نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
سرزمین افغانستان تحت حاکمیت امارت اسلامی برای اولین بار کنفرانسی سه روزه را با عنوان انقلاب سبز در سطح بینالمللی توسط پوهنتون کابل در قندهار برگزار کرد.
امارت اسلامی بعد از سرکار آمدن با مردم افغانستان تعهد بست که با یاری خداوند افغانستان را آباد خواهیم کرد و تا حد ممکن نمیگذاریم که مردم افغانستان دست نیاز را به سوی دیگران دراز بکنند.
اینک امارت اسلامی با درک اهمیت اقتصادی بخش زراعت، نشست انقلاب سبز را برگزار کرد.
بخش زراعت در افغانستان به گونۀ سنتی یکی از شاخصهای بالقوۀ اقتصادی محسوب گردیده و یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین عامل رُشد اقتصادی در این کشور بهشمار میرود.
حدود ۷۰ درصد افغانها در مناطق روستایی زندگی میکنند و بیشتر در مزارع زراعتی مشغول کاراند.
با درنظر داشت شرایط آب و هوایی و اقلیم و بستر مناسب افغانستان، منابع آبی فراوان، زمین کافی و خاک مناسب برای پرورش انواع مختلف میوهجات مثمر، زراعت میتواند عامل مهم در افزایش درآمد فامیلها از طریق صادرات و ارزآوری در کشور حساب شود.
کشاورزی امنیت غذایی را تامین میکند، بارندگی و فضای سبز را افزایش میدهد، فرصتهای شغلی زیادی را ایجاد میکند و برای محیط زیست بسیار مفید است. کشاورزی پایدار ممکن است به حفاظت از حوزههای آبخیز، حفظ و احیای زیستگاههای حیاتی و بهبود سلامت خاک و کیفیت آب کمک کند.
توانمندی افغانستان در تولید بعضی محصولات خاص کشاورزی مانند انار بیدانه، زعفران، جلغوزه و سایر تولیدات زراعتی منحصر به فرد، یکی از ظرفیتهای مهم و فرصتهای حیاتی در افغانستان به حساب میآیند. سرمایهگذاری و طرح های حمایتی دولت که با برگزاری چنین نشستهایی چهرۀ عملیتر به خود گرفته است میتواند سکتور زراعت را به کلیدیترین بخش، برای رشد اقتصادی این کشور تبدیل کند.
آمارها بیانگر این هستند که مهمترین کالاهای صادارتی افغانستان را تاکنون محصولات زراعتی تشکیل میدهند و رشد این سکتور میتواند اقتصاد را تعالی ببخشد.
شایان ذکر است که کشورهای اصلی صنعتی امروزی قبلاً عمدتاً کشورهای اصلی کشاورزی بودند، در حالی که اقتصادهای در حال توسعه همچنان بر کشاورزی تسلط دارند و سهم زیادی در تولید ناخالص داخلی ملی دارند و نوآوری کشاورزی همچنان ضروری است. این مساله به دولت اجازه میدهد تا بر توسعه اقتصادی تمرکز بیشتری داشته باشد.
نوسازی کشاورزی با افزایش بهرهوری نیروی کار، افزایش مازاد کشاورزی برای انباشت سرمایه و تولید ارز از طریق صادرات، زمینه را برای صنعتی شدن افغانستان بسیار هموار میکند.
نقش بخش کشاورزی از لحاظ تأمین درآمد، اشتغال، ارزآوری، بازار و به ویژه تأمین غذا در میان سایر بخشها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
در بیان اهمیت این کنفرانس و مقالات مطرح شده در این نشست، مولوی ندامحمد ندیم سرپرست وزارت تحصیلات عالی در این کنفرانس گفتند: این گونه نیست که مقالات در این نشست فقط ارائه گردند و خلاص، بلکه محتوای این تحقیقات حتما توسط وزارت زراعت در میدان عمل پیاده میشوند.
به امید اف
غانستانی آباد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهها بسته است.