امارت اسلامی و نویدهای آینده

از این اظهارات رئیس جمهوری روسیه که در برابر آمریکا یک ابرقدرت بوده و قوی‌ترین رقیب سیاسی او است و در منطقه نقش بارزی دارد، می‌توان نکات زیر را برداشت کرد:

سه سال از عمر حاکمیت جدید امارت اسلامی افغانستان می‌گذرد. سه‌سالی که تحولات شگرفی در این کشور رقم خورده و رخدادهایی اتفاق افتاده است که تقریباً کسی توقعش را نداشته و بخش بزرگی از ملت افغانستان حتی امیدش را نیز نداشتند.

دو سال پیاپی، بودجه ملی کشور از درآمد دولت افغانستان و بدون همکاری خارجی‌ها و حتی همسایه‌ها تأیید شده است که موضوع در حوزه خود، نویدی است به خودکفایی و استقلال وطن در بُعد اقتصادی که در کنار سیاست مستقلانه، می‌تواند سرنوشت نیکی را برای وطن رقم بزند.
سفرهای بی‌وقفه، پیاپی و مستمر وزیر رشید وزارت خارجه کشور نیز تأثیراتش را هویدا ساخته و علاوه بر فزونی امیدهای ملت افغانستان در راستای به رسمیت‌شناسی دولت امارت اسلامی، امان از دمار بسیاری از مخالفان _داخلی و خارجی_ بریده و مبرهن نموده است که امارت، دولت و حاکمیتی است که ملت افغانستان آن را خواسته و می‌خواهد و نه‌تنها ملت افغانستان که برخی از دولت‌های همسایه نیز طالب سازش نیکو، تعاملات صمیمی و روابط حسنه با دولت افغانستان شده‌اند که نمونه‌اش اظهارات اخیر روسیه مبنی بر «ضرورت ایجاد روابط با طالبان» است.
از این اظهارات رئیس جمهوری روسیه که در برابر آمریکا یک ابرقدرت بوده و قوی‌ترین رقیب سیاسی او است و در منطقه نقش بارزی دارد، می‌توان نکات زیر را برداشت کرد:

۱. امارت اسلامی افغانستان در مدیریت کشور موفق بوده است؛
۲. روابط سیاسی ا.ا‌.ا با همسایگان روابطی بوده که پختگی سیاسی را تبیین ساخته است؛
۳. دولت افغانستان توانسته است در سطح بین‌الملل نقش واقعی خود را بازی کرده و کیفیت خود را در عمل بیان کند؛
۴. چراغ سبز روسیه این را می‌رساند که به‌زودی بخشی از تحریم‌ها برداشته خواهند شد؛
۵. امیدواری‌ها مبنی بر به رسمیت‌شناختن حکومت افغانستان افزایش یافته و عن‌قریب صفحه جدیدی از میدان سیاست و روابط بین‌المللی به‌روی افغانستان باز خواهد شد؛
۶. کورسوهای مخالفان ا.ا.ا به‌زودی کور خواهد شد؛
۷. کشورهای تابع و هم‌سو با روسیه، به‌زودی روابط خود با افغانستان را به شکل بسیار نیکوتر از سابق، از سر خواهند گرفت؛
۸. زمینه سرمایه‌گذاری در افغانستان به شکل بی‌سابقه‌ای فراهم می‌شود؛
۹. افغانستان به‌سوی خودکفایی در تمام عرصه‌ها، گام‌های بلندی بر خواهد داشت؛
۱۰. از همه مهم‌تر، معضل بی‌کاری که فعلا در بسیاری از کشورها از جمله افغانستان، بحران‌زا خوانده می‌شود، در افغانستان کاهش یافته و زمینه کار و فعالیت با سرمایه‌گذاری‌های طولانی‌مدت و بزرگ، برای بسیاری از هم‌وطنان فراهم خواهد گشت.

با این حال، می‌توان چنین امیدوار بود که افغانستان تا حدودی خودکفا شده و با وجود انواع بحران‌های طبیعی و غیرطبیعی، توانسته است مجدداً بودجه سال جاری را از درآمدهای داخلی تصویب کند و ضریب فساد اداری، خصومت‌های قومی و درصد چند قطبی بودن دولت را به صفر برساند و با جهان پیرامون خود روابط سیاسی خوبی برقرار کرده و استخراج معادن را شروع نموده و برخی از محصولات داخلی را تا مرزهای اروپا (ترکیه) و برخی دیگر از کشورهای همسایه و… برساند که در حوزه خود، درخور ستایش و تقدیر بوده و در ذهن‌ها و دل‌های هر هم‌وطن ما، افغانستانی امن، کشوری آباد، دولتی مستقل، ملتی سرفراز و اقتصادی پیشرفته را تجسم می‌کند.