نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
بزرگترین فلسفه بوجود آمدن حرکت طالبان «امارت اسلامی» را میتوان دفاع از مظلومین و ستمدیدهگان در مقابل ظالمان دانست.
بعد از اشغال افغانستان توسط آمریکا، جهاد امارت اسلامی نیز وارد مرحلهی جدیدی شد و فرزندان واقعی ملت افغانزمین برای دفاع از جان، مال و ناموس هموطنانشان ایستادگی و شهامت بیمثالی را از خود به نمایش گذاشتند.
در طول بیستسال اشغال تمام اقشار جامعه افغانی از ابتداییترین حقوقشان نیز محروم بوده و شاهد بیعدالتیهای بیشماری بودند؛ در این میان اما علیرغم تمام ادعاها و شعارهای پوچ اشغالگران مبنی بر حمایت از حقوق زنان، طبقه اناث این سرزمین بیش از دیگران حقوقشان پایمال شده و با مشکلات عدیدی دست و پنجه نرم میکردند.
در آنزمان دختران و زنان مسلمان نه امنیت جانی داشتند و نه آرامش خاطر، در شهر و بازار و چه بسا ادارات دولتی وقت مورد اذیت و آزار جنسی قرار میگرفتند، ازدواج اجباری به امری معمول مبدل شده بود، از حق میراث حالآنکه در کلام الهی صریحا بدان اشاره شده است محروم گشته بودند.
بله! کشورهای غربی با شعار فریبکارانه دفاع از حقوق بشر و زنان به این سرزمین یورش آوردند، اما زیر سایه اشغالشان، ملت افغانستان بهخصوص جامعه زنان بدترین عذابها و شکنجههای جسمی و روحی را متقبل شدند.
با رویکار آمدن امارت اسلامی حقوق زنان نیز در کنار دیگر اقشار جامعه رنجدیده افغانستان تامین گردید و کارهای مؤثری در راستای فراهمسازی حقوق اجتماعی انجام شد.
در همین راستا امیرالمومنین حفظهالله در اولین سال حاکمیت امارت اسلامی به تاریخ ۱۴۰۰/۹/۱۲ ه.ش. فرمانی را برای دفاع از حقوق زنان صادر نمود؛ در این فرمان مواردی همچون:
• ضرورت رضایت دختران بالغ در اثنای نکاح.
• ممنوعیت بد دادن زنان.
• آزاد بودن زن بیوه پس از وفات شوهر در مورد نکاح و تعیین سرنوشت خود.
• گرفتن مهر از شوهر. ۵- حق میراث.
• و عدالت مرد میان زنان، در صورت چند همسری مد نظر گرفته شده بود.
این وظیفه بزرگ بیش از همه بر دوش وزارت امر به معروف و نهی از منکر نهاده شد، وزارتی که بیش از دیگران مورد اتهامهای بیجای غرب قرار گرفته است؛ در آخرین مورد نیز یوناما همانند همیشه با چشمپوشی از جنایاتی که در سراسر جهان بهخصوص در غزه و سودان علیه زنان صورت میگیرد، امارت اسلامی را متهم به اتلاف حقوق زنان نموده است درحالیکه واقعیت امر کاملا برعکس این موضوع را نشان میدهد.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی در پاسخ به این اتهام اما در صفحه اکس «توییتر» خود فعالیتهای سهساله وزارت امر به معروف و نهی از منکر را به نشر رسانده و ادعای بیاساس یوناما را شدیدا تکذیب نموده است.
در این گزارش آمده است که دستاوردهای مختصر سهساله این وزارت پیرامون جلوگیری از خشونت در برابر زنان و ادای حقوق اساسی آنان عبارت اند از:
• تأمین حقوق زنان:
در سه سال گذشته، بر اثر تلاشهای محتسبین وزارت امر بالمعروف، نهی عن المنکر و سمع شکایات، میراث، مهر و دیگر حقوق اساسی تقریبا بیست هزار زن، که بخاطر فرهنگ و رواجهای نادرست و غیرتهای بیجا از آنان گرفته شده بود، تأمین شده است.
در شش ماه اخیر نیز، یکهزار حادثه ثبت و حل شده است.
• جلوگیری از نکاح اجباری:
در مدت سه سال، از سوی وزارت مذکور تعداد پنجهزار آن عده از نکاحها جلوگیری شده که زن بصورت اجباری یا در مقابل پول، یا براساس ناخوشی زن مجبور به عروسی شده یا دختران کم سن به سفیدریشان داده میشد.
در شش ماه اخیر نیز، پنجصد حادثه ثبت و از آنان جلوگیری صورت گرفته است.
• جلوگیری از خشونت خانوادهها:
جلوگیری از خشونت خانوادگی در مقابل زنان، همانند نگاه تحقیرآمیز به آنان، تشدد ذهنی و فیزیکی، محرومساختن از حقوق شرعی و ممانعت از رفتار تحقیرآمیز براساس رواجهای نادرست، نتیجهٔ تلاشهای این وزارت بوده است.
در شش ماه اخیر یکهزار مورد از این حادثه نیز ثبت و حل شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهها بسته است.