانههای صرفه نکردهاند؛
۳- ملت فلسطین را در معرض ضیاع و گرسنگی و تشنگی شدیدی قرار داده و حتّٰی سالهای سال جوانان مرد و زن را از تحصیل و کسبوکار بهعقب انداخته است و این تأثیر منفی بزرگیست که چندین نسل ادامه خواهد داشت.
۴- این احتمال وجود دارد که خستگی و نارضایتی بر مقاومت غزه طاری شود و برخی از آنها از مقاومت دست بردارند؛ چون صبر و تحمل بشر نیز یکحدی دارد؛
۵- هرچه جنگ بیشتر طول بکشد، ویرانیهای بیشتری برجا خواهد گذاشت که روند بازسازی را در آینده پیچیدهتر میکند.
منافع و مصالح درازی جنگ در نواز غزه:
موارد فوق از مفاسدی است که در جنگ چند ماههی گذشته آشکار گردیده است و پس از این برخی از منافع و مصالح آن را بهرشتهٔ تحریر درمیآوریم.
۱- با راهاندازی جنگ غزه از سوی مجاهدین حماس، رعب و دهشت بر روح و روان رژیم صهیونسیتی اسرائیل عارض گردیده است و هر روز بیشتر از روزهای گذشته، تلفات و خسارات زیادی در هر کنار و گوشهی غزه، بر آنها وارد میگردد؛
۲- رژیم صهیونسیتی اسرائیل، اهدافی را که تعیین کرده بودند، به هیچوجه بهدست نیاوردهاند، بلکه با شکست فضیحانهای روبرو شدهاند؛
۳- دراز شدن مدت جنگ در نوار غزه، چالش بزرگی برای نتانیاهو و دولت او ایجاد میکند، چون فشار مردمی ملت اسرائیل، بر او شخصاً و بر دولتش بهخاطر تظاهراتی که خانهاش را احاطه کردهاند و همچنان ادامه دارند، بیشتر شده است و نیز خواستار متوقفشدن جنگ و نجات خانوادههایشان از چنگال مجاهدین میشوند؛
۴- دراز شدن جنگ در نوار غزه، نمایانگر ثبات و استقامت و رضایت مردم غزه در راه دین مبین اسلام است؛ چون زمانی که یکی از آنها به شهادت میرسد یا خانهها و داراییهایشان تخریب میشود، بیش از پیش استقامت و پایداری نشان میدهند و بدون تردید این بهعنوان عملی با پاداش دوچند برای مردم غزه محسوب میشود؛
۵- با راهاندازی جنگ در نوار غزه، صفهای مجاهدین اصیل و مدعیان دروغین ازهم جدا شدند؛ منافقان تشخیص داده شدند؛ غره دشمنان واقعی امت اسلامی را بهرخ جهان کشانید و سرانجام از میان علما و روحانیون، سیاستمداران و حزبگرایان و دولتها و حکومتها، بهگونهای آشکارا دروغگویان و راستگویان آنان را برای امت اسلامی نشان داده و نمایان ساخت که چهکسی اهل ایمان و چهکسی در دل نفاق دارد.
چنانکه پروردگار متعال این تمییز را یک سنت همیشگی خود قلمداد نموده است که همواره با فرود آوردن مشکلات و سختیها انسانهای مؤمن و کافر و منافق را از هم جدا میسازد؛ آنجا که میفرماید: «مَّا کَانَ ٱللَّهُ لِیَذَرَ ٱلۡمُؤۡمِنِینَ عَلَىٰ مَاۤ أَنتُمۡ عَلَیۡهِ حَتَّىٰ یَمِیزَ ٱلۡخَبِیثَ مِنَ ٱلطَّیِّبِۗ وَمَا کَانَ ٱللَّهُ لِیُطۡلِعَکُمۡ عَلَى ٱلۡغَیۡبِ وَلَـٰکِنَّ ٱللَّهَ یَجۡتَبِی مِن رُّسُلِهِۦ مَن یَشَاۤءُۖ فَـَٔامِنُوا۟ بِٱللَّهِ وَرُسُلِهِۦۚ وَإِن تُؤۡمِنُوا۟ وَتَتَّقُوا۟ فَلَکُمۡ أَجۡرٌ عَظِیمࣱ.»[آل عمران ١٧٩].
