برای تفهیم حقیقت افغانستان چه گام‌هایی برداشته‌ایم؟

  نویسنده: شرف‌الدین ملک‌زهی   برای تمامی ملت‌های آزاده جهان، به ویژه ملت‌های کهنی چون افغانستان فراز و نشیب‌های تاریخی کم نبوده و نیست. این فراز و نشیب‌ها، تاریخی _ سیاسی گاه با دستاوردهای این مرز و بوم باعث شادی و پایکوبی و گاه با نتایج منفی خود موجب سرشکستگی و ناامیدی بوده است. مقطعی […]

 

نویسنده: شرف‌الدین ملک‌زهی

 

برای تمامی ملت‌های آزاده جهان، به ویژه ملت‌های کهنی چون افغانستان فراز و نشیب‌های تاریخی کم نبوده و نیست.

این فراز و نشیب‌ها، تاریخی _ سیاسی گاه با دستاوردهای این مرز و بوم باعث شادی و پایکوبی و گاه با نتایج منفی خود موجب سرشکستگی و ناامیدی بوده است.

مقطعی نیز وجود داشته است که ملت افغان به گونه‌ای جدی و دلاورانه با سرنوشت خود برخورد نموده است، سنبله ۱۴۰۰ از جمله مقاطع تاریخی است که در آن جامعه مسلمان افغانستان این احساس و ارزش را با پوست و گوشت خود به عینه لمس کرد.

با روی کار آمدن امارت اسلامی بر جغرافیای افغانستان و بر هم زدن تمامی معادلات کشور‌های غربی و شرقی، و آماده‌گی استخباراتی که این کشورها برای آن گرفته بودند نقش بر آب شد، از این رو با بسیج کردن تمامی رسانه‌های معاند سعی وتلاش خود را بر این نقطه معطوف کرده‌اند که حقیقت و ماهیت کنونی کشور را زیر سوال ببرند و شکست‌های خود را وارونه جلوه دهند.

به همین دلیل پیدا کردن روش‌های معرفی نظام کنونی افغانستان در شرایطی که رسانه‌ها به هر شکل ممکن مشغول فعالیت برعلیه آن هستند یکی از مهمترین چالش‌ها به شمار می‌آید‌ رسانه‌هایی که تعداشان اندک نیست وتاثیرگذاری آن بر عامه مردم بسیار زیاد است.

 

اصولاً تولید ناامنی بوسیله گروه‌های خودفروخته استخباراتی به این منظور شکل می‌گیرد که به جوامع اسلامی دیدگاه عدم توانایی اسلام در کنترل جامعه بشری را القاء نماید‌، آنان دائماً در تلاشند که به مردم بباورانند: در عصر ماشین، تکنولوژی و ماهواره هستند و کسانی که از مدارس دینی بیرون امده‌اند برای حکومت‌داری مناسب نیستند و دین تنها برای آرامش وجدان بوده، و امور دنیوی می‌بایست به دست متخصصان غیر دینی باشد، و با این افکار پوچ سعی درجولان مکاتب و پیروان خود فروخته شان در میان جامعه اسلامی هستند.

بدیهی است که رشد فکری جامعه سلحشور و متدین افغانستان تلاشی مثبت برای بی اثر گذاشتن فعالیت چنین افرادی است، و این رشد فکری با کمک وحمایت نظام کنونی افغانستان از استادان و دانش پژوهان پوهنتون‌ها علما و طلاب مدارس دینی صورت می‌گیرد.

وبا فراهم نمودن کنفرانس‌ها، مجلات‌، مصاحبه‌ها و بسترسازی در فضای مجازی از راه تلویزیون، ویدئوهای کوتاه، میزگردهای جذاب و … هر کدام را تبدیل به رسانه‌ای چند منظوره می‌گرداند که به تنهایی فیلم، عکس، اطلاعیه کاتالوگ،صوت وهر مطلب دیگری را میتوانند به دورترین نقاط جهان در اذهان رسوخ دهند و با تفهیم حقیقت به آنان واقعیت کنونی افغانستان را به تمامی جهان صادر کنند.

واضح است که تأثیر دائمی این عملیات به دلیل ماندگاری بر روی شبکه‌ها بسیار بیشتر است از بقیه کارهایی که گذرا و لحظه‌ای بوده و مخاطبان

کمتری دارند.