افغانستان یا آلمان؟!

در آن روز، با آنکه امارت‌ اسلامی هنوز کل افغانستان را زیر سیطرهٔ خود در نیاورده بود، دشمنان دست به کار شدند، و علیه این نظام اسلامی تبلغیات سوء نمودند، تا جایی که بسیاری از جوانان کشور فریب دشمن را خورده، کشورشان را ترک کردند

روز فتح کابل یکی از بهترین روزهای ملت افغان بود که سالیان‌سال منتظر فرارسیدنش بودند. مردم رنج‌دیدهٔ افغانستان به‌خاطر فرارسیدن چنین روزی، انواع رنج و سختی را متحمل شدند، تا اینکه زحمات و قربانی‌های‌شان نتیجه داد و خداوند متعال دشمنان‌شان را با شکستی مفتضحانه روبه‌رو نمود؛ شکستی که تا قام قیامت هم از یادشان نمی‌رود.

در آن روز، با آنکه امارت‌ اسلامی هنوز کل افغانستان را زیر سیطرهٔ خود در نیاورده بود، دشمنان دست به کار شدند، و علیه این نظام اسلامی تبلغیات سوء نمودند، تا جایی که بسیاری از جوانان کشور فریب دشمن را خورده، کشورشان را ترک کردند و پناهندهٔ کشورهای غربی و بیگانه شدند، و حتی برخی از جان خود گذشته و آویزهٔ هواپیماهای دشمن شدند که بعد از شکست، ذلیلانه به‌سوی مقصد خود راهی بودند.

در این میان، یکی از کشوهایی که بلافاصله بعد از فتح کابل، فرصت را غنیمت شمرده و در صدد متفرق‌نمودن مردم افغانستان برآمد، کشور آلمان یا همان جرمنی بود. این کشور که قبلا چندین‌بار اقدام به اخراج پناه‌جویان کرده بود، این‌بار خود به‌صورت رسمی اعلان کرد و گفت: با توجه به اوضاع کنونی مردم افغانستان، پناهندگی‌شان را می‌پذیریم. بنابراین بسیاری از جوانان فریب‌خورده به گمان اینکه قرار است به آرزوی‌شان برسند، راهی آلمان شده، و به پناهندگی این کشور درآمدند، غافل از هدف اصلی دشمن!

به هر حال جوانانی که فریب اعلان‌های ریاکارانهٔ دشمن را خوردند، راهی کشور مقصد شده و به پناهندگی بیگانگان درآمدند، به امید اینکه کشور میزبان به وعده‌های خود عمل کرده و اسباب آسایش‌شان را فراهم کند. در اوایل کشور مقصد دروازه‌های خود را به روی‌شان گشود و هرکسی را به جایی مستقر کرد، و پناهندگان فریب‌خورده هم که نمی‌دانستند در آینده قرار است چه اتفاقی برای‌شان بیفتد، از این سخاوت کشور میزبان خرسند شدند.

اوضاع همین‌گونه ادامه داشت، تا اینکه کشور میزبان مطمئن شد که دیگر نقشه‌اش نتیجه‌ای نمی‌دهد و دیدگاه مردم نسبت به حکومت نوپای افغانستان تغییر نمی‌کند، و بالآخره اقدام به اخراج همان پناه‌جویانی کرد که چند سال گذشته خود باعث مهاجرت‌شان شده بود، و بدین ترتیب چهرهٔ اصلی‌اش را برای ملت افغان نمایان نمود.

کشور آلمان از دیرباز است که دوباره اخراج اجباری پناه‌جویان افغان را در حالی شروع کرده که بیشتر نهادهای حقوق بشری بر این کارش انتقاد کرده و از آن به عنوان نقض حقوق بشر یاد کرده‌اند؛ ولی کشور مذکور با این وجود، دارد به کارش ادامه می‌دهد، و بدین ترتیب به جوانان غافل کشورمان که در آن‌جا در جست‌وجوی آرامش بودند، فهماند که افغانستان تنها جایی‌ست که در آن‌جا آرامش خواهند داشت، و در همان اول نباید فریب دشمن را خورده و راهی کشور دیگر می‌شدند.

امیدواریم عمل‌کرد بیگانگان درسی باشد برای آن عده‌ای که هنوز فکر می‌کنند خوش‌بختی و آسایش‌مان در گرو کشورهای بیگانه است.