یک عمر جهاد و رشادت

با تمام وجود خویش در راه شکست‌دادن دشمن می‌کوشید چنان‌که یک مرتبه هنگام حمله بر مرکز استراتژیک شوروی سیزده زخم عمیق بر بدن ایشان ایجاد می‌شود و خواست خداوند متعال همین بوده است که دوباره شفا یابد و مردم افغانستان از وجود نازنین‌شان بهرمند گردند.

اول جوزا سالروز شهادت أمیر‌المؤمنین ملامحمداختر منصور است، روزی که برای همیشه برای این قهرمان واقعی که سراسر زندگی‌اش را در میادین جهادی سپری کرد و تا آخرین لحظات عمر مبارک خویش، برای دفاع از خاک پاک اسلام لحظه‌ای آرام ننشست.

أمیر‌المؤمنین ملامحمداختر منصور رحمه‌الله ۱۸‌ساله بود که حکومت افغانستان به دست کمونیست‌های دین‌ستیز افتاد و بنابر فتوای علما، جهاد با آن‌ها شروع شد و ایشان در همین سنین به عنوان یک نوجوان برومند و تنومند سلاح به دوش گرفته و برای دفاع از آرمان‌های اسلام وارد میادین جهاد شد و به همراه مردم مجاهد افغانستان، با تمام وجود خویش در راه شکست‌دادن دشمن می‌کوشید چنان‌که یک مرتبه هنگام حمله بر مرکز استراتژیک شوروی سیزده زخم عمیق بر بدن ایشان ایجاد می‌شود و خواست خداوند متعال همین بوده است که دوباره شفا یابد و مردم افغانستان از وجود نازنین‌شان بهرمند گردند.

ایشان بعد از بهبودی دوباره سلاح به دست گرفته وارد کارزار جهاد می‌شود تا اینکه شوروی تن به شکست داده و برای همیشه خاک افغانستان را ترک می‌گوید و همین شد که جنگ‌های قبیله‌ای، زبانی و چوکی‌پرستی شروع شد و أمیر‌المؤمنین ملامحمداختر منصور مثل خیلی دیگر از مجاهدین مخلص، خود را کنار کشیدند و به زندگی عادی خویش مشغول گشته و به تعلیم‌و‌تربیه می‌پرداختند تا این‌که أمیر‌المؤمنین ملامحمدعمر رحمه‌الله تحریک اسلامی طالبان را پایه‌گذاری کردند و آوازۀ آن به گوشه‌گوشۀ جهان پیچید. ایشان جهت اطلاع‌یابی از حقانیت این گروهِ تازه‌تأسیس، تعدادی از همراهان خویش را برای تحقیق فرستادند. دوستان بعد از تحقیق وتفحص نتیجه را به ایشان و بقیه دوستان مخلص و عاشق جهاد و شهادت، ابراز کردند .دوستانی که همراه ملامحمداختر منصور رحمه‌الله‌وتعالی بودند ایشان را سرکردۀ خود تعیین کرده به تحریک طالبان ملحق شدند و سلاح‌ها را به دوش گرفته و جهاد خویش را علیه فساد، ظلم و وحشی‌گری‌های حاکم بر منطقه شروع کردند که توانستند در مدت کوتاهی دست‌آورد‌های بزرگی را کمایی می‌کنند تا این‌که پرچم سفید تحریک طالبان در افغانستان به اهتزاز درآمد و وظایف بزرگی به ایشان محول می‌گردید که در اجرای تمام وظایف خویش سربلند بیرون آمده و بعد از هر مرحله وظایف بزرگ‌تری به ایشان داده می‌شد تا اینکه به تاریخ هفتم اکتبر سال ۲۰۰۱ آمریکا، ناتو و مزدوران داخلی جنگ را شروع کردند.

ملامحمداختر منصور رحمه‌الله سنگر را ترک نکرده باز هم سلاح به دوش وارد میدان نبرد می‌شود و در سخت ترین حالت‌های ممکن از کشور فرار نکرده و در همین جا باقی می‌ماند و بنابر حکمت‌هایی أمیر‌المؤمنین ملامحمدعمر رحمه‌الله تنظیم صفوف را در سخت‌ترین حالت به ایشان واگذار می‌کند و ایشان هم برنامه‌ها را به بهترین نحو ممکن پیش می‌برد چنان‌که به اعتراف خود نیروهای خارجی در سال ۲۰۱۰ میلادی ۷۷۰ سرباز خارجی در افغانستان کشته شدند و زمین‌های زیادی به ساحات امارت اسلامی درآمدند و جهاد با تمام قوت خود ادامه داشته که أمیر‌المؤمنین ملامحمدعمر رحمه‌الله دارفانی را وداع می‌گویند و شورای رهبری امارت اسلامی و علمای طراز اول کشور، بدون حضور داشت ملامحمداختر منصور و با تقلید از خلفای راشدین و قوانین اسلامی، ایشان را به عنوان أمیر‌المؤمنین انتخاب می‌کنند.

ایشان رهبری مدبر بوده و بر تمام امور تسلط داشتند و برای رهبری امارت اسلامی، دارای ویژگی های موهوبی بودند و در عین حال دوست نداشتند همانند رهبران دنیا دنبال جمع‌آوری مال‌ومنال باشند؛ بلکه با تاسی از رهبران صدر اسلام و أمیر‌المؤمنین ملامحمدعمر رحمه‌الله دوست داشتند ساده‌زیست باشند.

ایشان پیش از شهادت در منطقه‌ای دور افتاده بین ولایت‌های نیمروز و هلمند زندگی می‌کردند. ملاآغاجان که در این مدت اندکی همراه ایشان بودند تعریف می‌کند: مدتی که همراه ایشان بودم، شیرین‌ترین خاطرات زندگی‌ام بود؛ زیرا می دیدم رهبر امارت اسلامی همانند یک سرباز ساده در خانه‌های فقیرانه زندگی می‌کند.

سرانجام أمیر‌المؤمنین ملامحمداختر منصور رحمه‌الله در حملات طیاره‌های بی‌سرنشین به تاریخ اول جوزای ۱۳۹۵ جام شهادت را جانانه نوشیدند.

أمیر‌المؤمنین ملامحمداختر منصور رحمه‌الله با رشادت‌ها و زندگی مجاهدانۀ خویش سرمشقی زیبا و الگوی حسنه‌ای برای نسل‌های بعدی مسلمانان قرار گرفت و امت اسلام فضل و احسان این انسان‌های بزرگ را هرگز فراموش نخواهند کرد.