نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
امارت اسلامی در یک نگاه/بخش هفتم
فشرده مهمترین دستآوردهای امارت اسلامی طی سال ۱۴۰۲ هجری شمسی
نویسنده: ح.ن
بهبود دسترسی به خدمات صحی
با محو کامل فساد اداری، از بین بردن بوروکراسی، دستگیری مختلفین سکتور صحی و تطبیق یکسان قانون در سکتور صحی دولتی و خصوصی، عرضه خدمات صحی و دسترسی به خدمات صحی بهبود قابل ملاحظه یافته است. همچنان با ایجاد تسهیلات لازم و تدارک ۱۳۲ عراده آمبولانس در مرکز و ولایات، ارتقای ظرفیت کارمندان سکتور صحی کشور و ایجاد و ارتقای مراکز صحی در سطح کشور، میزان عرضه خدمات صحی بهبود یافته است.
افزون بر آن، با فعال شدن بخشهای چون (MRI) و (CT SCAN) در سطح مرکز و ولایات، کیفیت خدمات صحی بالا رفته و دسترسی به آن تسهیل شده است. از سوی هم، سهیم شدن متشبثین خصوصی، سازمان های کمک کننده و مردم عامه، سبب بهبود کیفیت خدمات صحی و دسترسی عامه مردم به عرضه خدمات صحی در کشور شده است.
دستآورد دیگر در این بخش، مرکزیسازی برنامه تخصص طب عدلی و انتقال بست های ترینر متخصص و ترینی از ولایات به مرکز است که با این کار به معضله ۱۵ ساله در قسمت تربیه متخصصان طب عدلی نقطه پایان گذاشته شده است.
همچنان، با نظارت و بررسی شفاخانه ها، معاینه خانه ها و مراکز تشخیصیه، خدمات صحی قانونمند گردیده و با متخلفین برخورد قانونی نیز صورت گرفته است.
الف: افزایش متخصصان صحی
با اصلاح و تغییر تشکیل عمومی وزارت صحت عامه، کارکنان مسلکی و متجرب در بخش صحی استخدام شده که این امر مشکل کمبود افراد متخصص در شفاخانه ها و کلینیک های صحی را مرفوع کرده و از جانب دیگر، سبب فعال شدن مراکز صحی و تسهیل دسترسی مردم به خدمات صحی در کشور گردیده است. بالاثر اصلاح و بازنگری ساختار تشکیلاتی سکتور صحی کشور، طی یک سال اخیر، مجموعاً ۴ هزار کارمند مسلکی در بخش صحی استخدام گردیده و به کار آغاز کرده اند.
ب: عرضه خدمات صحی به زنان و کودکان
با تجهیز مراکز صحی با وسایل مدرن و پیشرفته و استخدام متخصصین و کارمندان مسلکی، میزان تداوی بیماران به گونه قابل ملاحظه بهبود یافته است. افزون بر تطبیق برنامه سرتاسری واکسین و ارائه خدمات سیار و غیر سیار از طریق آشیانه های صحی، برای تداوی کودکان مصاب به سوء تغذی اقدامات در خور توجه صورت گرفته است. با ایجاد بیش از یک هزار مرکز تداوی خارج بستر برای اطفال، اقدام به تداوی کودکان مبتلا به سوء تغذی در ۳۴ ولایت کشور گردیده است. برعلاوه، افزایش بستر های بخش جراحی از ۳ تا ۱۳ بستر در شفاخانه صحت طفل اندراگاندی از دیگر دست آورد ها در این بخش می باشد.
ج: حمایت از تولیدات داخلی محصولات صحی
یکی از اولویت های امارت اسلامی، حمایت از تولیدات داخلی محصولات صحی است که طی یک سال گذشته در این قسمت تلاش های پی هم صورت گرفته و تسهیلات لازم برای تولید محصولات صحی در کشور فراهم شده است.
در همین راستا، کمیته اختصاصی برای تولیدات داخلی ایجاد گردیده و نیازمندی ها در ارتباط با تولید محصولات صحی بر آورد و تخمین زده شده است. همچنان به منظور تقویت هرچه بیشتر روند تولید داخلی در کشور، هماهنگی های لازم با جوانب ذیدخل تامین شده و برای بازار یابی به محصولات صحی کشور، نمایشگاه های تولیدات داخلی ادویه و محصولات صحی نیز در داخل کشور برگزار شده است.
رسیدگی به حوادث طبیعی
یکی از موارد مهم، شناسایی مناطق در معرض خطرات طبیعی است تا اقدامات پیشگیرانه روی دست گرفته شود. در جریان یک سال اخیر، وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، خطرات طبیعی را تا سطح ولسوالی ها آسیب شناسی نموده و بر این اساس ۲۰ ولایت مواجه با تهدیدات بلند خطر سیلاب و ۴ ولایت مواجه با خطر لغزش زمین، شناسایی شده است.
