۲۴ اسد

۲۴ اسد روز فتح و بزرگ‌ترین نمونه نصرت پروردگار

شکست آمریکایی‌ها و پیروزی مجاهدین در افغانستان موضوعی است که هنوز هم از جنبه‌های مختلف تحت تعقیب و نظارت قرار دارد. موسسات تحقیقاتی غربی از اینکه چگونه همه پیش‌بینی‌های آنها اشتباه بوده و آمریکا بدترین شکست را در افغانستان متحمل شد، شگفت‌زده هستند.

۲۴ اسد روز شکست دادن اشغالگران آمریکایی توسط مجاهدین امارت اسلامی و فتح شهر کابل، پایتخت کشور است. در طول ۲۰ سال اشغال آمریکا که یکی از نامتعادل‌ترین جنگ‌های تاریخ به شمار می‌رود، هیچکس تصور نمی‌کرد که مجاهدان تهی‌دست‌ امارت اسلامی به چنین پیروزی قاطع و باشکوهی در برابر پیشرفته‌ترین ابرقدرت جهان (ناتو و امریکا) دست یابند و آمریکا با چنین شرمنده‌گی و شکسته‌گی مجبور به فرار از افغانستان خواهد شد. شکست آمریکایی‌ها و پیروزی مجاهدین در افغانستان موضوعی است که هنوز هم از جنبه‌های مختلف تحت تعقیب و نظارت قرار دارد. موسسات تحقیقاتی غربی از اینکه چگونه همه پیش‌بینی‌های آنها اشتباه بوده و آمریکا بدترین شکست را در افغانستان متحمل شد، شگفت‌زده هستند.

 

موضوع شکست متجاوزان در ۲۴ اسد که از جهات مختلف مورد بحث و اظهار نظر قرار گرفته است و از جنبه‌های سیاسی، نظامی و غیره بررسی شده است، در اینجا می‌خواهیم از زاویه‌ای دیگری به آن نگاه کنیم و آن اینکه این روز را می‌توانیم به عنوان نمونه بارز و گواه آشکار یاری خداوند با مجاهدان امارت اسلامی معرفی نمائیم.

 

الحمدلله ما مؤمن هستیم و به وعده‌های الهی در مورد نزول کمک و نصرت ایمان راسخ داریم. در مبارزات اسلامی و غزوه‌های جهادی، نصرت و فتح الهی اساسی‌ترین و نهایی‌ترین دلیل پیروزی به‌شمار می‌رود. اگر نگاهی به تاریخ اسلام بیندازیم، گروه‌ها و افراد مبارز و مجاهد از میان امت، غالباً با امکانات بسیار اندکی پرچم جهاد در راه اعلای کلمه الله را بالا برده‌اند، با دستان خالی با قوی‌ترین دشمن روبرو شده‌اند، توکل محض کرده‌اند و تا جائیکه توانسته‌اند بار بزرگ‌تر از توان خود را به دوش کشیده‌اند، ظاهراً به دلیل تقاضای عقل اقدام آن‌ها غیرموجه به نظر می‌رسد اما اگر از این سپاهیان ایثارگر راه دین بپرسید که با چه امید و اطمینانی دست به این مبارزه عظیم زده‌اید حتماً می‌گویند: به امید نصرت و فتح الهی!

 

اگر جزئیات غزوه‌های بدر، خندق، قادسیه، یرموک، حطین، عین جالوت، ملاذکرد، فتح قسطنطنیه، پانی‌پت و دیگر جنگ‌های بزرگ تاریخ اسلام را جست‌وجو کنیم، متوجه می‌شویم که در این غزوه‌ها مسلمانان با قوای تسلیحاتی و نیروی انسانی خود نه، بلکه با ایمان قوی، توکل واقعی، ثبات و یاری الهی پیروز شده‌اند.

 

اما علائم و نشانه‌های نصرت الهی چیست؟ خداوند متعال در سوره نصر می‌فرماید: … ترجمه: هنگامی که نصرت و فتح الهی فرا رسید و دیدی که مردم دسته دسته وارد دین خدا می‌شوند، پس با حمد پروردگار خود پاکی او را توصیف کن و استغفار کن بدون شک خداوند توبه‌پذیر است.

 

از مضمون این سوره مبارک به وضاحت روشن می‌شود که یکی از نشانه‌ها و علائم بزرگ نصرت و فتح الهی این‌ست که مردم دسته دسته به دین خدا یا صف حق بپیوندند و از گمراهی دست بردارند.

 

ما اگر به پیشینه پیروزی امارت اسلامی و فتح کابل در ۲۴ اسد نگاه کنیم، می‌بینیم که صدها هزار نیروی مسلح، اردو، پولیس، استخبارات، اربکیان و سایر انواع مختلف ملیشه‌های اداره‌ی ایجاد شده توسط آمریکایی‌ها فوج فوج و گروه گروه به امارت اسلامی پیوستند که هیچ کس قبلا تصورش را نمی‌کرد. حتی بسم الله خان‌، وزیر دفاع دولت اجیر که تجربه ۴۰ سال جنگ در افغانستان را داشت، در اعترافی گفت که در تاریخ جنگ افغانستان چنین تسلیم گسترده، همه‌جانبه و دسته‌جمعی را ندیده است.

 

این تغییر سمت نه بر اساس زور و تزویر بود و نه چیز دیگری، بلکه تنها و تنها یاری خداوند متعال با صف پاک امارت اسلامی بود که به صدها هزار قلب آموزش‌دیده و مجهز به جای مبارزه برای باطل، حس و اراده همبستگی و پیوستن به حق را تلقین نمود، آنها را به سوی حق سوق داد و گروه گروه به صف جهادی پیوستند.

