نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
فشرده مهمترین دستآوردهای امارت اسلامی طی سال ۱۴۰۲ هجری شمسی استفاده از معادن برای تقویت زیربنای اقتصادی معادن ثروت بزرگ افغانستان است که با مدیریت خوب می تواند نقش سازنده در تقویت صنایع داخلی، رشد اقتصاد ملی و رقابت اقتصادی با کشور های دیگر داشته باشد. امارت اسلامی برای استفاده بهینه از این ثروث […]
فشرده مهمترین دستآوردهای امارت اسلامی طی سال ۱۴۰۲ هجری شمسی
استفاده از معادن برای تقویت زیربنای اقتصادی
معادن ثروت بزرگ افغانستان است که با مدیریت خوب می تواند نقش سازنده در تقویت صنایع داخلی، رشد اقتصاد ملی و رقابت اقتصادی با کشور های دیگر داشته باشد. امارت اسلامی برای استفاده بهینه از این ثروث و حصول منافع ملی، تلاش های پیگیر انجام داده که با تامین شفافیت در سکتور معادن و عواید آن، پروژه های اساسی و ملی را جهت رشد اقتصادی و تامین رفاه عامه تطبیق کند تا از این رهگذر، صنایع کشور تقویت گردیده و میزان صادرات کشور افزایش یابد.
الف: بررسی معادن
وزارت معادن و پترولیم کشور به منظور شناسایی معادن جدید در کشور، ۴۹۳ ذخایر و مناطق مواد معدنی مختلف النوع را در ۲۵ ولایت بررسی کرده است.
ب: قرارداد معادن در مقیاس کوچک
امارت اسلامی روند داوطلبی استخراج معادن در مقیاس کوچک را با شفافیت کامل از طریق رقابت آزاد و در حضور نماینده گان شرکت های داو طلب و رسانه ها انجام میدهد تا شفافیت در پروسه تامین و منافع ملی حین امضای قرارداد ها رعایت گردد.
طی یک سال اخیر، قرارداد ۱۰۸ معدن کوچک شامل سنگ مرمر، رخام، گچ، تراورتین، فلورایت، نمک، سرب و جست، کلسیت، نفرایت و کرومایت در ولایت های کابل، غزنی، بغلان، ننگرهار، پروان، کنر، بادغیس، خوست، لوگر، میدان وردک، فاریاب، قندهار، پکتیا، هرات، ارزگان و هلمند را طبق اصول امارت اسلامی از طریق داوطلبی آزاد با سرمایه گذاران داخلی منعقد کرده که طی آن در مراحل مختلف معدن کاری ۷۱۵۴ شغل ایجاد و برای هزاران تن از ساکنین محل به گونه مستقیم و غیر مستقیم فرصت های کاری نیز فراهم شده است.
ج: قرارداد معادن با مقیاس بزرگ
در نتیجه توجد مزید امارت اسلامی به معادن و منابع زیرزمینی کشور، قرار داد های بزرگ منعقد گردیده که در رشد اقتصادی، بازسازی کشور و اشغال زایی تاثیر مستقیم و قابل ملاحظه داشته است:
گفتنی است که با آغاز روند تطبیق این پروژه ها، حدود ۱۱ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این پروژه ها مصروف کار شده و علاوه بر افزایش درآمد داخلی، نقش مهمی در صنعتی شدن افغانستان نیز بازی خواهد کرد.
د: استخراج نفت قشقری
حوزه دریای آمو که در ولایت سرپل، جوزجان و فاریاب قرار دارد، به سه بلاک چنانچه قشقری، بازارکمی و زمرسای تقسیم شده است. بالاثر سعی و اهتمام قاطعانه مسئولان امور، قرارداد استخراج نفت در حوزه دریای آمو با یک شرکت چینی مطابق به شرایط تعیین شده به امضا رسید.