ترجمه: (اى مؤمنان! سنّت) خدا بر این نبوده است که مؤمنان را به همان صورتى که شما هستید (و مؤمن با منافق آمیزۀ یکدیگر شده است و مسلمان از نامسلمان جدا نگشته است) به حال خود واگذارد. بلکه خداوند (با محک سختیها و دشواریها و فرازها و نشیبهاى زندگى، از جمله جهاد، منافق) ناپاک را از (مؤمن) پاک جدا مىسازد. و (همچنین سنّت) خدا بر این نبوده است که (کسى را از آفریدگان خود، و از جمله) شما را بر غیب مطّلع سازد (تا مؤمنان و منافقان را از طریق علم غیب بشناسید. زیرا این برخلاف سنّت الهى است). ولى خداوند از میان پیغمبران خود، هرکه را بخواهد برمىگزیند (و بر قسمتى از غیب مطّلع مىسازد، البتّه بدان اندازه که براى مقام رهبرى او لازم و ضرورى باشد) پس به خدا و پیغمبرانش ایمان بیاورید، و اگر ایمان بیاورید و پرهیزگار شوید، پاداش بزرگى خواهید داشت؛
۶- جنگ در نوار غزه باعث شده، تا بیداری بزرگ انسانی و وجدانی عمومی جهانی را زنده سازد؛ زیرا ملتهای اروپایی و آمریکایی در یک وادی هستند و حقوق و آزادی خود را میخواهند و دولتهایشان در وادی دیگری کاملاً متفاوت که از موجودیت جنایات وحشیانه حمایت کرده و از هیچگونه رذالتی دریغ نمیورزند.
این امر با حرکت دانشجویان دانشگاهی در آمریکا، اروپا، ژاپن، ترکیه و غیره به اوج خود رسیده؛ جایی که امروز شاهد یک انتفاضه بزرگ دانشجویی هستیم تا اینکه تحصیل را متوقف کرده و دانشگاه را به تعطیل کشانده است، بهخاطر اینکه از مستضعفان حمایت کنند و با رژیم صهیونسیتی اشغالگر اعلان مقابله نمایند و نیز چهره زشت آمریکا را که معترضان را دستگیر و حتّی زنان معترض را تحقیر کرده است، آشکار کردند؛ سرانجام ادعای حقوق بشر و آزادی را مورد نقد شدیدی قرار دادهاند؛
۷- جنگ در نوار غزه، سبب شد تا احتمال تغییر جهانی بهوجود آید؛ چون آغاز طوفان الاقصی، در تاریخ هفتم اکتبر، یک تاریخ مهم و حماسهآفرینی است. پس از این تاریخ، دنیا دیگر همانند قبل نخواهد بود. طوفان، مقدمهای برای تغییرات بزرگ در دورههای نزدیک و دور است. این حرکت جهانی مردمی، رهبران جدید و دولتهای متفاوتی را به وجود خواهد آورد.
فرجام سخن اینکه، اینها بعضی از مزایا یا منافع ناشی از طولانی شدن جنگ در نوار غزه هستند، و بدون شک دیگر مواردی نیز وجود دارد و در نتیجهای بحث باید یادآور شد که؛ مفاسدی که پیش از این ذکر شد، قابل جبران است؛ چون ساختمانها و خانههای ویرانشده در هر زمان دوباره ساخته میشوند و شهدا مایهٔ مباهات مسلمانان هستند و خداوند متعال بر زخمها و دردهایی که به ملت این سرزمین میرسد، بهصورت مضاعفی پاداش نصیب میفرماید. چنانکه در قرآنکریم آمده است: «قُلۡ هَلۡ تَرَبَّصُونَ بِنَاۤ إِلَّاۤ إِحۡدَى ٱلۡحُسۡنَیَیۡنِۖ وَنَحۡنُ نَتَرَبَّصُ بِکُمۡ أَن یُصِیبَکُمُ ٱللَّهُ بِعَذَابࣲ مِّنۡ عِندِهِۦۤ أَوۡ بِأَیۡدِینَاۖ فَتَرَبَّصُوۤا۟ إِنَّا مَعَکُم مُّتَرَبِّصُونَ.» [التوبه ۵٢].
ترجمه: بگو: آیا دربارۀ ما جز یکى از دو نیکى انتظار دارید: (یا پیروزى و غنیمت در دنیا، و یا شهادت و بهشت در آخرت). ولى ما دربارۀ شما چشمبهراه هستیم که یا خداوند (در این جهان یا آن جهان) به عذابى از سوى خود گرفتارتان سازد و یا (در این جهان) با دست ما (مذلّت و خوارى نصیبتان سازد). پس شما چشمبهراه (فرمان و خواست) خدا باشید و ما هم با شما در انتظاریم.
پس از این نتیجهگیری پی میبریم که طوفانالأقصی تاهنوز کامیاب است و لازم است تا بیش از پیش استقامت و پایداری نشان دهند، چون پیروزی از آنِ کسانی است که بذر صبر، تحمل، شکیبایی، استقامت و پایداری را در وجود غرس نمودهاند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهها بسته است.