نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
روز چهارشنبه، ۲۱ سنبلهی ۱۴۰۳، مردم افغانستان شاهد برداشتهشدن گامی بزرگ بهسوی پیشرفت و توسعهی اقتصادی و دیپلماسی بودند؛ گامی که بار دیگر نشان داد حاکمان افغانستان برای پیشرفت کشور عزمشان را جزم کردهاند و خواستار رابطهی متوازن با کشورهای همسایهی و جهان هستند؛ خواستهای که عموم ملت افغانستان خواهان آن هستند. ازهمینرو، خط لوله گاز تاپی فواید و دستاوردهای بزرگ اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و… برای منطقه و چهار کشور عضو و خاصتاً افغانستان به همراه دارد؛ بعضی از مزایای پروژه تاپی برای کشور به شرح ذیل است:
۱. توسعهی اقتصادی؛ دریافت سالانه میلیونها دالر حقالعبور لوله گاز تاپی که از خاک افغانستان عبور کرده و به پاکستان و هند میرسد. اجرای این پروژه علاوهبر توسعهی زیرساختها، فرصتهای شغلی زیادی برای هموطنان ایجاد کرده و به کاهش فقر و بیکاری کمک میکند. به گفتهی سخنگوی امارت اسلامی، این پروژه در مرحلهی اول دو هزار و در مراحل بعدی ده هزار شغل بهصورت دائم برای مردم ایجاد خواهد کرد.
۲. اتصال منطقهای؛ افغانستان در اجرای پروژهی تاپی نقش محوری و کلیدی دارد و بهعنوان نقطهی اتصال بین ذینفعان شناخته میشود. این ارتباط نهتنها مبادلات اقتصادی را تقویت میکند، بلکه به تلاش برای تضمین امنیت و برقراری صلح پایدار از طریق تقویت تعامل و همکاری متقابل و حفظ منافع مشترک میان کشورهای همسایه کمک میکند.
۳. روابط دیپلماتیک؛ پروژهی تاپی فرصتی برای تقویت روابط دیپلماتیک افغانستان با کشورهای ترکمنستان، پاکستان و هندوستان از طریق همکاریهای متقابل و سازنده فراهم میآورد.
۴. انرژی؛ اجرای پروژهی تاپی وابستگی افغانستان به کشورهای همسایه را بهطور قابل توجهی کاهش میدهد. این پروژه ضمن تأمین انرژی مطمئن، هزینههای مصرف داخلی را به حداقل رسانده و به ارتقای فعالیتهای صنعتی در کشور کمک خواهد کرد.
۵. رشد اقتصادی و افزایش قدرت خرید مردم؛ با ایجاد خط لولهٔ گاز و کاهش قیمتها در این خصوص، طبعاً قدرت خرید مردم بالا میرود و قیمتها در سایر بخشها نیز از این رویکرد کاهنده و مثبت متأثر خواهد شد.
۶. افزایش عواید حکومت؛ همچنان که کشور با عواید ملی و مردمی اداره میشود، دریافت سالانه ۴۰۰ میلیون دالر از طریق این پروژه کمک شایانی برای آبادانی وطن خواهد کرد.
۷. تأمین بخشی از انرژی موردنیاز کشور (حرارتی، صنعتی و…)؛ هرچند هدف نهایی این پروژه رسیدن به هندوستان است، اما در این میان هر دو کشور افغانستان و پاکستان بهعنوان کشورهای اتصالی، از فواید بهخصوص این پروژه بهره و سود خواهند برد.
۸. بالارفتن اهمیت اقتصادی و موقعیت استراتژیک افغانستان در کشورهای آسیای میانه و آسیای جنوبی؛ هویداست که افغانستان قلب آسیاست و نقطهٔ وصل بسیاری از کشورها به همدیگر است که یکی از آنها اجرای همین پروژهی کلان اقتصادی تاپی است. از رهگذر کسب موفقیت در این پروژه، افغانستان به یک کشور مورد اعتماد برای سرمایهگذاریهای کلان تجاری و ملی تبدیل خواهد شد.
گذشته از فواید اقتصادی که انتقال انرژی، برای افغانستان و کشورهای منطقه به ارمغان خواهد آورد، افتتاح این پروژه و حضور مسئولان بلندپایهی دو کشور در محفل افتتاحیه، نشان داد که اعتماد میان دولت افغانستان و کشورهای منطقه رو به افزایش است و این خود یک امتیاز بسیار بزرگ برای دولت و ملت افغانستان به شمار میرود. هر چقدر این ارتباطات عمیقتر و محکمتر شود، افغانستان هم از نظر اقتصادی رشد خواهد کرد هم از نظر دیپلماسی موفقیتهای کلانی به دست خواهد آورد و سیمایش در آینهٔ جهانی خواهد درخشید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهها بسته است.