بازخوانی کتاب گران‌سنگ امارت‌شناسی/ بخش سوم

در این زمان که فتنه‌ها به اوج خود رسیده بود و جان‌ومال ملت در معرض خطر بود، اولین بنیان‌گذاران تحریک اسلامی طالبان که طلاب علوم دینی بودند، قیام کردند، تحصیل علم را گذاشتند تا کشور را از این بلایا نجات دهند.

فصل دوم این کتاب وضعیت افغانستان پس از پیروزی جهاد ضد کمونیزم را به تصویر می‌کشد. همان‌گونه که در صفحات تاریخ، اذهان و قلوب ملت‌مان ثبت شده، افغانستان بعد از پیروزی جهاد علیه شوروی سابق، شاهد جنگ‌های داخلی به‌خاطر چوکی و قدرت بوده و فتنه‌گرانی به نام بزرگان جهادی، افغانستان را تارومار کردند و ثمره‌های جهاد ده‌ساله را از بین بردند.

 

مؤلف می‌نویسد: هنگامی که کابل، پایتخت در شرف فتح بود، مسعود از شمال و گلبدین از جنوب به تلاش برای به‌دست‌گرفتن کنترل پایتخت از طریق ارتباط با کمونیست‌ها شروع کردند. در جنگ‌های شهر کابل ده‌ها هزار نفر کشته شدند و مناطق شرقی، غربی، جنوبی و مرکزی به‌طور کامل ویران گردیدند. استقلال و حاکمیت ملی به حدی آسیب دید که تصمیمات اساسی بیشتر توسط سفیران و نمایندگان خاص کشورهای رقیب اتخاذ می‌گردید.

 

در این زمان که فتنه‌ها به اوج خود رسیده بود و جان‌ومال ملت در معرض خطر بود، اولین بنیان‌گذاران تحریک اسلامی طالبان که طلاب علوم دینی بودند، قیام کردند، تحصیل علم را گذاشتند تا کشور را از این بلایا نجات دهند.

 

در ادامهٔ کتاب، مختصری از زندگانی بنیان‌گذار این تحریک مبارک نگاشته شده و بعد از آن جریان تصرف ولسوالی‌ها و ولایات که در ابتدای آن‌ها میوند، بولدک و قندهار بوده، نسبتا تفصیلی ذکر شده است.

 

همچنین اسباب تأسیس تحریک اسلامی و اهداف آن، اعضا و حامیان مالی و در آخر این فصل، حیثیت شرعی این قیام مبارک ذکر شده است.

 

مرحوم ملا صاحب -رحمه‌الله- با قیام خود توانست ثمرات جهاد شوروی را که خودش یکی از مجاهدین آن زمان بود، دوباره احیا کند، فتنه‌ها را برچیند و نظام شرعی را حاکم کند. -رحمه الله رحمه واسعه-

 

در فصل چهارم این کتاب، پیش‌روی‌های طالبان مرتب و منظم به همراه تاریخ ذکر شده است که از قندهار آغاز و تا ولایات شمالی امتداد پیدا کرد.

 

در فصل پنجم، دست‌آوردهای دورهٔ سابق امارت اسلامی ذکر شده است. عموما به‌خاطر نوشته‌نشدن این دست‌آوردها، مردم و بسیاری از مجاهدین با دست‌آوردهای دورهٔ سابق کمتر آشنا هستند، اما این کتاب پس‌منظری پیش روی خواننده ایجاد می‌کند که تا حدودی میزان تلاش‌های مسئولین امارت اسلامی در دورهٔ حاکمیت سابق را در بخش‌های سیاسی، اقتصادی، عمرانی و فرهنگی نشان می‌دهد.

 

در این فصل، دست‌آوردهای دینی و معنوی، خدمات اجتماعی و ملی، خدمات بازسازی و انکشافی که شامل اعتماد و ترمیم، تولید برق، و همچنین دست‌آوردهای آن در بخش معادن، مخابرات، هوایی، معارف، تحصیلات عالی، صحت، حکومت‌داری و قوانین، فرهنگ و رسانه را نگاشته است.

 

در فصل ششم، مؤلف به هفت‌تا از اتهامات و تبلیغات دروغین مخالفین جواب محکم، مستدل و قوی می‌دهد که خواندنش برای موافقین و مخالفین ضروری است.

 

ادامه دارد…