 

یکی دیگر از نشانه‌های یاری خداوند متعال این‌ست که یاری و کمک خداوند غالباً خارق‌العاده است، در عقل و محاسبات انسان نمی‌گنجد، هیچ کس آن را حدس زده و تصور نکرده است و آنچه پیش می‌آید از عقل قاصر انسان خارج است.

 

چگونگی پیروزی امارت اسلامی در ۲۴ اسد یا پیروزی امارت اسلامی بر ائتلاف بین‌المللی کفر از جمله آمریکا و ناتو، چیزی بود که پیش از این هیچ کسی یا تصورش را نمی‌کرد و یا اگر در حد احتمال فرض می‌کرد، هرگز چنین پیروزی نظامی مطلق و فتح جهانی را تخمین و پیش‌بینی نمی‌کرد.

 

هنگامی که جورج بوش، رئیس جمهور ایالات متحده ائتلاف جهانی تشکیل داد و تصمیم به حمله بر افغانستان را گرفت، در ۲۶ سپتامبر دو هفته قبل از اشغال ایالات متحده، فرانسیس ویندرل، نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان، گفت: “طالبان برای همیشه فرصت سیاست را از دست دادند، آنها هرگز جایی در دولت‌های آینده افغانستان نخواهند یافت.”

 

سید اسحاق گیلانی، سیاست‌مدار معروف کشور در یک گفتگوی تلویزیونی می‌گوید که ۲۱ سال پیش در مذاکرات بن از طرف آمریکایی به‌ویژه زلمی خلیل‌زاد خواستم که در این مذاکرات به طالبان نیز باید سهم داده شود اما طرف آمریکایی به طور خلاصه گفت که طالبان برای همیشه تمام شده است، آنها دیگر بخشی از سیاست افغانستان نیستند. این بدان معناست که آمریکا هرگز تصور نمی‌کرد که امارت اسلامی به عنوان یک حزب سیاسی در افغانستان مجدداً احیا می‌شود.

 

در مجموع، ائتلاف بین‌المللی متجاوزان علیه امارت اسلامی آنقدر گسترده، قدرتمند و بزرگ بود که مقاومت پایدار در برابر آن از نظر عقلی نزدیک به محال بود. جال بزرگ جنگ نظامی، استخباراتی، تبلیغاتی، سیاسی، اقتصادی و روانی اشغال‌گران و شریکان زیاد شان در جهان، منطقه و کشور، شرایط و مجال موفقیت را برای امارت اسلامی تا آخرین حد محدود کرده بود اما فیصله خداوند چیز دیگر بود. تقدیر الهی فیصله کرده بود که به بشریت بار دیگر نمونه‌ی زنده بعث بعد الموت را نشان دهد و گروهی که هیچکس تصور نمی‌کرد به مقام قدرت بازگردد، در موقعیتی مقتدرتر از گذشته، پیروزمندانه و کامیاب بر منصب قدرت بشیند.

 

در ۲۴ اسد سال ۱۴۰۰ هجری شمسی زمانی که نیروهای امارت اسلامی کابل را فتح کرد ادهم شرقاوی، نویسنده مشهور جهان عرب و از فعالان مشهور شبکه‌های اجتماعی، نوشت: (طالبان، بعد عشرین عام فی کابل، أقوى ریستارت فی التاریخ) یعنی: طالبان پس از ۲۰ سال مجدداً در کابل می‌باشند، این قدرت‌مندترین رستارت (تکرار) تاریخ است.

 

این نویسنده فلسطینی ظهور مجدد امارت اسلامی را نمونه‌ای از بعث دنیوی پس از مرگ دانسته است که در تاریخ بشریت بی‌سابقه است. هیچ کس واقعاً تصور نمی‌کرد که امارت اسلامی اینقدر قاطعانه دشمن را شکست می‌دهد، ائتلاف صلیبی جهانی را در هم می‌شکند و پرچم پیروزی و فتح را در سر درهم شکسته‌ی ظالم و متجاوز دیگر به اهتزاز درمی‌آورد.

 

در سه سال گذشته بارها گزارش شده است که کشورهای غربی به‌ویژه آمریکا و انگلیس از سازمان‌های استخباراتی خود از این‌رو انتقاد کرده‌اند که چرا موفقیت‌های تکان‌دهنده طالبان را به درستی محاسبه و برآورد نکرده‌اند! چرا نتوانسته‌اند حوادث شگفت‌انگیزی را که در ۲۴ اسد رخ داد، پیش‌بینی کنند!.

 

همه اینها گواه اند که فتح بیست و چهارم اسد یک انکشاف خارق‌العاده بود. در طول تاریخ در غزوه‌های بدر، خندق و غیره نمونه‌های یاری خداوند نیز فوق‌العاده و فراتر از عقل و محاسبه انسان بود. این ویژگی فتح کابل دلیل بارز بر نصرت پروردگار با ا‌.ا.ا است.

 

این افتخار و امتیاز بزرگی است که فرد یا گروهی مستحق یاری خداوند می‌شود اما این حق نیاز به پاسداری دارد؛ باید با ایمان، توکل، اخلاص، دلسوزی برای بندگان خدا، خدمت به مردم، دوری از امیال مادی و دنیوی و حفظ ارتباط دائمی با خداوند نگهداری شود.

 

در آخر روز تاریخی فتح کابل را به تمام امت و ملت، رهبری امارت اسلامی و به‌ویژه به مجاهدینی تبریک می‌گوئیم که به پاس اخلاص و پاکی شان این خط را مستحق نصرت الهی قرار دادند.