طی یک سال اخیر، فعالیت های استخراج نفت در مناطق قشقری و انکوت با فعال ساختن ۵ چاه در قشقری و ۴ چاه در انکوت جریان دارد. همچنان، شرکت چینی برنامه سرمایه گذاری ۱۴۸ میلیون دالری را در این پروژه دارد. قابل یادهانی ات که قرارداد قبلی هزینه حفر یک چاه ۶ تا ۷ ملیون دالر بوده در حالیکه در قرارداد جدید با بهره مندی از فناوری جدید، هزینه به ۳ میلیون دالر کاهش یافته است.
د: پروژه پایپ لاین شبرغان – مزار شریف
با حاکمیت دوباره امارت اسلامی، پروژه خط لوله ۹۴.۵ کیلومتری شبرغان تا شهر مزار شریف آغاز گردید که با گذشت دو سال ۵۰ در صد پیشرفت داشته است و برای اعمار ۴۲ کیلومتر باقی مانده آن، مجموعاً مبلغ ۱۷۲ میلیون افغانی اختصاص داده شده است. این پروژه در ۲۴ ساعت ۱۷۰ هزار متریک مکعب گاز را از شبرغان به مزار شریف انتقال میدهد که در رشد اقتصاد ملی و تامین انرژی سکتور خصوصی در شهر مزار شریف نقش حیاتی خواهد داشت.
هـ: پروژه تاپی
پروژه تاپی که از پروژه های ملی و منطقوی در سطح کشور محسوب می شود، نقش ویژه ای در رشد اقتصادی کشور های دخیل در این پروژه دارد. پس از حاکمیت دوباره امارت اسلامی در کشور، پروژه تاپی در صدر اولویت های کاری نظام حاکم در کشور قرار گرفت، چنانچه در نتیجه برگزاری جلسات پی هم با هیئت ترکمنستانی، توافق شد که به طول ۱۵۳ کیلومتر خط لوله انتقال گاز از تورغندی تا ولسوالی گذره ولایت هرات و همچنان به طول ۲۰ کیلومتر خط لوله انتقال گاز از ولسوالی گذره تا پارک صنعتی ولایت هرات احداث گردد.
به همین ترتیب، بر اساس توافق انجام شده، کار احداث خط لوله انتقال گاز در ولایت های فراه، نیمروز، هلمند و قندهار آغاز گردد که با اتمام این پروژه، گاز ترکمنستان از خاک افغانستان به پاکستان و هندوستان انتقال خواهد یافت.
و: تخصیص عواید معادن در تطبیق پروژه های عام المنفعه
امارت اسلامی با بهره گیری از عواید داخلی در سطح کشور، به شهروندان خدمات ارائه میدارد و از عواید حاصله برای تطبیق پروژه های عام المنفعه استفاده می کند. با این امر، از وابستگی اقتصادی افغانستان به گونه قابل ملاحظه کاسته و تغییرات ملموس و مشهود در حیات اجتماعی و اقتصادی مردم به وجود خواهد آمد.
به منظور تامین بودجه ساخت کانال قوش تیپه، با حفظ اصول استخراج معادن، قرارداد معدن ذغال سنگ ولسوالی بلخاب ولایت سرپل به شرکت انکشاف ملی سپرده شد تا عواید حاصله از معادن به طور شفاف برای تطبیق این پروژه مهم هزینه شود. همچنان رهبری امارت اسلامی به منظور تامین وجه مالی برای بازسازی اساسی شاهراه ها در سطح کشور، قرارداد های استخراج ۵ معدن کوچک را برای ترمیم اساسی جاده ها در ولایات مختلف اختصاص داده است.
برعلاوه، آغاز کار ابتدایی ساختمانی استخراج حوزه معدنی ذغال ولسوالی بلخاب ولایت سرپل، اعمار مارکیت پروسس و بسته بندی ذغال سنگ در میدان وردک، افزایش تولید و کیفیت سمنت در فابریکات جبل السراج و غور و احداث باغ ها در زمین های اطرف آن از دیگر دست آورد های مشهود در این بخش می باشد.
ادامه دارد…
منبع: کتاب دست آورد ها – ارگ
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهها بسته است.