افغانستان و عاقبت ابرقدرت‌ها/ بخش ششم و پایانی 

نکتهٔ مهمتر اینکه به قول معروف «تا سه نشود بازی نشود» نمی‌توان ملتی را بیشتر از سه‌بار در بوتهٔ آزمایش قرار داد. قطعا ملتی که سه بار توانسته باشد سه ابرقدرت تا دندان مسلح را شکست دهد

شکست دادن سه ابرقدرت در یک قرن و یک پیام که هیچگاه شنیده نشد

 

مردم مجاهد افغانستان در صد سال اخیر سه ابرقدرت جهان را با قربانی‌های فراوان شکست دادند و همواره پیام‌شان برای دنیا آن بود، که جنگ و اشغال راه حل هیچ کشور از جمله افغانستان نیست و افغانستان یک کشور مستقل بوده، هست و خواهد بود و دنیا هم باید به این نکته برسد که افغانستان را یک کشور مستقل بداند و مثل یک کشور مستقل با آن تعامل نماید.

 

نکتهٔ مهمتر اینکه به قول معروف «تا سه نشود بازی نشود» نمی‌توان ملتی را بیشتر از سه‌بار در بوتهٔ آزمایش قرار داد. قطعا ملتی که سه بار توانسته باشد سه ابرقدرت تا دندان مسلح را شکست دهد یک ملت بزرگ و قابل احترام است و دنیا باید بخاطر احترامش کلاه از سر بردارد و به عظمت و شکوه آن ارج نهد.

 

تحلیل‌گران همسو با آمریکاهی‌ها اگرچه شکست آمریکا در افغانستان را با کلماتی همچون «تصمیم استراتژیک» «نبود برنامه» «خطای تشخیص» « عدم شناخت دقیق از وضعیت افغانستان» توجیه می‌کنند و سعی دارند شکست را یک تصمیم جلوه داده و از سنگینی و خفت‌آور بودن آن بکاهند، اما شکست آن است که با برنامه دولت سازی و هزینه وارد شوی و با غرور و خودپسندی کشوری را اشغال کنی و بعد با دستان خالی و بدون کدام دست‌آوردی آن را ترک کنی، این نامش شکست استراتژیک است.

 

هیچ کشوری بدون مقاومت از زیر یوغ اشغالگران آزاد نشده است؛ همیشه جهاد و مقاومت مردم، اشغالگران را مجبور به خروج نموده است. آمریکا در افغانستان شکست خورد و گرنه شک نکنید که تا صد سال دیگر هم در افغانستان باقی می‌ماند. یادمان نمی‌رود که در تبلیغات انتخاباتی اخیر دونالد ترامپ اذعان کرد که ما مجبور شدیم از افغانستان خارج شویم زیرا آنان سربازان‌مان را به وسیله تک‌تیراندازها می‌کشتند. در پس پرده این سخن حرف‌های ناگفته زیادی است که گذشت زمان پرده‌ها را از بین خواهد برد و حقایق یکی پس از دیگری برای همگان واضح خواهد شد.

 

همچنین او به مناسبت سالگرد انتخابات جنجالی ۲۰۲۰ گفت: «خروج از افغانستان بسیار رقت‌انگیز بود. این حتی خروج نبود، تسلیم شدن در برابر کسانی بود که حتی سلاح نداشتند. هشتاد و پنج میلیارد دالر و ۱۳ سرباز از دست دادیم و بسیاری به‌شدت زخمی شدند».

امپراطوری آمریکا درجهان شاید به ۱۰سال دیگر هم نکشد؛ اوضاع سیاسی، اقتصادی و امنیتی پایداری ندارد؛ منافعش در جای‌جای دنیا درخطر است؛ توان مقابله با قدرتهایی چون روسیه، چین، ایران و حتی کشوری مثل کره شمالی را هم از دست داده است؛ تنها ابزار قدرتمندش رسانه و ایجاد آشوب است و دیگر هیچ!

 

مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در گفتگو با ای بی سی نیوز گفت که از عقب‌نشینی آمریکا متأسف است؛ ما نمی خواستیم جنگ بیست ساله را با این ذلت تمام کنیم، این بزرگترین شکست استراتژیک ما بود.

 

حالا ملت افغانستان بعد از تحمل مصائب بسیار، به تکامل فکری و سیاسی رسیده است و معتقد است که افغانستان به کمک خداوند دیگر اشغال نخواهد شد، و باید دولت‌ها و ملت‌های دنیا واقعیت موجود را بپذیرند، و از شیطنت‌های بیجا و مانع‌تراشی‌های بی‌مورد دست بکشند و پیام روشن افغان‌ها ،علی‌رغم تمام مشکلات و موانع، پیام صلح، دوستی و تعامل با جهان است.

 

امید است جامعه جهانی و مشخصا سازمان ملل متحد که نمایندگی کشورها را به عهده دارد به وظیفه خود عمل کرده و راه به رسمیت شناختن حکومت جدید را فراهم نماید و افغانستان همچون عضوی از اعضای آن، راه امنیت، پیشرفت و توسعه را طی نماید.