الف: وقایه و کاهش خطرات حوادث
با توجه به آسیب شناسی های انجام شده، وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث در همکاری با سازمان های ملل متحد و موسسات ملی و بین المللی، پروژه های زیادی را به منظور ایجاد مصئونیت در برابر خطرات حوادث تطبیق کرده که منتج به مصئونیت جان و مال خانواده ها، امکان عامه، زمین های زراعتی و منازل مسکونی شده است:
تطبیق ۱۲۰ پروژه شامل ساخت دیوار های استنادی، پاک کاری مسیر دریا ها، اعمار کانال ها، احداث سرک ها، اسکان مجدد و دیوار های گبیونی در سطح کشور،
اعمار و بازسازی حدود ۲۵ هزار مسکن رهایشی قابل استطاعت برای خانواده های که خانه های از اثر حوادث طبیعی تخریب و از بین رفته است،
تخریب ۱۳ کتله سنگ در حال لغزش احتمالی در ۲ ناحیه شهر کابل که منجر به تخریب خانه های اهالی منطقه می شد،
تکمیل سروی و ارزیابی نقاط آسیب پذیر در برابر خطرات حوادث در ولایت های نورستان، کنر، لغمان، تخار، پکتیکا، پکتیا، پروان، سرپل، فراه، زابل و بغلان، جهت فراهم سازی تسهیلات لازم و اقدامات پیشگیرانه به منظور مدیریت حوادث در این ولایات،
آغاز دوباره سروی آسیب پذیری تانک های تیل و گاز و مراکز تجارتی در شهر کابل به منظور کاهش خطرات و مصئون سازی شهر،
پاک کاری راه های مواصلاتی مسدود شده ناشی از بارندگی ها و برف باری ها در ۲۵ ولایت، به منظور تامین دسترسی مردم به شهر ها، مراکز صحی، اماکن تجارتی و محلات خرید و فروش مواد غذایی،
و مراکز تجارتی
ب: مساعدت به متضررین حوادث طبیعی و غیر طبیعی
در جریان یک سال اخیر، علاوه بر اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از حوادث طبیعی، به متضررین این گونه حوادث، کمک های نقدی و غیر نقدی نیز صورت گرفته است:
توزیع مواد غذایی، غیر غذایی و مساعدت نقدی به ۸۱۲ مجروح، ۷۰۷ ورثه شهید و حدود ۳ هزار فامیل،
توزیع کمک های خوراکی، غیر خوراکی و نقدی برای ۹۶۵ هزار فامیل متضرر ناشی از حوادث طبیعی و غیر طبیعی در کشور،
انتقال بسته های کمک های غذایی، غیر غذایی و صحی، به منظور ذخیره سازی مواد در نقاط استراتیژیک و آسیب پذیر کشور به منظور استفاده از آن در حالات اضطراری،
توزیع مبلغ ۱۶۰ میلیون افغانی برای ورثه شهدا و مجروحین زلزله های پی هم در ولایات پکتیکا و خوست.
ج: تطهیر ماین و مهمات منفجر ناشده
امارت اسلامی افغانستان طی یک سال اخیر، موازی ۶۵ کیلومتر ساحات ملوث با ماین و مهمات منفجر ناشده را پاکسازی کرده است. در مجموع، ۲ هزار حلقه ماین ضد پرسونل، ۶۲۵ حلقه ماین ضد تانک، ۳۲۰۰ حلقه ماین دست ساخت و حدود ۳ هزار عدد مهمات منفجر ناشده دریافت و به شکل مصئون از بین برده شده است.
د: امضا موافقت نامه ها و تفاهم نامه ها
امارت اسلامی به منظور کاهش خطرات و رسیده گی به آسیب دیده گان ناشی از حوادث، به تعداد ۸۷ تفاهم نامه را با موسسات ملی و بین المللی در داخل کشور به امضا رسانده است که امضای این تفاهم نامه ها میزان مشارکت جوانب ذیدخل در امر مدیریت حوادث در کشور را تقویت کرده است.
برعلاوه، جلب کمک های بشردوستانه شامل مواد غذایی، البسه، ادویه جات، تیل و گاز به منظور رسیدگی به وضعیت آسیب دیده گان ناشی از حوادث از دست آورد ملموسی امارت اسلامی طی یک سال اخیر می باشد.
ادامه دارد…
منبع: کتاب دست آورد ها – ارگ
دیدگاهها بسته است.