با هم‌کاری یکدیگر آبادانیِ کشور را رقم بزنیم!

توجه: مقالات وب‌سایت الاماره دری تنها نظر نویسندگان است و لزوماً دیدگاه این وب‌سایت نیست.

کشور عزیز ما افغانستان این روزها شاهد تحولات شگرفی در بخش‌های اقتصادی است؛ تحولاتی که در چندین سال گذشته در افغانستان بی‌سابقه بوده‌ است. به‌مرور زمان زمینه‌ی کار برای جوانان و نوجوانان در افغانستان فراهم می‌شود. مردم ما دیگر نیازمند نخواهند بود برای کار و یا دست‌یافتن به زندگی خوب و ایده‌آل به‌کشورهای دیگر هجرت کنند و در پیچ‌وخم‌ راه‌ها توسط دزدان و یا سربازان کشورهای مقصود، از پا درآیند. افغانستان دارد نفس می‌کشد، افغانستان از این به بعد بر پای خود ایستاد می‌شود. افغانستان نوین با مسئولان خدمت‌کار، نسل تحصیل‌کرده، اقشار امنیت‌دیده و جوانان پرکار و کوشا در عرصه‌های متعددی گام برخواهد برداشت؛ گام‌هایی که همین حالا شروع شده و در آینده نزدیک سرعت خواهند گرفت؛ گام‌هایی که در راستای فعال‌سازی شرکت‌های تعطیل‌شده، فابریکه‌ها، گسترش صادرات به کشورهای دیگر، افتتاح خط راه آهن، استخراج نفت و گاز و افتتاح پروژه‌های خورد و کلان زیر نظر مسئولین خیرخواه، نیک‌سرشت، وطن‌دست و دلسوز برداشته‌ شده‌اند.

 

بارزترین نمونه‌‌ی فعالیت‌های اقتصادیِ کشور در ظرف چندمدت: افتتاح فابریکه کمپل‌سازی در ولایت کابل با سرمایه‌گذاری بیش ۹۰ میلیون دالر که چند روز جلوتر کار آن شروع شد، ایجاد بازارهای مشترک با کشورهای همسایه برای تاجران و کسبه‌کاران مانند بازار مشترک بین افغانستان و ازبکستان که چندین ماه جلوتر توسط مسئولین امارت اسلامی و کشور ازبکستان افتتاح گردید؛ بازاری که بسیاری از شهروندان کشور بدون ویزا می‌توانند به آن‌جا سفر نموده و در صورت نیاز تا پانزده روز آن‌جا اقامت کنند. در این بازار مشترک ۸۸ دکان به تاجران افغان اختصاص داده شده است که در آینده می‌تواند این تعداد افزایش یابد. افتتاح فابریکه‌ی داروسازی به ارزش ۳۰ میلیون افغانی در ولایت هلمند. سخن‌گوی وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی، آخندزاده عبدالسلام جواد می‌گوید: «از ابتدای سال ۱۴۰۳ خورشیدی تا اکنون ۱۲۱ فابریکه جدید تاسیس شده است و ۲۱۷ ماشین‌آلات وارد افغانستان شده است.» این‌ها نمونه‌ای از صدها کار و تلاشی است که برای شکوفایی و خودکفایی کشور انجام گرفته است.

حفر ۱۸ حلقه چاه جدید برای استخراج نفت از حوزه آمو دریا نیز از مواردی بود که در بین مردم بازتاب خیلی خوبی داشت و جوانه‌های امید را در دل بسیاری از مردم این مرز‌وبوم زنده کرد؛ اما مهم‌تر از همه‌ی این‌ها گزارشی است که دیروز توسط شبکه‌ طلوع به نقل از مسئولین امارت اسلامی نشر گردید: در این گزارش آمده است که امارت اسلامی توانسته‌است در ظرف سه سال گذاشته در بخش استخراج معادن بیش از ۴۱۵ میلیارد افغانی سرمایه‌گذاری کند؛ کاری که حکومت پیشین در بیست سال گذشته با حمایت چندین کشور غربی نتوانست انجام دهد.

حمدالله فطرت معاون سخن‌گوی امارت اسلامی در این باره می‌گوید: «تقریبا از سه سال به این‌سو کار استخراخ، اکتشاف و پروسس ۲۱ معدن با هزینه حدود ۴۱۵ میلیارد افغانی شروع شده که این معدن‌ها در ولایت‌های هرات، غور، قندهار، تخار، بغلان، کابل و پروان موقعیت دارد. این معدن‌ها طلا، کرومایت، زغال‌سنگ، سرب و جست، سمنت و یاقوت اند.» استخراج این معادن برای رفاه مردم، آبادانی کشور، زدودن بی‌کاری، فراهم‌آوری زمینه‌های کار و بازسازی کشور بسیار مفید و کارآمد خواهد بود؛ زیرا معادن و ذخایر طبیعی افغانستان فراوان بوده و هم‌چنان دست‌نخورده باقی مانده‌است.

خبرنامه معاونیت اقتصادی افزوده است که بر اساس بررسی‌های ابتدایی، افغانستان به ارزش سه تریلیون دالر ذخایر طبیعی دارد و  مطالعات جیولوژیکی و جیوفیزیکی روی برخی از معدن‌های بزرگ دیگر نیز تکمیل شده و کار روی واگذاری این معادن به داوطلبان نیز جریان دارد.

 

در این میان واکنش تعدادی از کسانی که بیست سال بر گرده‌ی مردم سوار بودند و پول‌های کشور را در هرجا و طبق خواسته‌های‌شان حیف‌ومیل می‌کردند، جالب است. آنانی که این روزها در خارج به‌سر می‌برند به حکومت و مسئولینی که شب‌وروز در خدمت مردم هستند، درس استفاده‌ی درست از معادن کشور را می‌دهند. آنان باید بدانند که مردم ما متوجه شده‌اند که خدمت‌کاران واقعی این ملت چه کسانی هستند و چه کسانی می‌توانند آینده این کشور را رقم بزنند. مردم ما باید متوجه شده و از تبلیغات بدخواهان متأثر نشوند و با هم‌کاری و دست‌دردست هم‌دیگر به‌سوی آبادانی و شکوفایی کشور حرکت کنند.