از قوش‌تیپه تا تاپی و کانال شاهی لغمان؛ در مسیر آبادی افغانستان!

کانال شاهی لغمان که در ولسوالی علینگار موقعیت دارد، با آبیاری حدود ۲۰ هزار هکتار زمین کشاورزی، یک پروژهٔ حیاتی برای این ولایت و تمام افغانستان محسوب می‌شود. این پروژه که ۳۰ کیلومتر طول دارد، با تکمیل‌شدن و به بهره‌برداری‌رسیدن، ۵ هزار هکتار زمین را پوشش می‌دهد.

افغانستان امروز شاهد تحولات بزرگی در عرصه‌های مختلف، به‌ویژه در بخش مدیریت منابع آبی، رشد کشاورزی و تحولات بزرگ اقتصادی است. با افتتاح فاز اول کانال شاهی لغمان، افغانستان گامی دیگر در جهت پیشرفت و آبادی برداشته است. این پروژهٔ عظیم که به طول ۷۰ کیلومتر در دو فاز طراحی شده، نه تنها یک دست‌آورد بزرگ ملی، بلکه خدمت واقعی به ملت مسلمان افغانستان محسوب می‌شود، که در مدیریت منابع آب و افزایش تولیدات کشاورزی، می‌تواند نقش کلیدی ایفا کند.

کانال شاهی لغمان که در ولسوالی علینگار موقعیت دارد، با آبیاری حدود ۲۰ هزار هکتار زمین کشاورزی، یک پروژهٔ حیاتی برای این ولایت و تمام افغانستان محسوب می‌شود. این پروژه که ۳۰ کیلومتر طول دارد، با تکمیل‌شدن و به بهره‌برداری‌رسیدن، ۵ هزار هکتار زمین را پوشش می‌دهد.

این اقدام نه تنها زمینهٔ بهبود وضعیت معیشتی مردم منطقه را فراهم می‌کند، بلکه به خودکفایی کشور در زمینهٔ تولید محصولات کشاورزی نیز کمک شایانی خواهد کرد.

مولوی عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت انرژی و آب، در مراسم افتتاحیهٔ این پروژه به اهمیت آن اشاره کرد و وعده داد که سایر بخش‌های این کانال به زودی اجرا خواهند شد. این امر نشان می‌دهد که امارت اسلامی افغانستان نه تنها به امنیت، بلکه به آبادانی و توسعهٔ اقتصادی نیز توجه ویژه‌ای دارد.

هم‌زمان با اجرای پروژه‌های آبی، مانند کانال شاهی لغمان، دیگر پروژه‌های بزرگ نیز به سرعت در حال پیشرفت هستند. پروژهٔ تاپی (خط لولهٔ گاز ترکمنستان- افغانستان – پاکستان – هند) یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های منطقه‌ای است که با عبور از افغانستان، نه تنها منافع اقتصادی عظیمی برای کشور به ارمغان خواهد آورد، بلکه افغانستان را به یک نقطهٔ کلیدی در ترانزیت انرژی تبدیل می‌کند. با شروع کار این پروژه‌ها، افغانستان از لحاظ اقتصادی به یک نقطهٔ استراتژیک تبدیل شده است، که این می‌تواند روابط تجاری افغانستان را با کشورهای منطقه و جهان بیشتر از پیش تقویت کند.

همچنین پروژهٔ کانال قوش‌تیپه به عنوان بزرگ‌ترین پروژهٔ آبی کشور، به طول ۲۸۵ کیلومتر، گامی حیاتی برای مدیریت منابع آبی و رشد کشاورزی در شمال است. این کانال توانایی آبیاری صدها هزار هکتار زمین را دارد و به بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم منطقه کمک خواهد کرد.

این پروژه‌ها نشان‌دهندهٔ عزم جدی بزرگان امارت اسلامی در جهت ساختن افغانستان آباد، مستقل و خودکفا است. مردم افغانستان باید این تلاش‌های امارت اسلامی را به دیدهٔ قدر نگریسته و با حفظ این همبستگی و همکاری کامل، در جهت توسعهٔ و پیشرفت کشور گام بردارند. پروژه‌های عظیمی مانند کانال شاهی لغمان، تاپی و قوش‌تیپه، نه تنها زیرساخت‌های اقتصادی کشور را تقویت می‌کنند، بلکه امید را به قلب‌های ملت افغان بازگردانده‌اند.