امیرالمؤمنین و احیای سیاست اسلامی

افغانستان نیز از جمله کشورهایی‌ست که از سیاست فرعونی در امان نمانده و قربانی آن گشته است. دشمنان این مرز و بوم، ملت افغان را با اختلافات قومی، مذهبی، سیاسی و نژادی مصروف کرده، و ضربات مهلکی بر این میهن عزیز وارد کرده‌اند...

بدون تردید در قرن حاضر، با سیاست بزرگ غیرانسانی غرب مواجه می‌باشیم و کشورهایی را می‌بینیم‌ که در سطح منطقه و جهان، سایر کشورهای مدنظر خود را دچار مشکلات زیادی می‌کنند، و حتی در میان مردم و ملت آن‌ها در پی تفرقه و اختلاف‌افکنی‌اند، تا سرانجام ملت‌ها در پی تضعیف یک‌دیگر آستین بالا زده و در میان خود دچار فتنه و اختلاف گردند، و هدف شوم دشمن هم همین است که سال‌های زیاد و پول هنگفتی را خرج آن می‌کند.

 

تنها هدف آن‌ها از این کار، تضعیف‌نمودن دولت‌ها، از بین‌بردن نیرو و قدرت‌شان و ایجاد اختلافات قومی و مذهبی می‌باشد، تا از این طریق اقشار مختلف جامعه را در برابر حریفان‌شان، محتاج خود گردانیده و برای مقابله، از کمک و همکاری آن‌ها بهره‌مند گردند و بالآخره دشمن از این طریق تسلط کامل خود را دریافته و مطابق میل خود آنان را چرخانده و حکومت کنند، و همین است سیاست فرعونی که توسط یک قشر جامعه، دیگران را زیرورُو کرده و بذر اختلاف درونی در آن کاشته شود.

 

افغانستان نیز از جمله کشورهایی‌ست که از سیاست فرعونی در امان نمانده و قربانی آن گشته است. دشمنان این مرز و بوم، ملت افغان را با اختلافات قومی، مذهبی، سیاسی و نژادی مصروف کرده، و ضربات مهلکی بر این میهن عزیز وارد کرده‌اند؛ مردم را آواره نموده و عدهٔ زیادی را تحت یوغ و پرچم خود درآوردند، تا جایی که الآن منکر افغان‌بودن خود هستند.

 

خانه‌ها و کاشانه‌ها در اختلافات داخلی ویران گشته و این سرزمین، سال‌های زیادی به عقب رانده شد. دشمنان از لحاظ فرهنگی، هنری و اقتصادی نیز چنان مشت کوبنده‌ای بر این ملت وارد کردند که تا حالا با آن‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کند، و مسبب همهٔ این‌ها، عدم اتحاد و انسجام ملت بود.

 

تا این‌که پروردگار لطف بی‌پایان خود را بر ملت نازل کرد و حکومت اسلامی -امارت اسلامی افغانستان- تأسیس شد، و پس از سال‌ها عقب‌افتادگی جهاد دوباره آغاز شد و سنگرهای نبرد علیه دشمنان فرعونی داغ گشته، و بار دوم امارت اسلامی روی کار آمد و برای پیش‌رفت، توسعه و گسترش زمینهٔ کاری برای این ملت، آستین‌ها بالا زده شدند.

 

بنابراین عالی‌قدر امیرالمومنین -حفظه‌الله- در خطبه‌ی عید سعید اضحی، در مسجد جامع ولایت قندهار، در لابه‌لای سخنان بیش از بیست‌دقیقه‌ای خود، با کلام زیبا و رسا به سیاست فرعونی و سیاست اسلامی و شرعی که واقعاً تمامی انسان‌ها نیازمند آن هستند، اشاره نموده، و اظهار داشت که امارت اسلامی افغانستان، سیاست شرعی را در پیش دارد و سیاستی جز آن پذیرفته نخواهد شد.

 

ایشان در لابه‌لای سخنان خود چنین اظهار داشتند: «اگر به دنبال قدرت و حکومت باشم، من هم مانند دیگران در میان مردم اختلاف ایجاد می‌کردم، تا با استفاده از آن حکومت کنم و به سیاست فرعونی ادامه دهم؛ سیاستی که هم‌اکنون در دنیای دیگر در حال اجراء است».

 

ایشان با استناد از این آیهٔ «إِنَّ فِرۡعَوۡنَ عَلَا فِی ٱلۡأَرۡضِ وَجَعَلَ أَهۡلَهَا شِیَعࣰا یَسۡتَضۡعِفُ طَآئِفَهࣰ مِّنۡهُمْ…»؛ یعنی: فرعون در سرزمین (مصر، شروع به) استکبار و سلطه‌گرى کرد، و (در میان) مردمان آن‌جا (تفرقه انداخت و آنان) را به گروه‌ها و دسته‌هاى مختلفى تبدیل نمود. (هر گروه و دسته‌اى به دفاع از افراد خود، و جنگ و دشمنى با سایرین مى‌پرداخت).

 

سیاست جهان امروز را که در میان مردم تفرقه انداخته و حکومت می‌کنند و نمی‌گذارند که مردم متحد و یک‌پارچه باشند، تا خودشان برای ملت خود تصمیم بگیرند؛ چون در این صورت دولت‌مردان به اهداف خود نرسیده و از طرف مردمی که انسجام دارند، از بین برده می‌شوند، فرعونی خوانده و سپس به سیاست اسلامی و آزادی رو آورده و گفت: اما من نمی‌خواهم که چنین کاری صورت گیرد، بلکه اتفاق و انسجام ملت را خواهانم تا هرچیزی که نفع‌شان در آن است، در راستای آن قدم بردارند، و حتی اگر خواهان غزل من باشند، با اتفاق می‌توانند مرا معزول سازند و من خوشحال می‌شوم.

 

ایشان افزودند: من به‌جای این‌که سیاست فرعونی را در پیش بگیرم و در میان شما اختلاف بیندازم و خودم حکومت کنم، به شما اختیار کامل داده‌ام تا با هم‌صدایی و اتحاد، مرا از قدرت برکنار کنید و من از این کار خوشحال خواهم شد و همچنان به هم‌صدایی و اتحاد امیدوار هستم.

 

فرجام سخن این‌که ملت افغانستان امروز صاحب حکومتی هستند که نمی‌توان از مزایای آن چشم‌پوشی کرد و بدیلی برای آن یافت، زیرا حکومت حاضر تحت یوغ کسی نبوده و تنها از ملت مسلمان افغانستان می‌باشد که با توجه به قوانین اسلامی و الهی راه را در پیش گرفته و هیچ‌گونه تخطی و سرپیچی را نمی‌پذیرد و نیز از سخنان امیرالمؤمنین -حفظه‌الله- به صراحت معلوم می‌گردد که سیاست جزو دین اسلام بوده و دین اسلام نیز برای آن، برنامه‌ای کامل و همه‌جانبه را همانند سایر بخش‌ها دارا می‌باشد.

 

بنابراین، ملت افغانستان هم باید هرگونه نقشه‌های دشمن را که به‌خاطر تفرقه‌افکنی و پراکندگی ملت ایجاد نموده شده‌اند، از خود بزدایند و دست‌به‌دست هم داده و در آبادی و پیش‌رفت میهن عزیزمان سهیم باشند.